ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ – The Analyst
Χωρίς κατηγορία

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

Φίλος της σελίδας, μας έγραψε ένα επώνυμο mail, το οποίο δημοσιεύουμε χωρίς το όνομα του συγγραφέα, με αποκλειστικό και μόνο στόχο να ζητήσουμε την άποψη των αναγνωστών για τα θέματα, τα οποία αναφέρει – με ελάχιστες αλλαγές του κειμένου, έτσι ώστε να γίνεται περισσότερο κατανοητό. Το mail είναι το εξής:

.

“Αγαπητέ κύριε,

Είμαι πολύ παλιός αναγνώστης σας, σχεδόν από την αρχή του www.casss.gr, εκτιμώντας προφανώς το ήθος σας, τις προσπάθειες σας, την ορθή κρίση και τα ακαταμάχητα άρθρα σας. Εν τούτοις όμως θα αναγκαστώ να παρέμβω, για ένα και μόνο θέμα.

Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι, εάν υποθέσουμε πως αύριο θα μας χαριστεί ολόκληρο το χρέος μας, θα μπορούσαμε ως κοινωνία, ως κράτος και οικονομία να ορθοποδήσουμε;   

Τι σας κάνει να πιστεύετε πως μία στάση πληρωμών θα ήταν η λύση, έτσι όπως την έχετε εσείς περιγράψει, για ένα κράτος που μαστίζεται από τη διαπλοκή, από την ανικανότητα, από τον κακώς εννοούμενο συνδικαλισμό, καθώς επίσης από τον «αριστεροφερνισμό»; Που έχει Πολίτες, οι οποίοι ψηφίζουν μία κυβέρνηση που έτσι και αλλιώς δεν την εμπιστεύονται, αφού καθημερινά αποσύρουν τις καταθέσεις τους, κρύβοντας τα χρήματα τους σε κάθε είδους στρώματα;    

Τι σας κάνει να πιστεύετε πως υπάρχει έστω και μία κοινωνική τάξη που «θα βάλει το νερό στο αυλάκι», όταν ακόμη και ο μέχρι προχθές πρόεδρος των βιομηχάνων, του «πάλαι ποτέ» δηλαδή κραταιού ΣΕΒ, ήταν και είναι άεργος, αριστερίζων και «καραδοκών», όπως πολλοί άλλοι της τάξης του, την επιστροφή στη δραχμή και στον όλεθρο;    

Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι είμαστε ικανοί να λύσουμε τα αυριανά μας προβλήματα, όταν ακόμη και σήμερα, μετά από έξι ολόκληρα χρόνια κρίσης, οι «ταγοί» μας, οι άνθρωποι στα καφενεία, καθώς επίσης όλοι οι υπόλοιποι, «σφάζονται» για ανούσια ζητήματα;

Για το ευρώ ή για τη δραχμή, για την Αριστερά ή για τη Δεξιά, για τους Αμερικανούς ή για τους Ρώσους, για το ΚΚΕ ή για τη Χρυσή Αυγή (εάν είναι δυνατόν), καθώς επίσης γα κάθε άλλου είδους «ιδεοληψία», όταν σε λίγο χρονικό διάστημα δεν θα υπάρχουν συντάξεις, δεν θα υπάρχουν παιδιά, δεν θα υπάρχουν καν αξιόλογοι νέοι για να αναλάβουν κάποιες θέσεις, δεν θα υπάρχουν υποδομές, δημόσια υγεία, παιδεία, γεωπολιτική ασφάλεια κοκ, ενώ η Ελλάδα θα ευρίσκεται πίσω ακόμη και από τη Βουλγαρία, όσον αφορά τις επενδύσεις;    

Όλα όσα πρεσβεύετε ή προτείνετε πολύ φοβάμαι πως αφορούν κυβερνήτες του αναστήματος ενός Βενιζέλου ή Καποδίστρια – κυρίως δε έναν λαό ανάλογο και όχι τους σαθρούς συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, καθώς επίσης του κομματικού στρατού κατοχής, με όλους τους παρατρεχάμενους του.  

Έναν λαό που έχει οράματα και σοβαρές απόψεις, που δεν ζει σε ένα ομαδικό παραλήρημα, νομίζοντας πως θα υψώσει την όποια σημαία και θα απαλλαγεί από τους δανειστές του – από εκείνους δηλαδή, χωρίς τους οποίους θα είχε κηρύξει προ πολλού πτώχευση.

Εάν όλα αυτά που σας γράφω πολύ συνοπτικά αποτελούν αυτομαστίγωση, όπως το χαρακτηρίζετε ενίοτε, πρέπει μάλλον να ζείτε σε μία άλλη Ελλάδα – επειδή δεν είμαι ένας συνταξιούχος του χωριού, αλλά ενεργός επιχειρηματίας, με ΤΕΒΕ, με ΙΚΑ, με τράπεζες, με δάνεια, με προσωπικό, με εισαγωγές, με εξαγωγές, κυρίως δε με πάγια, με κτίρια και με σπίτια.

Σας διαβεβαιώνω πως εάν δεν είχα όλα αυτά, θα είχα προ πολλού μετοικήσει οπουδήποτε αλλού – ακόμη και στην Τουρκία. Όσο για τους όποιους ξένους δυνάστες, δανειστές κοκ., δεν νομίζω ότι κανείς αμφιβάλλει σχετικά με το ότι κάνουν τη δουλειά τους, κοιτάζοντας πάντα το συμφέρον τους – από πολλές χιλιάδες χρόνια τώρα.

Εμείς όμως τι κάνουμε; Ως γνωστόν, «ομφαλοσκοπούμε», ακόμη και όταν η άλωση της χώρας μας είναι ήδη προ των πυλών – «φευ» που σημαίνει οδύνη και θλίψη, όχι επώδυνη έκπληξη ή δυσάρεστη εντύπωση“.

 

******************

 

Αυτό είναι το «επίμαχο» μήνυμα του φίλου, ενώ το άρθρο της σελίδας «Θεσμική χρεοκοπία» δίνει κάποιες απαντήσεις σε ορισμένα σημεία του – σε σχέση με τις πραγματικές αιτίες της ελληνικής κρίσης, η οποία είναι ασφαλώς περισσότερο πολιτική και κοινωνική, έχοντας ουσιαστικά «εκβάλλει» νομοτελειακά σε οικονομική. Οι προβλέψεις δε για το μέλλον είναι αρκετά δυσοίωνες – αφού δεν μπορούν να αποκλεισθούν η εξαθλίωση, η βία, οι κοινωνικές εξεγέρσεις, η μαζική μετανάστευση, ο αφελληνισμός κοκ.

Στα πλαίσια αυτά, σημειώνοντας πως δεν θεωρούμε ως λύση την εγκατάλειψη της χώρας μας, παρά τα πραγματικά μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει, καθώς επίσης όλα όσα θα ακολουθήσουν, θα ήταν χαρά μας να φιλοξενήσουμε τις απόψεις των αναγνωστών μας – με στόχο την αναζήτηση λύσεων.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Don`t copy text!