Η κατάρα της αλαζονείας – The Analyst
ΑΠΟΨΕΙΣ & ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η κατάρα της αλαζονείας

ΕΙΚΟΝΑ---Αλαζονία

H Ελλάδα θα έχει πρόβλημα, μετά την παγίδα που στήθηκε στον  υπουργό οικονομικών μας, από τη γερμανική τηλεόραση  – γεγονός που ήταν αναμενόμενο, αφού η Γερμανία θα κάνει τα πάντα για να μην πληρώσει τις οφειλές της απέναντι μας 

 .

«Η κατάρα της αλαζονείας» είναι ο τίτλος του άρθρου ενός από τους βασικούς αναλυτές του περιοδικού Spiegel (πηγή), το οποίο αναφέρεται στον Έλληνα υπουργό οικονομικών –  χαρακτηρίζοντας τον με απίστευτο θράσος «δευτεροκλασάτο οικονομολόγο», πολιτικό τρίτης διαλογής, αλαζόνα, καθώς επίσης ανίκανο διπλωμάτη. Παράλληλα, τον κατηγορεί πως διέμεινε σε ένα από τα πιο ακριβά ξενοδοχεία του πλανήτη στην Ιταλία –  το οποίο συνήθως επισκέπτεται η παγκόσμια ελίτ.

Η αιτία της συστηματικής «αποδόμησης» του Έλληνα πρωθυπουργού από τον αρθρογράφο, ήταν η παρουσία του σε μία εκπομπή της γερμανικής τηλεόρασης, όπου του στήθηκε μία αριστοτεχνική παγίδα – με την ξαφνική εμφάνιση ενός video, στο οποίο «ύψωνε το μεσαίο δάκτυλο» προσβλητικά, με αποδέκτη τη Γερμανία (εικόνα εδώ).

Εγώ δεν θέλω προφανώς να υπερασπιστώ τον Έλληνα πρωθυπουργό, γνωρίζοντας τα μεγάλα λάθη του, μετά την εκλογή του – ενώ γράφτηκε ότι (ΒΒ):

“Σχετικά με τον υπουργό οικονομικών, ο οποίος ουσιαστικά δεν λειτουργεί ως τέτοιος, αλλά ως διαπραγματευτής της χώρας με τους δανειστές της, καθώς επίσης ως επικοινωνιακός «πολιορκητικός κριός» της κυβέρνησης, έχουμε την άποψη ότι δεν πρέπει να ενοχλεί η «ναρκισσιστική εκκεντρικότητα» του.

Η αιτία είναι το ότι, δίνει μεν την αίσθηση πως είναι αθεράπευτα «πεινασμένος» με τη δημοσιότητα, αλλά πρόκειται για μία μάλλον σκόπιμη συμπεριφορά – με στόχο την προσέλκυση των διεθνών ΜΜΕ, στα πλαίσια του σωστού σχεδίου της κυβέρνησης, όσον αφορά τη δημοσιοποίηση των διαπραγματεύσεων στη διεθνή κοινότητα.

Αυτό που ενοχλεί όμως είναι η έλλειψη σοβαρότητας που δυστυχώς επιδεικνύει, η οποία συμπεραίνεται από τις συνεχείς αλλαγές των απόψεων του, σχετικά με πολύ σοβαρά οικονομικά θέματα – γεγονός που ενδεχομένως οφείλεται στις πολύ συχνές εμφανίσεις του στα ΜΜΕ, όπου αναγκάζεται ουσιαστικά να μιλάει, χωρίς να προλαβαίνει να σκέπτεται.

Η συμπεριφορά του αυτή θα δημιουργήσει αργότερα μεγάλα προβλήματα στη χώρα, με την έννοια ότι κινδυνεύει να γελοιοποιηθεί ο υπουργός οικονομικών της – ενώ διευκολύνει τις προσπάθειες αποδόμησης του εκ μέρους της Γερμανίας, με δυσμενή αποτελέσματα για τις διαπραγματεύσεις που διεξάγουν οι Έλληνες Πολίτες, μέσω της κυβέρνησης τους”.

Θέλω όμως να προειδοποιήσω την κυβέρνηση, ειδικά τον πρωθυπουργό που κλήθηκε στο Βερολίνο από την καγκελάριο, να προσέχει τη Γερμανία – η οποία δεν έχει ξεχάσει καθόλου τον Γκέμπελ, όσον αφορά τουλάχιστον τις μεθόδους χειραγώγησης των δικών της Πολιτών, οι οποίοι τοποθετήθηκαν μαζικά εναντίον του υπουργού οικονομικών.

Μεταξύ άλλων, επειδή αρνήθηκε την ύπαρξη της εικόνας, ισχυριζόμενος πως το video ήταν μονταρισμένο – λέγοντας πως ντρέπεται για αυτούς που τον θεώρησαν ικανό να κάνει κάτι τέτοιο ενώ απολογήθηκε, αναφέροντας πως δεν σήκωσε ποτέ το δάχτυλο στη Γερμανία.

Δυστυχώς δεν έπεισε κανένα Γερμανό τηλεθεατή, ενώ τα ΜΜΕ απέδειξαν την αυθεντικότητα του video, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία πολύ κακή εντύπωση για την Ελλάδα – προφανώς χωρίς να φταίει ο υπουργός, αφού δεν ήταν καθόλου εύκολο να μαντέψει τη συγκεκριμένη, άθλια παγίδα που του έστησε ο παρουσιαστής.

Επειδή όμως στη ζωή μετράει το αποτέλεσμα, η Ελλάδα θα έχει πρόβλημα – γεγονός που ήταν αναμενόμενο, αφού η Γερμανία θα κάνει τα πάντα για να μην πληρώσει τα χρήματα που μας οφείλει (άρθρο), ακόμη και αν πρέπει να μας διώξει από την Ευρωζώνη.

.

ΥΓ: Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κ. Σόιμπλε ανέφερε χθες πως η Ελλάδα πούλησε πρόσφατα τα έντοκα γραμμάτια μόνο σε Έλληνες επενδυτές, γεγονός που κατά τον ίδιο σημαίνει πως καταστράφηκε ξανά η εμπιστοσύνη στη χώρα, παρά τις μέχρι σήμερα προσπάθειες, όπως τεκμηριώνεται από τη ραγδαία άνοδο των επιτοκίων (διάγραμμα).

 .

Ελλάδα, ομόλογα – η εξέλιξη στις αποδόσεις των ομολόγων (3-ετή, 10-ετή).

 .

Τόνισε δε πως κανένας από τους συναδέλφους του ή από τους διεθνείς οργανισμούς, δεν μπορεί να του πει τι να κάνει – κάτι που σημαίνει ότι, προετοιμάζει μεθοδικά το τελικό χτύπημα του, εναντίον της Ελλάδας.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.
Don`t copy text!