Ο ΠΑΣΤΟΡΑΣ – The Analyst
Χωρίς κατηγορία

Ο ΠΑΣΤΟΡΑΣ

Ο πρώην πάστορας και σήμερα πρόεδρος της Γερμανίας, ο «συμβολαιογράφος του συντάγματος» όπως τον αποκαλούν στη χώρα του, τον οποίο υποδέχθηκε εγκάρδια τόσο η κυβέρνηση, όσο και η αντιπολίτευση, συμβούλευσε τους Έλληνες να ολοκληρώσουν τη «διαδικασία μετασχηματισμού» της πατρίδας τους – χωρίς να χάσουν το θάρρος τους.

Λίγες ημέρες ενωρίτερα δημοσιεύθηκαν τα στατιστικά της «διαδικασίας μετασχηματισμού» της Ελλάδας σε γερμανική αποικία – με τους μισθούς να έχουν μειωθεί κατά 25,2% (μέσος όρος), με το 34,6% του πληθυσμού (3.795.200 άτομα) να ευρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας, με 904.200 χαμένες θέσεις εργασίας (19,9%), καθώς επίσης με χιλιάδες χρεοκοπημένες επιχειρήσεις (75.600 ή το 30% των συνολικών).

Σύμφωνα με επίσημες προβλέψεις δε, το 2014 οι μισθοί θα μειωθούν κατά 1,4% επί πλέον – ενώ η ύφεση, ο στασιμοπληθωρισμός καλύτερα, θα γκρεμίσει ακόμη μία φορά το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων.

«Καλώς εχόντων των πραγμάτων» φυσικά και εφόσον δεν μεσολαβήσει πόλεμος, χρεοκοπία κάποιας χώρας, τράπεζας ή κάποιο άλλο «έκτακτο γεγονός» – όπου στα υποψήφια για χρεοκοπία ευρωπαϊκά κράτη θα πρέπει να προσθέσει κανείς τη Δανία, μετά την Ολλανδία και την Αυστρία.

Ο Γερμανός πρόεδρος πάντως παρακάλεσε να παραμείνουν οι Έλληνες πιστοί στις μεταρρυθμίσεις, παρά την κατάρρευση του κοινωνικού τους κράτους – χωρίς να αντιδρούν, να διαδηλώνουν ή να διαμαρτύρονται. Όπως είπε δε με σοβαρό τόνο:

Οι «διαδικασίες μετασχηματισμού» συνοδεύονται πάντοτε και παντού από φόβους και δυσπιστία. Σε τέτοιες φάσεις, τόσο οι πεσιμιστές, όσο και οι δημαγωγοί, κερδίζουν την εμπιστοσύνη των μαζών – πόσο μάλλον όταν οι «διαδικασίες εξυγίανσης» διαρκούν συχνά περισσότερο, από όσο ελπίζει ή υπολογίζει κανείς. Σας διαβεβαιώνω ότι, εάν η χώρα σας είναι πρόθυμη να υποστεί τη διαδικασία (να πιεί το πικρό φάρμακο, όπως λέει το ΔΝΤ), θα υπάρξει αλληλεγγύη εκ μέρους της Ευρώπης“.

Στη διάρκεια της «διαδικασίας μετασχηματισμού» βέβαια, την οποία οφείλουμε να αποδεχθούμε ήρεμα και αδιαμαρτύρητα κατά τον πρώην πάστορα, τα επισφαλή δάνεια εξαπλασιάσθηκαν (εντός των τελευταίων πέντε ετών) – φτάνοντας στο 31,2% ή στα 70 δις €, έναντι 5,1% το 2008.

Εν τούτοις, οι τράπεζες χρειάζονται μόλις 6,382 δις € νέα χρήματα κατά την Τράπεζα της Ελλάδος, παρά το ότι το ΔΝΤ επέμενε πως απαιτούνταν 20 δις € – ενώ οι κατασχέσεις των ακινήτων απλά αναβλήθηκαν για μετά τις ευρωεκλογές, μαζί με τη δήμευση μέρους των καταθέσεων.

Συνεχίζοντας, ο Γερμανός πρόεδρος επαίνεσε τους Έλληνες επειδή, παρά τα όσα υποφέρουν, διατηρούν την ηρεμία τους και την τάξη στη χώρα – χωρίς να «υποπέσουν» στην αναρχία, η οποία θα προκαλούσε χάος. Επαίνεσε επίσης την Τρόικα, λέγοντας ότι ‘Έδειξε μία πρωτόγνωρη αλληλεγγύη, απέναντι στην οποία δεν υπάρχει κανένα προηγούμενο στην ιστορία της Ευρώπης και του πλανήτη“.

Τέλος σημείωσε πως “Οι κανόνες για την έξοδο από μία κρίση δεν είναι αυθαίρετοι και σίγουρα δεν υπαγορεύονται από κανέναν” – εννοώντας προφανώς την καγκελάριο, την οποία υποστηρίζει όπου και αν βρεθεί.

Φυσικά τα ελληνικά ΜΜΕ ανέφεραν εντελώς διαφορετικά πράγματα – μεταξύ των οποίων πως ο Έλληνας πρόεδρος, ο οποίος δεν γνωρίζει τίποτα σχετικό με τη διαφθορά του κόμματος που ανέκαθεν υπηρετούσε, συζήτησε με το Γερμανό ομόλογο του το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, καθώς επίσης το Κυπριακό.

Ολοκληρώνοντας υποθέτουμε πως θα υπάρχουν κάποιοι λίγοι Έλληνες, οι οποίοι αντιλαμβάνονται διαφορετικά τα πράγματα πιστεύοντας ότι, ζουν «κατ’ επίφαση εν τάξει» – ισχυριζόμενοι πως εάν «τάξη» θεωρείται το να μην ξέρεις τι φόρους θα σου επιβάλλουν την επόμενη εβδομάδα, το εάν θα έχεις δουλειά αύριο ή όχι, αν θα μπορείς να πληρώσεις τα φάρμακα που χρειάζεσαι, αν θα πάρεις κάποτε τη σύνταξη που πλήρωσες, αν πρέπει να μεταναστεύσεις για να επιβιώσεις, αν τα νοσοκομεία θα έχουν γάζες, αν τα σχολεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν, αν τα παιδιά σου θα έχουν το δικαίωμα να ονειρεύονται κοκ., τότε θα ήταν προτιμότερο το χάος.

Ο Γερμανός πάστορας και πρόεδρος όμως δεν ασχολείται με τις μειοψηφίες, αλλά με την πλειοψηφία των «υπό αφελληνισμό και φυλετική εκκαθάριση» Ελλήνων – την οποία εγκωμίασε πολλές φορές, έχοντας την πεποίθηση πως θα συνεχίσει να σκύβει υποτακτικά το κεφάλι, μη αντιδρώντας στην λεηλασία της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας της.

Είναι σίγουρος δε πως οι Έλληνες θα επιλέξουν την αλληλεγγύη της Τρόικας, της Γερμανίας και της Ευρώπης, καθώς επίσης την επόμενη «συμμορία» που θα τους κυβερνήσει – με εκείνον τον ικανό «ηγέτη» που θα καταφέρει να υπεξαιρέσει ξανά την ψήφο τους, με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Don`t copy text!