Αντισημιτισμός – The Analyst
ΑΠΟΨΕΙΣ & ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αντισημιτισμός

Αντισημιτισμός

Οι Εβραίοι ενοχοποιούνται πλέον για όλα, για την κρίση του 2007, θεωρείται πως κρύβονται πίσω από τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, κατηγορούνται για τα γεγονότα της 11ης Σεπτέμβρη, για τα επαναστατικά κινήματα στην Τουρκία, για τη λέσχη Bilderberg κοκ.  

(To άρθρο αποτελείται από 2 Σελίδες)

.

Δεν είναι αυτά καθαυτά τα γεγονότα που εντυπωσιάζουν η διεγείρουν συλλογικά τους λαούς αλλά, αντίθετα, ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζονται. Εκείνος που γνωρίζει την τέχνη του εντυπωσιασμού των όχλων, γνωρίζει και την τέχνη της διακυβέρνησης ή της κινητοποίησης εξέγερσης και επανάστασης τους.

Άλλωστε, δεν είναι η ανάγκη της ελευθερίας, αλλά η ανάγκη της δουλείας εκείνη που κυριαρχεί στην ψυχή των όχλων. Η δίψα τους για υπακοή, τους κάνει από ένστικτο να υποτάσσονται σε εκείνον που παρουσιάζεται σαν αφέντης τους” (G. Le Bon).

 .

Άποψη 

Με αφετηρία το ξεκίνημα της στρατιωτικής εισβολής και τα εγκλήματα του Ισραήλ στη λωρίδα της Γάζας, παρατηρήθηκαν στην Ευρώπη πολλές αντισημιτικές διαδηλώσεις. Ταυτόχρονα, προκλήθηκαν βίαιες επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών, κυρίως από νεαρούς με «μεταναστευτικό ιστορικό». Στα πλαίσια αυτά, γίνονται μεγάλες προσπάθειες κατανόησης της κατάστασης, με στόχο την αποφυγή της κλιμάκωσης της στο μέλλον.

Πριν από όλα λοιπόν εξετάζεται ο αντισημιτισμός, ο οποίος λέγεται πως είναι ένα φαινόμενο που υπερβαίνει τα όρια της καταγωγής ενός ανθρώπου. Η ύπαρξη του διαπιστώνεται σε όλα τα μορφωτικά επίπεδα, καθώς επίσης σε όλες τις κοινωνικές τάξεις. Αποτελεί δε μέρος της διαπαιδαγώγησης αρκετών ανθρώπων, με την έννοια πως τους μεταφέρονται «εχθρικές εικόνες Εβραίων» από την παιδική τους ηλικία, τις οποίες φυσικά δεν αντιμετωπίζουν κριτικά, ενώ τις μεταφέρουν ως έχουν στις επόμενες γενιές.

Περαιτέρω, ο αντισημιτισμός προέρχεται από πολλές, διαφορετικές πηγές. Για παράδειγμα, από τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, όπου η εικόνα που μεταφέρεται είναι η αναμφίβολη ενοχή, καθώς επίσης η εγκληματικότητα του Ισραήλ, με τους Παλαιστίνιους θύματα (εικόνα).

 .

Αφίσα που απεικονίζει τον προθυπουργό του Ισραήλ ως αιμοσταγή ηγέτη

Αφίσα που απεικονίζει τον πρωθυπουργό του Ισραήλ ως αιμοσταγή ηγέτη, με επιγραφή «Δεν χορταίνει με τίποτα. Σώστε τα παιδιά της Παλαιστίνης»

 .

Η επόμενη «πηγή» είναι οι θεωρίες συνωμοσίας, όπου το Ισραήλ και οι Εβραίοι θεωρούνται οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για όλα τα κακά του κόσμου.

Ειδικότερα, οι Εβραίοι ενοχοποιούνται για τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2007, θεωρείται πως κρύβονται πίσω από τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, κινώντας από το παρασκήνιο τα νήματα και χρησιμοποιώντας τους πολιτικούς σαν πιόνια, κατηγορούνται για τα γεγονότα της 11ης Σεπτέμβρη στις ΗΠΑ, για τα επαναστατικά κινήματα στην Τουρκία (Gezi), για τη λέσχη του διαβόλου (Bilderberg) κοκ

Η τρίτη πηγή είναι ο αντισημιτισμός, ο οποίος τεκμηριώνεται θρησκευτικά. Αναλυτικότερα, στο Κοράνι αναφέρονται πολύ συχνά ιστορίες Εβραίων, οι οποίες όμως θα έπρεπε να γίνονται κατανοητές, καθώς επίσης να παρουσιάζονται, με τα τοπικά και ιστορικά τους «συμφραζόμενα». Κάτι τέτοιο πολύ συχνά δεν συμβαίνει, ενώ τις περισσότερες φορές οι ιστορίες του Κορανιού γενικεύονται, με αποτέλεσμα να «εισπράττονται» με εντελώς διαφορετικό νόημα.

.

Ο αντισημιτισμός των μουσουλμάνων

Συνεχίζοντας, αυτό που κινεί αμέσως την προσοχή τον τελευταίο καιρό είναι ο αυξημένος αντισημιτισμός των μουσουλμάνων και ειδικά των Τούρκων. Η αιτία ανάγεται πιθανότατα στην αντισημιτική εκπαίδευση των συγκεκριμένων λαών, στους οποίους οι θεωρίες συνομωσίας που συνδέονται με Εβραίους, είναι κυρίαρχες. Μεταβιβάζονται από γενιά σε γενιά, προάγουν την εχθρική εικόνα της εβραϊκής πίστης και φανατίζουν σε μεγάλο βαθμό.

Η διαδικασία αυτή έχει εξελιχθεί προς το χειρότερο τα τελευταία χρόνια, λόγω των αυξημένων συγκρούσεων, κυρίως αυτών των Σουνιτών με τους Σιίτες (γράφημα). Η εισβολή όμως της εξτρεμιστικής, φασιστικής κατά πολλούς σημερινής κυβέρνησης του Ισραήλ στη Γάζα, έστρεψε όλους τους ισλαμιστές από κοινού εναντίον του.

 .

Η κατανομή των Σουνιτών και Σιιτών ανά χώρα της Μ. Ανατολής

Η κατανομή των Σουνιτών και Σιιτών ανά χώρα της Μ. Ανατολής.

(*Πατήστε στο χάρτη για μεγέθυνση)

.

To άρθρο αποτελείται από 2 Σελίδες (…)


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.