BREXIT: Ο βασικός λόγος των υποστηρικτών της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ είναι οι γερμανικές μεθοδεύσεις – The Analyst
Σχολιασμός Επικαιρότητας

BREXIT: Ο βασικός λόγος των υποστηρικτών της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ είναι οι γερμανικές μεθοδεύσεις

Το 1946 ο W. Churchill, στην περίφημη ομιλία της Ζυρίχης, είχε τοποθετηθεί υπέρ της δημιουργίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης – όπου όμως η Μ. Βρετανία όφειλε να είναι φίλος και προστάτης της, όχι μέλος. Ηγούταν άλλωστε της Βρετανικής Κοινοπολιτείας, η οποία ήταν απόγονος της αποικιοκρατικής αυτοκρατορίας του νησιού, οπότε δεν ταίριαζε η συμμετοχή του – αν και η βασική αιτία ήταν η απόσταση που ήθελε να διατηρήσει, με τους χαμένους του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου (Γερμανία, Ιταλία αλλά και Γαλλία, η οποία είχε ηττηθεί από το Χίτλερ).

Σήμερα, η αιτία που θέλουν να αποχωρήσουν οι Βρετανοί από την ΕΕ λέγεται πως είναι η επιμονή τους για την διατήρηση ενός εθνικά ανεξάρτητου Κοινοβουλίου – ότι πρόκειται για τη Δημοκρατία, για την Ελευθερία, για την Αυτοδιάθεση, καθώς επίσης για την ταυτότητα του Έθνους τους, την οποία δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν.

Πολλοί Βρετανοί δε φοβούνται πως λειτουργούν υπόγειοι μηχανισμοί στις Βρυξέλες, οι οποίοι έχουν στόχο την κατάλυση των εθνικών κρατών – κάτι για το οποίο πιθανότατα δεν έχουν καθόλου άδικο, κρίνοντας από τις συμφωνίες που προωθούνται (ανάλυση), από την ίδρυση του οικονομικού ΝΑΤΟ που προγραμματίζεται κοκ.

Εν τούτοις, ο σημαντικότερος λόγος είναι η κυριαρχία της Γερμανίας σε ολόκληρη την Ευρωζώνη, οπότε κατ’ επέκταση στην ΕΕ – με την έννοια πως όλοι ανεξαιρέτως οι Θεσμοί που λειτουργούν είτε διοικούνται από Γερμανούς, όπως για παράδειγμα το ESM, είτε εφαρμόζουν πιστά την πολιτική που επιβάλλει απολυταρχικά η Γερμανία – όπως η ΕΚΤ και το Euro Group.

Έχοντας επί πλέον διαπιστώσει από την ευρωπαϊκή κρίση υπερχρέωσης ότι, το νόμισμα και η ΕΚΤ χρησιμοποιούνται ως όργανα εκβιασμού όλων των χωρών της Ευρωζώνης, με πρώτο στόχο την κατοχή των αδύναμων χωρών της από τη Γερμανία, όπως συνέβη με την Ελλάδα, προτιμούν να μη βρεθούν εκτεθειμένοι σε τέτοιους κινδύνους – ενώ η σύγχρονη «γαλλική επανάσταση» έχει εντείνει ακόμη περισσότερο τους φόβους τους.

Πόσο μάλλον όταν ακούν το Γάλλο πρόεδρο να αναφέρει ότι, θαυμάζει τον Έλληνα πρωθυπουργό επειδή επέβαλλε στη χώρα του το πλέον αποικιοκρατικό νομοσχέδιο στην παγκόσμια ιστορία, όγκου 7.500 σελίδων, χωρίς να επαναστατήσει κανένας! Το γεγονός αυτό, το οποίο είναι ασφαλώς προσβλητικό για τους Έλληνες, σημαίνει έμμεσα ότι, τάσσεται υπέρ των γερμανικών μεθόδων κατάλυσης της εθνικής κυριαρχίας – έχοντας τοποθετήσει ήδη τη χώρα του κάτω από τη Γερμανία.

Συμπερασματικά λοιπόν, λογικά οι Βρετανοί θέλουν να αποστασιοποιηθούν από τη γερμανική Ευρώπη, διαισθανόμενοι πού βαδίζει – παρά το ότι από οικονομικής πλευράς γνωρίζουν πολύ καλά πως θα ζημιωθούν. Προέχει όμως για αυτούς η Δημοκρατία, η Ελευθερία, η Ταυτότητα και η Εθνική τους Ανεξαρτησία – κεκτημένα που οι περισσότεροι θέλουν να διατηρήσουν, ανεξαρτήτως κόστους.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Don`t copy text!