Εμπρηστές και πυροσβέστες – The Analyst
ΓΕΩΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΚΡΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Εμπρηστές και πυροσβέστες

Οικονομική-πυρκαγιά,-πορτογαλία-τράπεζες,-Ουκρανία,-Ισραήλ,-Γάζα

Όπως έχουμε τονίσει και για την Ελλάδα, δεν είναι λογικό να περιμένει κανείς πως οι άνθρωποι που βάζουν τις φωτιές, μπορούν και να τις σβήσουν – η πτήση ΜΗ17, η τραπεζική κρίση στην Πορτογαλία, το Ντουμπάι και η γενοκτονία στο Ισραήλ 

(To άρθρο αποτελείται από 3 Σελίδες)

.

Εξαπάτησα τη χώρα μου. Το μέλλον και η μοίρα του Έθνους βρίσκεται στα χέρια ορισμένων ελάχιστων ανδρών” (W. Wilson, πρόεδρος των Η.Π.Α – άρθρο). Τι να εννοούσε αλήθεια;

.

Άρθρο

Την Τρίτη δόθηκε στη δημοσιότητα, μέσω μίας της δημοσιογράφου του CNN και ενός μέσου κοινωνικής δικτύωσης, η φωτογραφία ενός δορυφόρου – η οποία δήθεν τεκμηρίωνε ότι, η πτήση ΜΗ17 καταρρίφθηκε από τους «επαναστάτες ή αποσχιστές» Ουκρανούς.

Εν τούτοις, ο έλεγχος της απέδειξε ότι επρόκειτο για φωτομοντάζ – για μία φωτογραφία που είχε ληφθεί το 2010 από την ιδιωτική εταιρία Digital Globe, η οποία έχει έδρα τη Νεβάδα και εργάζεται για τη CIA (πηγή).

 .

Πτήση MH17 - δορυφορική εικόνα της Digital Globe, τραβηγμένη το 2010

Πτήση MH17 – δορυφορική εικόνα της Digital Globe, τραβηγμένη το 2010, ενώ υποτίθεται πως απεικονίζει την πτώση του μοιραίου αεροσκάφους MH17.

 .

Στην παραπάνω φωτογραφία, η οποία όφειλε να είναι η πρώτη απόδειξη εκ μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης, όσον αφορά τους υπαιτίους του δυστυχήματος, φαίνονται δύο αεροπορικές γραμμές με κίτρινο και με πράσινο – ενώ με πορτοκαλί και κίτρινο κύκλο η ρίψη του πυραύλου και η πτώση του αεροπλάνου.

Οι αναφορές όμως εκ μέρους του CNN ήταν αντικρουόμενες – αφού ανακοίνωσε ότι, η αμερικανική κυβέρνηση έθεσε στη διάθεση του το χάρτη, στον οποίο περιγραφόταν αυτά που συνέβησαν. Παρουσίασε δε μία συνέντευξη ενός Ουκρανού της υπηρεσίας πληροφοριών, σύμφωνα με την οποία “‘Ενας εκπαιδευμένος από τους Ρώσους αξιωματικός, πίεσε συνειδητά το κουμπί της εκτόξευσης του πυραύλου“.

Εν τούτοις, τίποτα δεν τεκμηρίωνε τις παραπάνω δηλώσεις – ενώ το CNN μετέδωσε ότι, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες αναζητούν στοιχεία, τα οποία να αποδεικνύουν τη συμμετοχή Ρώσων αξιωματικών στο συμβάν.

Υπενθυμίζουμε εδώ πως οι Αμερικανοί ήθελαν να δώσουν στοιχεία από τον δορυφόρο που κατέγραψε το γεγονός εντός του Σαββατοκύριακου, οι Ρώσοι έδωσαν χθες συνέντευξη τύπου, με στόχο να τεκμηριώσουν την αθωότητα τους (άρθρο), ενώ το «μαύρο κουτί» θα εξετασθεί από Ολλανδούς – οι οποίοι ζήτησαν τη βοήθεια των Βρετανών.

Σήμερα όμως, εντελώς αναπάντεχα, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες υποχωρούν άτακτα, ανακοινώνοντας επίσημα ότι, δεν υπάρχει καμία άμεση σύνδεση της ρωσικής κυβέρνησης με την κατάρριψη της πτήσης MH17 (άρθρο) – ενώ η CIA δεν μπορεί να αποκλείσει πως η εκτόξευση δεν προήλθε από την Ουκρανία.

Είναι προφανές λοιπόν πως «εμπρηστές και πυροσβέστες» μαζί συνεννοήθηκαν μεταξύ τους, αφού υπήρξαν συνομιλίες των ηγετών της Ρωσίας, της Γερμανίας και των Η.Π.Α., με αποτέλεσμα να ενοχοποιείται έμμεσα ο αδύναμος κρίκος του παιχνιδιού – η δύστυχη Ουκρανία. Εδώ ταιριάζει ενδεχομένως η γνωστή παροιμία, σύμφωνα με την οποία “όταν παλεύουν τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια“.

Οι εύλογες απορίες βέβαια, τις οποίες διατυπώσαμε και εμείς στα άρθρα μας για το θέμα, όπως για παράδειγμα πού βρίσκονται οι λεπτομερέστατες φυσιολογικά εικόνες των αμερικανικών δορυφόρων, μένουν αναπάντητες – ενώ οι συγγενείς των «παράπλευρων θυμάτων» του ενεργειακού πολέμου που διεξάγεται, μάλλον δεν πρόκειται ποτέ να μάθουν την αλήθεια.

Ολοκληρώνοντας. το δίκτυο ΑΡ αναφέρθηκε σε μία έκθεση (R. Parry), σύμφωνα με την οποία η CIA πανικοβλήθηκε, όταν είδε τις φωτογραφίες των δορυφόρων – ενώ ο Parry γράφει τα εξής:

Οι πηγές μου, οι οποίες μου έδιναν ανέκαθεν ακριβείς πληροφορίες στο παρελθόν, για ανάλογες περιπτώσεις, μου ανέφεραν ότι, οι Η.Π.Α. διαθέτουν λεπτομερείς εικόνες δορυφόρων – απεικονίζουν δε την ύποπτη «μηχανή» εκτόξευσης πυραύλων, από την οποία πυροδοτήθηκε η μοιραία ρουκέτα.

Εν τούτοις, η «μηχανή» (μπαταρία) φαίνεται να είναι υπό τον έλεγχο στρατιωτών της ουκρανικής κυβέρνησης (…). Υπάρχει δε μεγάλη πιθανότητα να πρόκειται για απείθαρχους και ενδεχομένως μεθυσμένους στρατιώτες επειδή, σύμφωνα με την πηγή μου, εμφανίζονται στη φωτογραφία πολλά άδεια μπουκάλια μπύρας“.

Σε άρθρο βέβαια του AP, με το χαρακτηρισμό «Μεγάλη ιστορία» (πηγή) αναφέρεται ότι, η Ρωσία δημιούργησε τις προϋποθέσεις – ενώ εμείς συμπεραίνουμε πως δεν θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια.

To άρθρο αποτελείται από 3 Σελίδες (…)


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.