Ο G. Soros και η Ουκρανία – The Analyst
Χωρίς κατηγορία

Ο G. Soros και η Ουκρανία

George-Soros-και-Ουκρανία

Ο εβραϊκής καταγωγής κερδοσκόπος, φέρεται να είναι ένας από τους υποψηφίους για τη θέση του κεντρικού τραπεζίτη – έτσι ώστε να ενισχυθεί η θέση της χώρας απέναντι στη Ρωσία, η οποία θεωρείται ως ο «νούμερο ένα» εχθρός των τοκογλύφων    

(To άρθρο αποτελείται από 2 Σελίδες)

.

Ο μεγαλύτερος εχθρός των Η.Π.Α., η χώρα δηλαδή που έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την παγκόσμια ηγεμονία, είναι αναμφίβολα η Κίνα – εάν τελικά καταφέρει να επιλύσει τα προβλήματα της, τα κυριότερα εκ των οποίων είναι η υπερβολή ακινήτων (φούσκα), καθώς επίσης το υπερχρεωμένο χρηματοπιστωτικό της σύστημα, ειδικά το σκιώδες τραπεζικό.

Εν τούτοις, η σημαντικότερη απειλή για το τοκογλυφικό, επεκτατικό κεφάλαιο, το οποίο επίσης εδρεύει στις Η.Π.Α., είναι η Ρωσία – η οποία το αμφισβητεί, επιθυμώντας να δώσει τέλος στην παντοδυναμία του, ενώ διαθέτει έναν λαό που είναι πρόθυμος να υποστεί τις συνέπειες στο βιοτικό του επίπεδο, έως ότου τα καταφέρει.

Οι προσπάθειες δε του προέδρου της να συνάψει συμμαχίες με πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων με τις BRICS, για την υιοθέτηση ενός νέου νομισματικού συστήματος, το οποίο να είναι ανεξάρτητο από αυτό της Δύσης, τοποθέτησαν τη χώρα στο στόχαστρο – έχοντας πανικοβάλλει την χρηματοπιστωτική ελίτ (άρθρο), επειδή κινδυνεύει να χάσει όλα της τα προνόμια, τα οποία πηγάζουν από τα χάρτινα, δίχως αντίκρισμα χρήματα που παράγουν από το πουθενά οι τράπεζες της.

Στα πλαίσια αυτά, η δύστυχη Ουκρανία χρησιμοποιείται ως «προωθητικός κριός» εναντίον της Ρωσίας – μεταξύ άλλων με το διορισμό στην κυβέρνηση της ξένων υπηκόων, στελεχών του τοκογλυφικού κεφαλαίου (άρθρο). Επειδή όμως η οικονομική της κατάσταση είναι πολύ άσχημη, ειδικά τα ελλείμματα του προϋπολογισμού της (γράφημα), ενώ έχει επιδεινωθεί αφενός μεν από την απώλεια του χρυσού της (αποκαλύφθηκε απάτη, σύμφωνα με την οποία έχει κλαπεί ο χρυσός, με την ταυτόχρονη αντικατάσταση του από ράβδους επιχρυσωμένου μολύβδου!), αφετέρου από την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών, προγραμματίζεται ο διορισμός ενός αλλοδαπού, ισχυρού κεντρικού τραπεζίτη.

 .

Ουκρανία, προϋπολογισμός – η εξέλιξη στον κρατικό προϋπολογισμό της χώρας, ως ποσοστό επί του ΑΕΠ.

 .

Περαιτέρω, ως υποψήφιοι για τη θέση αναφέρονται από ορισμένα διεθνή ΜΜΕ, τα οποία έχουν γνώση των ιδιαιτέρων συνθηκών, ο D.S. Kahn, ο πρώην διευθυντής του ΔΝΤ, ένα στέλεχος της Fed, καθώς επίσης ο γνωστός κερδοσκόπος G. Soros (πηγή). Εδώ οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι, ο αμερικανός απαίτησε να διατεθεί για την Ουκρανία το ποσόν των 20 δις $, έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί εναντίον της Ρωσίας – την οποία ο εκπρόσωπος των τοκογλύφων θεωρεί ως τον «εχθρό νούμερο» ένα της διεθνούς ελίτ.

Εάν βέβαια διορισθεί ο G. Soros στη θέση του κεντρικού τραπεζίτη της Ουκρανίας, θα μοιάζει κυριολεκτικά σαν να τοποθετείται ο λύκος στη θέση του βοσκού της στάνης – ενώ θα συμπληρωνόταν η ομάδα των ξένων τεχνοκρατών, η οποία διοικεί τη χώρα, από τις θέσεις του υπουργού εθνικής οικονομίας, του υπουργού οικονομικών, καθώς επίσης του διοικητή της κεντρικής τράπεζας.

Ο G. Soros δεν είναι ξένος στην Ουκρανία, ενώ σε μία συνέντευξη του στο CNN είπε τα εξής: “Έχω ιδρύσει στην Ουκρανία ένα ίδρυμα, πριν ακόμη η χώρα ανεξαρτητοποιηθεί από τη Ρωσία. Το ίδρυμα αυτό δραστηριοποιείται έκτοτε στην Ουκρανία, έχοντας διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις πρόσφατες εξελίξεις“.

Συνεχίζοντας, ο αμερικανός εβραϊκής καταγωγής συνεργάζεται μέσω του ιδρύματος του με άλλες ΜΚΟ, οι οποίες έχουν ιδρυθεί από την υπερδύναμη στην περιοχή, με στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της – ενώ, εάν πράγματι διορισθεί διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ουκρανίας, δεν είναι απίθανο να επιτύχει την αποστολή του, αφού θεωρείται βέβαιο πως θα προσελκύσει νέα κεφάλαια για να ενισχυθεί η χώρα.

Φυσικά η διόγκωση του ισολογισμού της κεντρικής τράπεζας (γράφημα), για να ανταποκριθεί στις ανάγκες χρηματοδότησης της οικονομίας, με την εκτύπωση νέων χρημάτων, δεν είναι ότι καλύτερο – αν και ο G. Soros είναι σε θέση να κάνει θαύματα.

 .

ή τράπεζα – η εξέλιξη στον ισολογισμό της κεντρικής τράπεζας της χώρας.

 .

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται πλέον καθαρά ότι, οι Η.Π.Α. έχουν μετατρέψει την Ουκρανία σε εξαρτημένη αποικία τους, εκμεταλλευόμενες την εχθρότητα ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού της με τη Ρωσία – καθώς επίσης το γεγονός πως, σε συνδυασμό με τις χώρες της Βαλτικής, οι οποίες είναι ήδη μέλη του ΝΑΤΟ, απομονώνει τη Ρωσία σχεδόν απόλυτα από την Ευρώπη, αφήνοντας της διέξοδο μόνο προς την Ασία.

Εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε το ότι, η υπερδύναμη υποψιάζεται μυστικές συζητήσεις της Γερμανίας με τη Ρωσία, τυχόν ένωση των οποίων θα ήταν καταστροφική για την ίδια – οπότε δεν πρόκειται ποτέ να την επιτρέψουν, χρησιμοποιώντας κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσον που έχουν στη διάθεση τους.

Συνεχίστε στη 2η σελίδα (…)

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Discover more from The Analyst

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading