Η εγκληματική συμμορία – Σελίδα 2 – The Analyst
ΓΕΩΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΚΡΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Η εγκληματική συμμορία

ΤροϊκαΜε την απόφαση του Tαμείου που ακολούθησε, η Τρόικα έλαβε σάρκα και οστά – με αποτέλεσμα να ταξιδεύουν κάθε μήνα στην Αθήνα περίπου 60 υπάλληλοι, για να ελέγχουν την κυβέρνηση. Για να κυβερνούν καλύτερα μία αποικία χρέους, με τους δύστυχους Πολίτες της σκλάβους των χρεών των διεφθαρμένων κυβερνήσεων τους.

Η ίδια τραγωδία επαναλήφθηκε αργότερα στην Ιρλανδία, στην Πορτογαλία, στην Κύπρο και έμμεσα στην Ισπανία – αν και όχι στον ίδιο βαθμό με την Ελλάδα. Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις όμως δόθηκαν κρατικά δάνεια εκ μέρους των χωρών της Ευρώπης, για να πληρωθούν οι κερδοσκόποι – έτσι ώστε να μην ζημιωθούν από τις λανθασμένες επενδύσεις τους.

Επιβλήθηκαν δε εγκληματικά προγράμματα λιτότητας, δήθεν για να κερδίσουν ξανά την εμπιστοσύνη των αγορών τα χρεοκοπημένα κράτη – με αποτέλεσμα να εξαθλιωθούν οι Πολίτες τους. Παράλληλα, ειδικά στην Πορτογαλία, λεηλατήθηκε «κατά κράτος» τόσο η ιδιωτική, όσο και η δημόσια περιουσία – αφού προηγουμένως η συμμορία φρόντισε να καταρρεύσουν όλες οι τιμές.

.

Επίλογος

Όσο και αν προσπαθώ, αδυνατώ να καταλάβω γιατί η κυβέρνηση απέσυρε την πρόταση της για μία πανευρωπαϊκή συνδιάσκεψη, όσον αφορά το πρόβλημα της παγκόσμιας υπερχρέωσης – χωρίς την επίλυση του οποίου οι συναλλαγματικοί και οι οικονομικοί πόλεμοι που διεξάγονται σήμερα παντού, θα εξελιχθούν σε έναν καταστροφικό συμβατικό, αφού τα χρέη συνεχίζουν να αυξάνονται, με έναν απίστευτο ρυθμό (γράφημα).

 .

Κόσμος, χρέος – η εξέλιξη του συνολικού χρέους του κόσμου και ο διαχωρισμός του στους διαφόρους τύπους

 .

Περαιτέρω, αδυνατώ κυρίως να κατανοήσω την αιτία της απόσυρσης της απαίτησης για διαγραφή του ελληνικού χρέους, χωρίς την οποία η Ελλάδα είναι καταδικασμένη – όπως επίσης πολλά άλλα κράτη, τα οποία είναι αθεράπευτα υπερχρεωμένα.

Εάν τώρα επιχειρηθεί, όπως ακούγεται, ο δανεισμός της χώρας μας από τα ασφαλιστικά ταμεία, από τους δημόσιους οργανισμούς, καθώς επίσης από τις κρατικές εταιρείες, η καταστροφή που θα ακολουθήσει είναι αδύνατον να περιγραφεί.

Όταν δε ακόμη και οι Γερμανοί Πολίτες χαρακτηρίζουν την Τρόικα ως εγκληματική συμμορία, όπως διαπιστώνεται από το ντοκιμαντέρ της γερμανικής τηλεόρασης, τότε είναι αδιανόητη η επιμονή μας σε δήθεν λύσεις, οι οποίες θα διαιωνίσουν την παραμονή της στη χώρα μας.

Εύχομαι και ελπίζω λοιπόν να έχει πραγματικά ένα εναλλακτικό σχέδιο στα συρτάρια της η κυβέρνηση, λόγω του οποίου επέλεξε να υπογράψει με τη σειρά της την υποταγή της στη Γερμανία, στα μνημόνια και στην Τρόικα, απλά και μόνο για να κερδίσει χρόνο – αφού, στην αντίθετη περίπτωση, θεωρώ το χάος ως την πλέον αισιόδοξη πρόβλεψη για το μέλλον της Ελλάδας.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Don`t copy text!