Η αντίσταση της Ελλάδας – Σελίδα 2 – The Analyst
ΓΕΩΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΚΡΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Η αντίσταση της Ελλάδας

Στο σημείο αυτό έχει ίσως ενδιαφέρον η τοποθέτηση ενός αναγνώστη, σύμφωνα με την οποία τα εξής:

Μία κυβέρνηση που έχει αποδεχθεί την ολοκληρωτική απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας, παρά τις αντιθέσεις της όταν ήταν αντιπολίτευση, καθώς επίσης με δεδομένα τα σημερινά μεγάλα λάθη της, δεν θα μπορούσε να δρομολογήσει τη στάση πληρωμώνέτσι ώστε να διαπραγματευθεί τη διαγραφή χρέους με τους πιστωτές της χώρας, καθώς επίσης να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά. Εάν δε το κατανοήσει κανείς, τότε δεν θα πρέπει να αναφέρεται σε μία τέτοια λύση, αφού είναι εκ των πραγμάτων ανέφικτη“.

Κατά την άποψη μας, η Ελλάδα έχει μία και μοναδική ευκαιρία για να τα καταφέρει, η οποία της δίνεται τώρα. Μπορεί δε να τα καταφέρει, πρέπει καλύτερα, ακόμη και με τη σημερινή κυβέρνηση – παρά τα μειονεκτήματα της τα οποία διακρίνουμε όλοι μας. Στην αντίθετη περίπτωση, η Ελλάδα θα χάσει τον πόλεμο και θα μετατραπεί σε προτεκτοράτο της Τρόικας, για πάρα πολλές δεκαετίες – οπότε οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε πως δεν υπάρχει η δυνατότητα εναλλακτικής επιλογής εκ μέρους μας.

Για να μπορέσει τώρα να επιτύχει το σχεδόν ανέφικτο η πατρίδα μας, θα πρέπει η σημερινή κυβέρνηση να στηριχθεί με κάθε τρόπο, ηθικά και πρακτικά, από όλους τους Έλληνες Πολίτες – πιεζόμενη παράλληλα να εφαρμόσει τις σημαντικότερες προεκλογικές της δεσμεύσεις (ανάλυση), με εξαίρεση τις υπερβολές στον τομέα των δαπανών.

Σε κάθε περίπτωση, την ονομαστική διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους, καθώς επίσης την εκδίωξη της Τρόικας – οπότε την ήττα του χρηματοπιστωτικού κτήνους, το οποίο επιδιώκει την απολυταρχική ηγεμονία του στον πλανήτη.

Το ίδιο θα λέγαμε για οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση ήταν σήμερα «στο τιμόνι» της Ελλάδας, έχοντας δεσμευθεί ανάλογα – αφού δεν έχει κανένα νόημα να μιλάμε για πολιτικές, όταν η χώρα απειλείται από εξωτερικούς εχθρούς.

Αργότερα, όταν θα αποφύγουμε την καταστροφή, θα έχουμε όλο το χρόνο στη διάθεση μας για να αποφασίσουμε ποιό πολιτικό σύστημα ή ποιό κόμμα είναι το καλύτερο για την Ελλάδα – επειδή, όταν κινδυνεύει η Δημοκρατία, καθώς επίσης η εθνική ανεξαρτησία μίας χώρας, μόνο η απόλυτη ομοψυχία των Πολιτών της μπορεί να τη σώσει.

Δυστυχώς όμως, εδώ ακριβώς διαπιστώνουμε την Αχίλλειο πτέρνα της κυβέρνησης, η οποία θα μπορούσε να προστατευθεί λέγοντας ολόκληρη την αλήθεια, χωρίς καμία υπεκφυγή στους Έλληνες – μη έχοντας την αυταπάτη πως μπορεί μόνη της, χωρίς τη βοήθεια όλων, να κερδίσει τη μάχη.

Θα ήταν ευχής έργο δε να στηριζόταν από όλα τα αντιπολιτευόμενα κόμματα – τα οποία οφείλουν να καταλάβουν πως οι εσωτερικές συγκρούσεις είναι καταστροφικές, όταν ο εξωτερικός εχθρός είναι προ των πυλών. Πόσο μάλλον όταν έχει ήδη εισβάλλει σε μία χώρα, προσπαθώντας να διαιωνίσει την κατοχή της εκ μέρους του.

.

Υπενθύμιση

Οι Γερμανοί είναι ένας λαός συμπαθής ως επί το πλείστον, αλλά έντονα διαφοροποιημένος, παράξενος και παράδοξος μαζί – αφού διακρίνεται από μία μικρή, «διεστραμμένη», κακεντρεχή, ζηλόφθονη, «προτεσταντική» και εξαιρετικά αιμοβόρα μειοψηφία, η οποία όμως υπερισχύει απόλυτα μίας, έντονα επιρρεπούς στον σκόπιμο εκφοβισμό και πολύ εύκολης στη χειραγώγηση, συντριπτικής πλειοψηφίας.

Η μικρή αυτή μειοψηφία, με έντονα ναζιστικά κατάλοιπα βαθιά μέσα στο γενετικό της κώδικα, είναι ικανή να βασανίζει, με μία απίστευτη εξωτερική ευγένεια, ακόμη και τους δικούς της Πολίτες, όταν την ίδια στιγμή ακούει κλασσική μουσική – γεγονός που παρατηρήθηκε πολύ συχνά, πριν και κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, με οδυνηρά θύματα κυρίως τους Εβραίους.

Όσον αφορά τη ψυχολογία του συγκεκριμένου λαού, παραθέτουμε την άποψη του Keynes, ο οποίος προσπάθησε να βοηθήσει τη χώρα μετά τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο, προτείνοντας τον περιορισμό των χρεών της – λέγοντας πολύ σωστά ότι, οι συμμαχικές δυνάμεις δεν θα έπρεπε να επιβάλλουν μόνο τις πολεμικές αποζημιώσεις, αλλά και να μεριμνήσουν έτσι ώστε, να μπορούν οι Γερμανοί να τις εξοφλούν (κάτι που ισχύει σήμερα και για την Ελλάδα, όσον αφορά τη βιωσιμότητα, καθώς επίσης την ομαλή εξυπηρέτηση του υπέρογκου δημοσίου χρέους της). Σύμφωνα με τον Keynes, στο βιβλίο του «Οι οικονομικές συνέπειες της ειρήνης», τα εξής:

“Ο Γερμανός δεν καταλαβαίνει και δεν μπορεί να καταλάβει τίποτα, παρά μόνο τον εκφοβισμό – δεν δείχνει καμία απολύτως γενναιοδωρία ή ενδοιασμό στις διαπραγματεύσεις, δεν υπάρχει πλεονέκτημα που δεν θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί, κανένα σημείο στο οποίο δεν θα ξέπεφτε χάριν του κέρδους, ενώ είναι άνευ τιμής, υπερηφάνειας ή οίκτου.

Ως εκ τούτου, δεν πρέπει ποτέ να διαπραγματεύεσαι με έναν Γερμανό ή να συμφιλιώνεσαι μαζί του – πρέπει να του υπαγορεύεις αυτά που θέλεις. Υπό οποιουσδήποτε άλλους όρους, δεν θα σε σέβεται ή δεν θα τον εμποδίσεις από το να σε εξαπατήσει”.

Με κριτήριο την παραπάνω περιγραφή του γερμανικού χαρακτήρα από έναν εμπνευσμένο οικονομολόγο, η σημερινή αντιμετώπιση της Γερμανίας από την ελληνική κυβέρνηση, είναι εντελώς λανθασμένη – ενώ, εάν δεν αλλάξει άμεσα, θα οδηγήσει την πατρίδα μας, η οποία είναι σαφώς υπό κατοχή, στην απόλυτη καταστροφή. Για να υπαγορεύσει δε αυτά που θέλει ή για να εκφοβίσει κανείς τους Γερμανούς, κάτω από την αδύναμη θέση που ευρίσκεται η Ελλάδα, θα πρέπει να αναλάβει συνειδητά το ρίσκο της χρεοκοπίας – χωρίς φυσικά να χρησιμοποιήσει «άδεια φυσίγγια».

Με απλά λόγια, η Ελλάδα δεν οφείλει μόνο να απειλήσει την εχθρικά διακείμενη απέναντι της πρωσική κυβέρνηση της Γερμανίας, με τη χρεοκοπία της – αφού δεν πρέπει ποτέ κανείς να απειλεί, εάν δεν έχει την πρόθεση να κάνει ακριβώς αυτό που λέει. Είναι άλλωστε σαν να σηκώνει το πιστόλι του εναντίον ενός βαριά οπλισμένου κακοποιού, χωρίς να μπορεί ή μη έχοντας την πρόθεση να πυροβολήσει – με αποτέλεσμα να προσελκύσει μαζικά τα δολοφονικά πυρά του «αντιπάλου» του.

Η Ελλάδα πρέπει λοιπόν να αντικρίσει κατάματα και με θάρρος το εξαιρετικά οδυνηρό σενάριο της χρεοκοπίας, χωρίς να διστάσει να το αντιμετωπίσει – αφού η εναλλακτική επιλογή της, ο αργός, βασανιστικός θάνατος, με την ίδια επώδυνη κατάληξη, θα της κοστίσει κατά πολύ περισσότερο. Μόνο τότε υπάρχει κάποια πιθανότητα επιτυχίας – ενώ είναι η μοναδική ίσως χώρα σήμερα που έχει το ηθικό έρεισμα να αθετήσει τις πληρωμές της, καταστρέφοντας εκείνο το σύστημα που θέλει να την καταστρέψει.

Όπως έχει λοιπόν αναφερθεί ήδη (άρθρο) “οι Έλληνες, αφού υπέφεραν τα πάνδεινα, έχοντας ακολουθήσει πιστά το πρόγραμμα που τους επέβαλλε η Τρόικα, η οποία παραδέχθηκε επανειλημμένα πως ήταν λανθασμένο, έχουν κάθε δικαίωμα, εάν όχι υποχρέωση εκ του συντάγματος τους, να χρεοκοπήσουν – να αθετήσουν λοιπόν την εξόφληση του υπέρογκου χρέους, το οποίο δημιούργησε η ίδια η Τρόικα, με τις πολιτικές της.

Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, εάν αποκτήσουν δηλαδή οι Έλληνες το θάρρος που απαιτεί μία τέτοια απόφαση, το σύστημα της δημιουργίας σκλάβων μέσω του χρέους, πιθανότατα θα καταρρεύσει – με αποτέλεσμα να απελευθερωθεί ολόκληρος ο πλανήτης από το ζυγό της ελίτ. Άλλωστε, έχουν κάθε δικαίωμα να καταστρέψουν ένα σύστημα που προσπαθεί να τους καταστρέψει – όπως πολύ σωστά διακηρύσσουν οι Αμερικανοί Πολίτες σήμερα.

Δεν είναι δε σε καμία περίπτωση υποχρεωμένοι να ανέχονται τη «γερμανική μπότα», ούτε τον υπουργό οικονομικών της χώρας, ο οποίος απαιτεί με θράσος τη συνέχιση των μέτρων εξαθλίωσης, για να συνεχίσει τις θηριώδεις «ελεημοσύνες» του – αντί να τιμήσει τις οφειλές του απέναντι σε ένα Έθνος που κατέστρεψαν οι ναζί πρόγονοί του”.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Γίνε Μέλος
Αγοράζοντας μια συνδρομή, στηρίζεται τη προσπάθειά μας και γίνεστε ενεργό μέλος της ομάδας μας (κίνημα). Θα λάβετε και τα δύο παρακάτω πλεονεκτήματα:

1. Θα μπορείτε να μελετάτε τα άρθρα/αναλύσεις χωρίς να βλέπετε διαφημίσεις (χωρίς περισπασμούς δηλαδή).

2. Θα μπορείτε να τα εκτυπώνετε ή/και να τα αποθηκεύετε σε μορφή PDF (για να τα έχετε πάντα δικά σας).

Αντιαμβανόμαστε πως δεν μπορεί ο καθένας να γίνει συνδρομητής. Για το λόγο αυτό, όσοι από εσάς είσαστε σε θέση να υποστηρίξετε το όραμά μας, θα βοηθάτε και εκείνους που δεν μπορούν να συνδράμουν άμεσα.
×
Don`t copy text!