Ειδικότερα, οι Κινέζοι με περιουσία υψηλότερη του 1,5 δις $, οι οποίοι υπολογίζονται στα 4.000 άτομα, επιλέγουν κυρίως τις Η.Π.Α., καθώς επίσης την Ευρώπη, ως τόπο της νέας τους εγκατάστασης – με τους υπόλοιπους να φαίνονται στο επόμενο γράφημα.
.
Κόσμος, μετανάστευση – οι χώρες οι οποίες διατηρούν την πρωτιά ως προορισμός μεταναστών.
.
Αυτό που ανησυχεί βέβαια την Κίνα, όσον αφορά τη μετανάστευση των πλουσίων, είναι οι εκροές κεφαλαίων – πόσο μάλλον όταν οι ξένες επενδύσεις στη χώρα (εισροές κεφαλαίων) καταρρέουν, αφού μειώθηκαν τον Αύγουστο κατά 14% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγουμένου έτους.
Εάν θεωρήσουμε δε πως το «έξυπνο χρήμα», όπως συνήθως αποκαλείται αυτό των πλουσίων, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πώς ακριβώς να συμπεριφερθεί (επενδυθεί), έχοντας συνήθως μία καλύτερη εικόνα για το μέλλον, τότε πράγματι η Κίνα θα αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα – ενώ ο πλανήτης δεν θα αποφύγει την ύφεση.
Επομένως, η κεντρική τράπεζα των κεντρικών τραπεζών σωστά προειδοποιεί για δεύτερη φορά, αναφέροντας πως το κραχ είναι πιθανότερο από ποτέ – αν και οι αγορές δεν φαίνεται να λαμβάνουν σοβαρά υπ όψιν τους φόβους της.
.
Σημείωση: Οι κεντρικές τράπεζες έχουν ακόμη ένα πρόβλημα να αντιμετωπίσουν – μία ενδεχόμενη τραπεζική επίθεση στη Σκωτία (Bank run), σε περίπτωση που οι πολίτες της χώρας ψηφίσουν υπέρ της ανεξαρτησίας της από τη Μ. Βρετανία.
Φαίνεται λοιπόν πως μεταφέρονται μεγάλες ποσότητες μετρητών στην περιοχή (πηγή), έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν ελλείψεις στα ΑΤΜ των τραπεζών, πανικοβάλλοντας τους καταθέτες – ενώ ο πρωθυπουργός της Βρετανίας μάλλον πυροδότησε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, με την αναφορά του στο διαφορετικό νόμισμα, το οποίο θα πρέπει να υιοθετήσει η Σκωτία, εάν ανεξαρτητοποιηθεί.
Η χώρα πάντως που ανησυχεί περισσότερο για την έκβαση του δημοψηφίσματος στη Σκωτία είναι η Ισπανία – αφού οι Πολίτες της πλούσιας Καταλονίας έχουν βγει ήδη μαζικά στους δρόμους, απαιτώντας την ανεξαρτησία τους.
.
Υστερόγραφο: Η Κίνα ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα τρίμηνης χρηματοδότησης των 5 μεγαλύτερων τραπεζών της, συνολικού ύψους 500 δις Γουάν, με αποτέλεσμα να εκτοξευθούν στα ύψη οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς επίσης το νόμισμα της Αυστραλίας – οπότε η χρηματιστηριακή φούσκα συνεχίζει να διογκώνεται.
.