Τουρκία: Επικίνδυνη επίθεση στην Ελλάδα – Σελίδα 2 – The Analyst
Χωρίς κατηγορία

Τουρκία: Επικίνδυνη επίθεση στην Ελλάδα

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015: Το Ινστιτούτο, «Τουρκία -21ος αιώνας», η επίσημη «δεξαμενή σκέψης» της Τουρκικής κυβέρνησης (χρηματοδοτείται από το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών), με άρθρο του καθηγητή πολιτικών επιστημών Ümit Özdağ (Πρόεδρος του ινστιτούτου και στενός φίλος του Ρ. Τ. Ερντογάν), προσδιορίζονται οι κατευθύνσεις της Τουρκικής πολιτικής στο Αιγαίο που δεν είναι άλλες από «την διεκδίκηση 16 απολεσθέντων νησιών του Αιγαίου (Οινούσσες, Φίμενα, Φούρνοι, Αγαθονήσι, Άρκη, Φαρμακονήσι, Καλόλημνος, Πλατιά, Κυρά Παναγιά, Γυαλί, Σύρνα, Γαύδος, Δία, Διονισιάδες, Γαιδουρονήσι, Κουφονήσι), τα οποία βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή». Τα νησιά αυτά, κατά τον προφανώς νέο-οθωμανό καθηγητή και φίλο του νέο-σουλτάνου Ερντογάν, «κατέχονται παράνομα από την Ελλάδα!»

Την ίδια ημέρα, η Τουρκία εξέδωσε την ΝΟΤΑΜ 0889/15, δηλαδή μια αναγγελία σε αεροναυτιλομένους, με την οποία γνωστοποίησε την δέσμευση, για 10 ολόκληρους μήνες, μιας μεγάλης περιοχής του Αιγαίου που εκτείνεται από την Σκύρο μέχρι την Λήμνο, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση ασκήσεων και ως πεδίο βολής, παραβιάζοντας κάθε έννοια  διεθνούς δικαίου και κάθε έννοια ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Η επιδίωξη διχοτόμησης του Αιγαίου που σχεδιάζει η Άγκυρα εδώ και τουλάχιστον μισό αιώνα εκδηλώνεται στην πράξη όχι μόνο μέσα στον ελληνικό εναέριο χώρο αλλά ακόμη και μέσα σε ελληνικό έδαφος αφού δεσμεύεται και Ελληνικό έδαφος στο νοτιοανατολικό άκρο της Λήμνου!

Η αντίδραση της Ελληνικής Κυβέρνησης ήταν άμεση και αυτή που έπρεπε: Απέρριψε αμέσως την Τουρκική ΝΟΤΑΜ, δήλωσε πως «…κάθε παραβίαση του Εθνικού μας χώρου θα καταρριφθεί ή θα βυθισθεί» προχωρώντας σε εντονότατα διαβήματα στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ διεθνοποιώντας την χιτλερική επίθεση της Τουρκίας.

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος, με την ανάδειξη νέας Πολιτικής Γραμματείας και εκλογή νέου γραμματέα. Η εισήγηση του πρωθυπουργού που αφορούσε την υπερψήφιση της συμφωνίας που εγκρίθηκε από το Eurogroup στις 24 Φεβρουαρίου 2015, πέρασε με σχεδόν οριακή πλειοψηφία (56%) με τριάντα μέλη απόντα. Σύμφωνα πάντως με παροικούντες στην Ιερουσαλήμ, ένα μεγάλο ποσοστό της πλειοψηφίας (56%) ψήφισε με βαριά καρδιά μόνο και μόνο για να δώσει χρόνο στην κυβέρνηση, ενώ η πλήρης διαφωνία της Αριστερής Πλατφόρμας συγκεντρώνει πολύ μεγαλύτερη απήχηση από την καταγεγραμμένη δύναμη που διαθέτει μέσα στα όργανα του κυβερνώντος κόμματος.

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015: Η Τουρκία, με νέα ΝΟΤΑΜ (0900/15) τροποποίησε την προηγούμενη (ΝΟΤΑΜ 0889/15) αφαιρώντας το νοτιοανατολικό άκρο της Λήμνου αλλά επιμένοντας στην μονομερή δέσμευση μιας τεράστιας έκτασης ανάμεσα σε Σκύρο, Άγιο Ευστράτιο και Λήμνο προκειμένου να πραγματοποιήσει αεροπορικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά σε εναέριο χώρο μέχρι 8.000 πόδια.

Η Ελλάδα αντέδρασε πάραυτα εκδίδοντας την υπ΄αρ. 421 ΝΟΤΑΜ η οποία χαρακτήριζε και την νέα Τουρκική ΝΟΤΑΜ (0900/15) άκυρη και άνευ αξίας. Με την παρέμβαση προφανώς και των διεθνών οργανισμών στους οποίους η Ελλάδα γνωστοποίησε την Τουρκική πρόκληση (μέχρι σήμερα τα Ελληνικά διαβήματα είχαν σαν μοναδικούς αποδέκτες τους Τούρκους), η Τουρκία υποχρεώθηκε να αποσύρει (προσωρινά;) τα σχέδια της να δημιουργήσει μόνιμο πεδίο βολής στην καρδιά του Αιγαίου και μέσα στο FIR Αθηνών.

.

02_σημαίες

.

Συμπέρασμα:

Το παρελθόν μας έχει διδάξει ότι η Τουρκία «εκδηλώνεται» σε περιόδους που ή ίδια θεωρεί ότι υπάρχει πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα. Όλα τα σημαντικά βήματα που έκανε η Τουρκία εναντίον του Ελληνισμού (1941 επιστράτευση – εξόντωση 20 ηλικιών χριστιανών της Τουρκίας, 1942 έκτακτος φόρος περιουσίας σε μη μουσουλμανικούς πληθυσμούς της Τουρκίας, 1955 πογκρόμ εναντίον των χριστιανών της Κωνσταντινούπολης, 1964 μαζικές απελάσεις Ελλήνων από την Τουρκία, 1965 μαζική Τουρκοποίηση των νησιών Ίμβρος και Τένεδος με (έως τότε)  πληθυσμό που αποτελείτο από Έλληνες χριστιανούς σε ποσοστό μεγαλύτερο του  90% -σήμερα έχει περιοριστεί στο 1%-,  1974 εισβολή και κατοχή του 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, του 65% της καλλιεργήσιμης έκτασης, του 70% του ορυκτού πλούτου, του 70% της βιομηχανίας και του 80% των τουριστικών εγκαταστάσεων από τουρκικά στρατεύματα κατοχής και εγκατάσταση ανδρεικέλων σαν «τουρκοκυπριακή κυβέρνηση», 1996 κρίση των Ιμίων για την επιβολή «γκρίζων ζωνών» σε κρυστάλλινη Ελληνική κυριαρχία κ.α.π.) έγιναν σε περιόδους πολιτικής ή άλλης φύσεως αστάθειας στον Ελληνικό χώρο και πάντοτε με πολύ ισχυρές «πλάτες».

Ποτέ κατά τον παρελθόντα αιώνα οι Τούρκοι δεν αποτόλμησαν ένα σοβαρό βήμα χωρίς να έχουν την υποστήριξη των Βρετανών, των Αμερικανών ή των Γερμανών. Η συμφωνία συνεργασίας της Κύπρου με την Ρωσία στο ναυτικό τομέα και η φιλορωσική παρέμβαση της νέας Ελληνικής κυβέρνησης για την αποτροπή νέου εμπάργκο κατά της Ρωσίας, έκανε έξω φρενών αυτούς που θεωρούν τους εαυτούς τους «ιδιοκτήτες» της Κύπρου και της Ελλάδος, προσφέροντας στην Τουρκία την αίσθηση ότι είχε ελευθερία δράσης.

Η Τουρκία, θεωρώντας σημαντική ευκαιρία όχι μόνο τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η σημερινή Ελλάδα αλλά και την ευθεία αντιπαράθεση της με τα πιο ισχυρά κέντρα εξουσίας των Βρυξελλών, επιχείρησε να «δεσμεύσει» μια τεράστια περιοχή του ελληνικού FIR, όπου μόνο η Ελλάδα έχει δικαίωμα να εκδίδει ΝΟΤΑΜ, δημιουργώντας τετελεσμένα γεγονότα και επιβάλλοντας μονομερώς «γκρίζες ζώνες» στο μισό Αιγαίο.

Η αμεσότητα και η ποιότητα της Ελληνικής αντίδρασης ίσως δεν ήταν αυτή που ανέμενε η Τουρκία. Η υποχώρηση της όμως δεν πρέπει να μας καθησυχάζει καθόλου και η επαγρύπνηση στο ανώτατο δυνατό επίπεδο είναι απόλυτα επιβεβλημένη.

Εμείς πιστεύουμε πως τα «όπλα» που διαθέτει η χώρα μας να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη Τουρκική επιθετικότητα είναι πάρα πολλά, αρκεί να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ορισμένες βασικές υποχρεώσεις:

 (1) Να διαθέτουμε εσωτερική ενότητα που δεν θα δυναμιτίζεται όμως από ξεπερασμένες προ πολλού  ιδεοληψίες που προκαλούν πολιτική αστάθεια ούτε από ψευτο-ουμανιστές που μετατρέπουν την Ελλάδα, ψυχρά και μεθοδικά, σε ελεύθερο εποικιστικό παράδεισο κάθε λαθρομετανάστη από την Αφρική, την Ασία, την Μέση Ανατολή ή τα Βαλκάνια χωρίς κανένα απολύτως έλεγχο, με ολέθρια αποτελέσματα για το άμεσο μέλλον των σημερινών Ελλήνων αλλά και του Ελληνισμού των πολλών χιλιετηρίδων. Οι Έλληνες ψευτο-ουμανιστές είναι «τυφλοί» και δεν βλέπουν την παταγώδη αποτυχία της «πολυπολιτισμικότητας» στην Γαλλία, στην Βρετανία, στον Καναδά, στην Σουηδία ή στην Δανία, είναι «κουφοί» και δεν ακούνε τίποτα για τον επικίνδυνο τζιχαντιστικό ιμπεριαλισμό, δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για την δραματική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των Ελλήνων μέσα στην ίδια τους την πατρίδα, για την βέβαιη αύξηση της εγκληματικότητας, για την οικονομική αιμορραγία που επιβάλλει στην παραπαίουσα εθνική οικονομία η πολιτική «ανοιχτής αγκαλιάς» προς τα απανταχού «ταξικά αδέρφια», για τον τεράστιο κίνδυνο μιας νέας πλημμυρίδας «αφίξεων», για την οργανωμένη «προώθηση» αλλά και «προστασία» που προσφέρει η Τουρκία, με το αζημίωτο φυσικά, σε εκατομμύρια δυστυχισμένων ανθρώπων εκμεταλλευόμενη την θρησκεία τους και απαιτώντας την δημιουργία τζαμιών ώστε να μπορεί πιο εύκολα να μεταφέρει μαζικά τις εντολές αποσταθεροποίησης της Ελλάδος. Πραγματικοί ουμανιστές είμαστε όλοι οι Έλληνες αλλά επάνω από τον ουμανισμό βρίσκονται τα συμφέροντα της πατρίδας μας που δεν μπορεί να θυσιάζονται απερίσκεπτα από κάποιους μαθητευόμενους μάγους που βρέθηκαν στην εξουσία.

(2) Όσοι Έλληνες εμπνέονται από την φιλοσοφία «το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του» πρέπει να μελετήσουν πρώτα την στρατηγική της Τουρκίας απέναντι στην χώρα μας τα τελευταία 90 χρόνια χωρίς να σπεύδουν, μέσα στην άγνοια τους, να ασπάζονται ανθρωπιστικές θεωρίες και πριν βρεθούν υπόδουλοι στον εκκολαπτόμενο νέο-οθωμανισμό των γειτόνων μας.

(3) Η τεράστια γεοστρατηγική σημασία της Ελλάδος αποτελεί ευλογία για έξυπνους και ικανούς ηγέτες αλλά ταυτόχρονα κατάρα αν την διαχειριστούν ανίκανοι ή κακοί ηγέτες. Η σημερινή κυβέρνηση απολαμβάνει μια πλατιά λαϊκή υποστήριξη αλλά ισορροπεί επάνω σε ένα τεντωμένο σκοινί βαλλόμενη όχι μόνο από ξένους «φίλους» που επιδιώκουν την μόνιμη οικονομική μας υποδούλωση ή τους πολιτικούς της αντιπάλους αλλά και από τα ίδια της τα σπλάχνα. Παρ΄ όλα αυτά, η αποφασιστική στάση της Ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην χιτλερική επίθεση της Τουρκίας υπήρξε (επί του παρόντος) απόλυτα επιτυχής.

(4) Η αμυντική θωράκιση και η συνεχής ετοιμότητα σε καιρούς οικονομικής κρίσης είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα. Η επιτυχία ή η αποτυχία όμως του εγχειρήματος αυτού θα καθορίσει την ικανότητα ή την ανικανότητα των σημερινών ανθρώπων που διαχειρίζονται την Ελληνική εξουσία.

(5) Η σημερινή Τουρκία αντιμετωπίζει πλήθος σοβαρών προβλημάτων έχοντας δημιουργήσει γύρω της πολλούς εχθρούς (Κουρδιστάν, Συρία, Αίγυπτος, Λίβανος, Αρμενία, Λιβύη, Ισραήλ κ.α.) ενώ έχει δυσαρεστήσει και πολλούς ισχυρούς, παραδοσιακούς συμμάχους της. Η κατάσταση αυτή προσφέρει στην Ελληνική διπλωματία μοναδική ευκαιρία ώστε η χιτλερική επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της Ελλάδος να στραφεί εναντίον της και να την υποχρεώσει σε μόνιμη αναδίπλωση.

Τελικά, η σημερινή Τουρκία αποτελεί ένα γυάλινο αλλά εξαιρετικά επικίνδυνο γίγαντα. Επί πλέον οδηγείται από ένα απρόβλεπτο, μεγαλομανή και κυκλοθυμικό ηγέτη που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά, αρκεί να είμαστε ενωμένοι, μεθοδικοί και αποφασιστικοί!


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Don`t copy text!