Η γενιά της κρίσης – Σελίδα 2 – The Analyst
ΑΠΟΨΕΙΣ & ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η γενιά της κρίσης

Περαιτέρω ο Καναδός τραπεζίτης, ο μισθός του οποίου είναι 435.000 $ ετησίως, συνέχισε τις επιθέσεις του εναντίον των νέων ανέργων λέγοντας ότι: όλοι γνωρίζουν οικογένειες, οι οποίες συντηρούν τα ενήλικα παιδιά τους που μένουν ακόμη μαζί τους, σαν να ήταν πρόωροι συνταξιούχοι. Τόνισε δε πως η συμπεριφορά αυτή επηρεάζει αρνητικά το ΑΕΠ της χώρας, οπότε πρέπει να καταπολεμηθεί με κάθε τρόπο.

Υπήρξαν βέβαια πολλοί, οι οποίοι επέκριναν τις δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι, η εργασία χωρίς αμοιβή, την οποία ουσιαστικά προτείνει για όλους τους ανέργους και όχι μόνο για τους νέους, αυξάνει περισσότερο τις εισοδηματικές ανισορροπίες – κάνοντας ακόμη πιο φτωχό το 99% του πληθυσμού, συγκριτικά με το πλουσιότερο 1%. Εν τούτοις αυτός επέμεινε, παρά το ότι είναι εμφανές πως μόνο οι νέοι που κατάγονται από πλούσιες οικογένειες θα μπορούσαν να εργασθούν χωρίς χρήματα – ενώ οι υπόλοιποι δεν έχουν καν τη δυνατότητα, αδυνατώντας να επιβιώσουν.

Ολοκληρώνοντας, αυτό που δυστυχώς δεν μπορεί να κατανοηθεί από την παγκόσμια ελίτ είναι το ότι, η ανεργία είναι η απειλητικότερη, από τις τρεις μεγάλες πληγές του πλανήτη (ανάλυση). Πρόκειται δε για μία βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια των κοινωνιών η οποία, εάν δεν απενεργοποιηθεί σύντομα, θα τις καταστρέψει ολοσχερώς. Ειδικά αυτή των νέων «κατασκευάζει» μία γενιά που δεν θα υπολογίσει απολύτως τίποτα στο ξέσπασμα της, όταν δημιουργηθεί εκείνη η κρίσιμη μάζα, η οποία θα προκαλέσει τη βίαιη έκρηξη της.

.

Ανεργία-στους-νέους,-ειρηνική-διαδήλωση

.

Μία γενιά που θα εκθρέψει το ρατσισμό, την οργή, τη βία και την εγκληματικότητα, η οποία δεν πρόκειται να αντιμετωπισθεί με τη νομιμοποίηση των παραισθησιογόνων – ως μέσον για την εξουδετέρωση των υγιών αντιδράσεων των νέων ανθρώπων, κατά το επαίσχυντο παράδειγμα των Η.Π.Α. (άρθρο).

Εάν λοιπόν τα κράτη δεν αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος, μία από τις λύσεις του οποίου είναι η αύξηση των μισθών (ανάλυση), θα βρεθούν αντιμέτωπα με καταστάσεις που θα είναι αδύνατον να διαχειρισθούν. Ενδεχομένως με τη βίαιη κατάρρευση του συστήματος, με αποτελέσματα που κανένας δεν έχει αρκετή φαντασία για να τα περιγράψει.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς οι Πολίτες είμαστε υποχρεωμένοι να ενεργοποιηθούμε με κάθε τρόπο, τουλάχιστον για τα παιδιά μας, στα οποία αναμφίβολα το οφείλουμε – παύοντας να περιμένουμε τον «φωτισμένο ηγέτη» ή τον «από μηχανής Θεό» και «εγκαταλείποντας» τα χωρίς αποτέλεσμα παράπονα, τη μιζέρια, τις κενές συζητήσεις, καθώς επίσης την αποστασιοποιημένη ηττοπάθεια, τα οποία δεν οδηγούν πουθενά.

Οι επαναστάσεις του καναπέ, μπροστά στους δέκτες της τηλεόρασης, όπου δημοσιογράφοι κερδίζουν το μισθό τους βρίζοντας τους πολιτικούς για να εκτονώσουν την οργή μας, σίγουρα δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος – όσο και αν μας βολεύει.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Don`t copy text!