ΤΟΞΙΚΑ ΜΜΕ – The Analyst
Χωρίς κατηγορία

ΤΟΞΙΚΑ ΜΜΕ

Όλοι θα διαπιστώνουν τον τρόπο, με τον οποίο δηλητηριάζουν, αποπροσανατολίζουν και χειραγωγούν την κοινή γνώμη τα ΜΜΕ, με τη βοήθεια των σκανδαλωδών «ήξεις αφήξεις» του πρώην υπουργού οικονομικών – με ένα δήθεν σχέδιο επιστροφής στη δραχμή το οποίο, εάν δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, πρόκειται για ένα εντελώς κακόγουστο «video game».

Γνωρίζοντας κανείς ότι, το κόστος μετάβασης σε μία νέα δραχμή ισούται με το 75% του ΑΕΠ (άρθρο), τις τρομακτικές επιπτώσεις στην οικονομία μίας υπερχρεωμένης χώρας, καθώς επίσης την προϋπόθεση στήριξης του νέου νομίσματος από κάποια μεγάλη κεντρική τράπεζα (ανάλυση), κατανοεί εύκολα τη σπουδαιότητα τέτοιων «ειδήσεων» – τις οποίες δεν προωθούν τα ΜΜΕ μόνο γιατί πουλούν αλλά, κυρίως, για την εξυπηρέτηση των ιδιοτελών σκοπιμοτήτων τους.

Μία από αυτές τις σκοπιμότητες είναι ασφαλώς η τρομοκρατία του κοινού, όσον αφορά τις αντιδράσεις των ανθρώπων στην υπογραφή του αποικιοκρατικού Μνημονίου Νούμερο ΙΙΙ – με στόχο να πείσουν πως η Ελλάδα έχει μία και μόνο δυνατότητα: τη μετατροπή της σε επίσημο Προτεκτοράτο Χρέους.

Περαιτέρω, εάν δεν επιδιώκεται η πολιτική αποσταθεροποίηση της χώρας εκ μέρους κάποιων επίδοξων κατακτητών της, των Η.Π.Α. ή της Γερμανίας (η Ρωσία έχει πλέον αποχωρήσει από το παιχνίδι της διεκδίκησης), τότε ο πρωθυπουργός θα έχει ίσως μετατραπεί στον επίλεκτο της διαπλοκής και των ελίτ, ελληνικών και ξένων – κάτι που δεν γνωρίζουμε εάν ισχύει, ενώ θα φανεί με την πάροδο του χρόνου.

Εν προκειμένω, ο τρόπος με τον οποίο θα στηριζόταν ο πρωθυπουργός, θα ήταν η «αποδόμηση» του πρώην βασικού συνεργάτη του – του υπουργού οικονομικών που υπέγραψε το αριστερό μνημόνιο στις 20 Φεβρουαρίου, χωρίς κανένα αντάλλαγμα, στέλνοντας επί πλέον πίσω τα 11 δις € για την ανά-κεφαλαιοποίηση των τραπεζών, κατά λάθος!

Σε μία τέτοια περίπτωση, ο πρωθυπουργός θα παρουσιαζόταν από τα ΜΜΕ ως αυτός που ανακάλυψε το πραξικόπημα της δραχμής, τη μεγάλη πλεκτάνη – συμπεριφερόμενος με την αποφασιστικότητα και το θάρρος που χαρακτηρίζει έναν ηγέτη!

Έτσι, θα εδραιωνόταν στην εξουσία, ενώ θα κατάφερνε εύκολα να απομακρύνει, μέσω των εκλογών, την αριστερή πλατφόρμα – με αποτέλεσμα να συνεχίσει να βασιλεύει η παλαιά τάξη πραγμάτων, την οποία θα υπηρετούσε και αυτός με τη σειρά του.

Ότι και να συμβαίνει όμως, αντί οι Έλληνες να ενδιαφέρονται για τις συνέπειες του τρίτου μνημονίου στη χώρα τους και στη ζωή τους, οι οποίες θα είναι πράγματι εφιαλτικές, υποχρεώνονται από τα ΜΜΕ να διασπούν την προσοχή τους – καθώς επίσης να βλέπουν οποιαδήποτε άλλη λύση ως αδύνατη, μη εφαρμόσιμη, πολύ πιο οδυνηρή.

Φυσικά η ευθύνη δεν είναι των δημοσιογράφων, οι οποίοι εκτελούν απλά εντολές (ενώ όταν κάποιος καλεσμένος τους θέλει να πει κάτι «απαγορευμένο», διακόπτεται στον αέρα ή σταματάει η εκπομπή και δεν γυρίζει ο ίδιος πίσω), αλλά αυτών που ελέγχουν το μέσον επικοινωνίας από το παρασκήνιο – ειδικά σε μία εποχή, όπως η σημερινή, όπου πρόκειται να δημοπρατηθούν για πρώτη φορά οι υφιστάμενες τηλεοπτικές άδειες.

Εύλογα λοιπόν οι δημοσιογράφοι διακωμωδούν το χαρακτηρισμό των καναλιών τους ως «τοξικά», αφού ο μεγαλύτερος αριθμός τους δεν συμμετέχει στο στημένο παιχνίδι – δεν γνωρίζει ακριβώς τι γίνεται και χειραγωγείται, όπως συμβαίνει και με το κοινό.

Εν τούτοις, αρκετοί δημοσιογράφοι δεν μπορεί να μη διαισθάνονται ότι, έχουν το ρόλο του κομπάρσου σε ένα καλοστημένο θέατρο που μοιάζει μεν με κωμωδία, αλλά στην πραγματικότητα είναι μία μεγάλη τραγωδία – την οποία δυστυχώς θα βιώσει σύντομα η χώρα μας, σε μία έκταση που κανένας δεν μπορεί να φαντασθεί.

Βέβαια λύσεις υπάρχουν, πολύ περισσότερες από μία, έτσι ώστε να αποφύγει να μετατραπεί η Ελλάδα στην Ουκρανία της Μεσογείου – με όλα όσα δεινά κάτι τέτοιο συνεπάγεται, από οικονομικής, κοινωνικής και γεωπολιτικής πλευράς. Οφείλουν όμως να αναλυθούν μία προς μία, καθώς επίσης να οχυρωθεί σωστά η πατρίδα μας – η οποία έχει κυριολεκτικά αφεθεί «στους τέσσερις ανέμους».

Υστερόγραφο: Ο πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε πως η Τρόικα αποτελεί παρελθόν για την Ελλάδα (πηγή), έχοντας αντικατασταθεί από το Τέθριππο, λόγω της συμμετοχής του ESM ως τέταρτου μέλους  – ενώ το τέθριππο ήταν σύμβολο των Θεών στη  αρχαία Ελλάδα, όπου οι Θεοί σήμερα είναι οι Θεσμοί της Ευρώπης.

Επομένως, αποτελεί πια σύμβολο της δουλοπαροικίας – της μετατροπής της Ελλάδας σε προτεκτοράτο της Γερμανίας, όπως αναφέρουν πλέον όλα τα διεθνή ΜΜΕ, εκτός από τα ελληνικά.      


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.