Η Ισπανία άλλαξε το σύνταγμα της, για να μπορεί να επιβάλλει την καταναγκαστική φορολόγηση, τη δήμευση των καταθέσεων – ενώ στις Η.Π.Α. λειτουργεί μία μυστική μονάδα διεξαγωγής οικονομικών πολέμων, με στόχο σήμερα τη Ρωσία
.
Παρά το ότι η απάτη στην Κύπρο (ανάλυση) είχε ανησυχήσει τους Ισπανούς καταθέτες, ο υπουργός οικονομικών της χώρας είχε καταφέρει να τους ηρεμήσει, ανακοινώνοντας πως οι τραπεζικές καταθέσεις κάτω των 100.000 € «είναι ιερές». Εν τούτοις, η Ισπανία άλλαξε κρυφά το μέρος εκείνο των διατάξεων του συντάγματος της, το οποίο απαγόρευσε την καταναγκαστική εισφορά επί των καταθέσεων – προφανώς για να έχει τη δυνατότητα φορολόγησης, δήμευσης δηλαδή ενός μέρους τους.
Αμέσως μετά βέβαια η κυβέρνηση δήλωσε πως στόχος της ήταν αποκλειστικά και μόνο εκείνες οι περιοχές της χώρας, οι οποίες δεν έκαναν καμία προσπάθεια για τη συλλογή φόρων – ενώ το κριτήριο της δήμευσης των καταθέσεων θα ήταν τα φορολογικά έσοδα των περιφερειών.
Φυσικά κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με τη νομοθεσία περί ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων στην ΕΕ – ενώ μία φορολόγηση αυτού του είδους θα μπορούσε να προκαλέσει τραπεζικές επιθέσεις (bank run), όπως αυτές που βιώνει η Βουλγαρία το τελευταίο χρονικό διάστημα (άρθρο). Ο τραπεζικός τομέας όμως της χώρας νοσεί σοβαρά, ενώ έχει ενισχυθεί απ’ ευθείας από το ESM – οπότε η Ευρωζώνη δεν είναι απίθανο να «κλείσει τα μάτια», εάν η Ισπανία καταφέρει να διατηρήσει την ηρεμία των καταθετών.
Ο υπουργός οικονομικών και δημόσιας διοίκησης της Ισπανίας πάντως ανέφερε ενώπιον δημοσιογράφων ότι, η φορολόγηση επί των τραπεζικών καταθέσεων θα ακολουθήσει σύντομα – όπως και αν ονομαστεί τελικά αφού, μετά την αλλαγή του συντάγματος, είναι πλέον νόμιμη. Κάτι ανάλογο θα μπορούσε να συμβεί και στην Ελλάδα – οπότε θα ήταν σωστό να προσέχει κανείς τα νομοσχέδια, τα οποία κατατίθενται το καλοκαίρι στη Βουλή.
Από την άλλη πλευρά ένας καθηγητής οικονομικών των Η.Π.Α., προφανώς με την «παρότρυνση» της κυβέρνησης εξέφρασε την άποψη ότι, η έλλειψη πολέμων, καθώς επίσης η διαρκής ειρήνη, είναι αρνητικοί παράγοντες, όσον αφορά την οικονομική ανάπτυξη.
Ειδικότερα, όταν προετοιμάζεται πόλεμος, το κράτος υιοθετεί μία επεκτατική (Κεϋνσιανή) δημοσιονομική πολιτική – αυξάνοντας τις δημόσιες δαπάνες για την παραγωγή εξοπλισμού, με αποτέλεσμα την «αναθέρμανση» της ιδιωτικής οικονομίας. Η διαδικασία αυτή δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, οπότε λειτουργεί θετικά ως προς το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας.
Εκτός αυτού τόσο οι προετοιμασίες πολέμων, όσο και οι πόλεμοι, συντελούν στις νεωτεριστικές ανακαλύψεις και στην πρόοδο μίας χώρας (πηγή) – όπως έχει τεκμηριωθεί από τις εφευρέσεις στους τομείς της πυρηνικής ενέργειας, στους υπολογιστές και στα αεροπλάνα, λόγω του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Η τεχνολογική και οικονομική πρόοδος μίας χώρας λοιπόν προϋποθέτει ή μάλλον απαιτεί, πάντοτε κατά τον καθηγητή, τη διενέργεια πολέμων – χωρίς τους οποίους δεν υπάρχει εξέλιξη!
Ο καθηγητής είναι πρόεδρος του ινστιτούτου «Mercatus Center», το οποίο χρηματοδοτείται από ένα ίδρυμα rτης δεύτερης μεγαλύτερης μη εισηγμένης βιομηχανίας των Η.Π.Α. (Koch Industries) – γεγονός που σημαίνει πως οι αναφορές του έχουν άμεση σχέση με τα συμφέροντα του εργοδότη του. Επίσης πως οι Η.Π.Α. αναζητούν τη λύση στην υπερχρέωση, καθώς επίσης στην ξαφνική ύφεση που βιώνουν (γράφημα), στη διενέργεια συμβατικών πολέμων – στη Μέση Ανατολή, στην Ουκρανία, στην Κίνα ή όπου αλλού.
.
H κίνηση του βασικού δείκτη των ΗΠΑ S&P 500 σε σύγκριση με την εξέλιξη του ΑΕΠ της χώρας
.
Στους πολέμους όμως συγκαταλέγονται σήμερα και οι χρηματοπιστωτικοί – πόσο μάλλον όταν βοηθούν στη διατήρηση της ηγεμονίας του πλανήτη, εκ μέρους της υπερδύναμης. Ακριβώς για το λόγο αυτό έχει δημιουργηθεί μία ειδική μονάδα διεξαγωγής οικονομικών πολέμων στις Η.Π.Α., με την ονομασία TFI (Office of Terrorism and Financial Intelligence) – η οποία λειτουργεί με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους (πηγή).
Η «μονάδα» αυτή απασχολεί δικηγόρους, αναλυτές, οικονομολόγους, χρηματιστές κλπ., ενώ διατηρεί μία δική της χρηματοοικονομική μυστική υπηρεσία – η οποία κατασκοπεύει τις τράπεζες, τα υπουργεία οικονομικών, τις εφορίες και οτιδήποτε άλλο θεωρεί πως συμβάλλει στην καλύτερη διεξαγωγή των δραστηριότερων της.
Στόχος της είναι αυτή την εποχή η Ρωσία και το Ιράν – ενώ στην Ευρώπη μάλλον η Γερμανία, η καγκελάριος της οποίας θα αποδειχθεί τελικά ως εκείνη που κατάστρεψε τη χώρα της. Επίσης την Ευρωζώνη, επιτρέποντας στο ΔΝΤ να εισβάλει μέσω της Ελλάδας (σενάριο), αντί να δανείσει τότε στη χώρα μας μόλις 10 δις € – οπότε θα είχε αποφευχθεί τόσο η κατάρρευση της οικονομίας μας, όσο και η κρίση χρέους της ΕΕ.
Συνεχίζοντας, το οργανόγραμμα της αμερικανικής μονάδας διεξαγωγής οικονομικών πολέμων, όπως ίσως αυτός που διεξάγεται στη Βουλγαρία σήμερα, με απώτερο στόχο φυσικά τη Ρωσία, είναι το κατωτέρω:
.
Το οργανόγραμμα της αμερικανικής μονάδας διεξαγωγής οικονομικών πολέμων
.
Με τη μονάδα αυτή των 730 περίπου ατόμων, η οποία ιδρύθηκε μετά την 11η Σεπτέμβρη με αντικείμενο τότε την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας, «ο εχθρός παρακολουθείται στενά» – με στόχο τη διατάραξη των επιχειρηματικών και χρηματοοικονομικών λειτουργιών του.
Μετά δε την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία, τοποθετήθηκαν στο στόχαστρο της TFI όλοι οι Ρώσοι εκατομμυριούχοι, οι τράπεζες της χώρας, το χρηματιστήριο και το νόμισμα της – όπου ακριβώς για το λόγο αυτό η Ρωσία προσπαθεί, μαζί με την Κίνα, να ανεξαρτητοποιηθεί από το δολάριο (άρθρο), το οποίο την απειλεί πάρα πολύ σοβαρά.