Ο καπιταλισμός έχει εξελιχθεί σε έναν χρηματοπιστωτικό επεκτατισμό που τρέφεται πια από τις σάρκες των παιδιών του – The Analyst
Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ο καπιταλισμός έχει εξελιχθεί σε έναν χρηματοπιστωτικό επεκτατισμό που τρέφεται πια από τις σάρκες των παιδιών του

Αφού η γερμανική νομενκλατούρα κατάφερε να χρησιμοποιήσει την ΕΕ για να γονατίσει και να υποτάξει τον ελληνικό πληθυσμό, μέσω της μετατροπής της αριστερής κυβέρνησης σε έναν υποτελή σύνδικο πτώχευσης των γερμανικών τραπεζικών συμφερόντων, βρέθηκε αντιμέτωπη με το ΔΝΤ – το οποίο, κατά την άποψη της, θέλει να ακυρώσει τα σχέδια της, όσον αφορά την πλήρη λεηλασία και υποδούλωση της Ελλάδας” (Dr. P.C. Roberts).

Το καταστατικό και οι κανονισμοί του ΔΝΤ απαγορεύουν την παροχή δανείων σε μία χώρα, όταν δεν μπορεί να τα αποπληρώσει – κάτι που έχει διαπιστωθεί πως ισχύει, όσον αφορά την Ελλάδα, μετά από λεπτομερή ανάλυση των οικονομικών της στοιχείων. Ως εκ τούτου, το ΔΝΤ δεν είναι πρόθυμο να τη χρηματοδοτήσει, για να πληρωθούν τα χρέη της – ενώ έχει την άποψη πως πρέπει να μειωθούν (κουρευτούν) σε ένα επίπεδο, το οποίο θα είναι ανάλογο με τις πραγματικές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας.

Εκτός αυτού, πολλοί από τους σημερινούς πιστωτές της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η ΕΚΤ, δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχικούς – έχοντας αγοράσει τα ομόλογα της σε πολύ μικρότερες τιμές, επειδή τους υπόσχονταν σημαντικά κέρδη στη λήξη τους. Επομένως, δεν θα ζημίωναν από τη διαγραφή μέρους της αξίας τους.

Ορισμένοι δανειστές της χώρας όμως δεν θέλουν να είναι σε θέση να εξυπηρετεί τα χρέη της, επειδή σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν την αδυναμία πληρωμών της, για να ληστέψουν τις πραγματικές αξίες και τους φυσικούς πόρους της – καθώς επίσης για να καταστρέψουν το κοινωνικό κράτος που είχε οικοδομηθεί στον 20ο αιώνα. Πρακτικά ο σημερινός, ακραίος νεοφιλελευθερισμός θέλει να ιδρύσει ένα νέο φεουδαρχικό σύστημα – όπου μερικοί βαρόνοι κυριαρχούν σε ένα πλήθος δουλοπάροικων.

Από την πλευρά της Γερμανίας τώρα, θέλει να συμμετέχει το ΔΝΤ στη χρηματοδότηση της Ελλάδας, για να μην κατηγορηθεί η ίδια για την επιβολή των μέτρων και τη λεηλασία της – η οποία έχει ήδη ξεκινήσει, μεταξύ άλλων με τη δημιουργία του Υπερταμείου. Έχει υποσχεθεί βέβαια το ξεκίνημα των συζητήσεων για το χρέος το 2018, έτσι ώστε να μπορεί να αιτιολογήσει η ελληνική κυβέρνηση την ενδοτική υπαγωγή της χώρας σε καθεστώς διεθνούς οικονομικού ελέγχου για τα επόμενα 99 χρόνια – καθώς επίσης το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, παράλληλα με μέρος της ιδιωτικής, μέσω των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων.

Εν τούτοις το 2018 οι περισσότεροι Έλληνες, ιδίως οι νέοι, θα έχουν εγκαταλείψει την πατρίδα τους, λόγω της πλήρους έλλειψης προοπτικών – επίσης οι επιχειρήσεις, οι οποίες αδυνατούν να ανταγωνιστούν τις ξένες, λόγω των υπερβολικών φόρων, της αδυναμίας χρηματοδότησης τους με βιώσιμα επιτόκια κοκ. Με απλά λόγια, η Ελλάδα καταστρέφεται μεθοδικά, όπως η Πορτογαλία προηγουμένως – ενώ θα έλθει σύντομα η σειρά της Ισπανίας και της Ιταλίας, εάν δεν αντιδράσουν άμεσα.

Στα πλαίσια αυτά, το να ονομάζεται «πακέτο διάσωσης» η λεηλασία μίας χώρας και του πληθυσμού της, θυμίζει το 1984 του Orwell στη χειρότερη εκδοχή του – οπότε πολύ σωστά λέγεται πως με αφετηρία την Ελλάδα, ο καπιταλισμός έχει εξελιχθεί σε έναν χρηματοπιστωτικό ιμπεριαλισμό που τρέφεται πια από τις σάρκες των παιδιών του.

Δυστυχώς όμως, το να λέει κανείς την αλήθεια, πόσο μάλλον όταν δεν είναι αριστερός, τεκμηριώνοντας πως οι προθέσεις των δανειστών δεν είναι αγγελικές, θεωρείται ως μία επαναστατική πράξη, όπως το περιγράφει ο Orwell – αν και ευτυχώς υπάρχουν ορισμένοι Αμερικανοί οικονομολόγοι, σαν τον P.C. Roberts, οι οποίοι δεν διστάζουν να το διακινδυνεύσουν (30.05.16 / Α.Ο.).


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Don`t copy text!