Οι πλειστηριασμοί και η αρπαγή γης – Σελίδα 2 – The Analyst
ΑΠΟΨΕΙΣ & ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι πλειστηριασμοί και η αρπαγή γης

Η αιτία είναι προφανώς το ότι, εκείνη την εποχή αναζητήθηκαν νέοι τρόποι κερδοφορίας – αφού οι παλαιότεροι «κατέρρεαν». Στο γράφημα που ακολουθεί φαίνονται ορισμένες από τις πιο εντυπωσιακές αγορές γης:

.

(*Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση)

(*Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση)

.

Περαιτέρω, η αρπαγή της γης, καθώς επίσης των κερδοφόρων, κοινωφελών συνήθως επιχειρήσεων, δεν περιορίζεται μόνο στις παραπάνω περιοχές του πλανήτη – αφού αποτελεί τον κύριο στόχο της εισβολής του ΔΝΤ (της Γερμανίας επίσης) στις υπερχρεωμένες ευρωπαϊκές χώρες. Προϋποθέτει φυσικά τη δημιουργία υπάκουων «σκλάβων χρέους» – γεγονός που επιτυγχάνεται παράλληλα, με την έντεχνη «υπεξαίρεση» της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των αδύναμων κρατών (με τη βοήθεια της εγχώριας πολιτικής και οικονομικής εξουσίας).

Τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία των κρατών-θυμάτων, αυτά δηλαδή που δεν είναι δυνατόν να «κλαπούν» με τη βοήθεια της αυξημένης φορολογίας, κυρίως δε τα ακίνητα και τα οικόπεδα, εξαγοράζονται σε εξευτελιστικές τιμές, όπως αναλύσαμε στην αρχή του κειμένου μας – αφού φυσικά έχει εξασφαλισθεί προηγουμένως ο εκμηδενισμός της  εγχώριας ζήτησης και η κατάρρευση των τιμών, με τη βοήθεια των φορολογικών μέτρων, της ανεργίας, των χρεοκοπιών κοκ.

Όλα αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στο Νότο, αλλά και στο Βορά. Για παράδειγμα, οι τιμές και τα ενοίκια των γεωργικών εκτάσεων στη Γερμανία αυξήθηκαν σημαντικά τα τελευταία χρόνια – λόγω της κλιμακούμενης ζήτησης εκ μέρους διαφόρων επενδυτών. Σύμφωνα δε με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας, η μέση τιμή ανά εκτάριο γεωργικής γης αυξήθηκε το 2012 στα 14.424 €. έναντι 9.955 € το 2008 – γεγονός που σημαίνει μία άνοδο κατά 45% εντός μόλις τεσσάρων ετών (διάγραμμα που ακολουθεί).

.

(*Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση)

(*Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση)

.

Όπως φαίνεται από το διάγραμμα, οι τιμές στην πρώην δυτική Γερμανία είναι υψηλότερες, σε σχέση με την ανατολική. Ειδικά τα ενοίκια γης είναι σε μερικές περιοχές τόσο ακριβά, ώστε δεν είναι πλέον κερδοφόρα η καλλιέργεια τους για τους χωρικούς – πόσο μάλλον σε συνδυασμό με τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές των λιπασμάτων, των ζωικών τροφών και της ενέργειας.

Στα πλαίσια αυτά, οι Γερμανοί σχεδιάζουν την υιοθέτηση νόμων για την προστασία των χωρικών από τους επενδυτές – οι οποίοι, διαθέτοντας τεράστια ρευστότητα από τα μέτρα στήριξης των κεντρικών τραπεζών, με μηδενικό κόστος (επιτόκιο), αναζητούν διαρκώς νέες πηγές κερδοφορίας.

Ολοκληρώνοντας διακινδυνεύουμε την πρόβλεψη ότι, μία από τις καλύτερες επενδύσεις σήμερα στην Ελλάδα, είναι η αγορά αγροτικής γης – το επόμενο έτος δε τα ακίνητα, οι τιμές των οποίων προβλέπεται ότι θα καταρρεύσουν, ως αποτέλεσμα των μαζικών κατασχέσεων εκ μέρους των τραπεζών.

 .

Επίλογος

Οι μαζικές κατασχέσεις και οι απάνθρωποι πλειστηριασμοί των τραπεζών θα οδηγήσουν σε ακόμη περισσότερες αυτοκτονίες συμπολιτών μας – σε μεγάλα κοινωνικά δράματα, στην πτώση της κυβέρνησης κοκ. Εν τούτοις, καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να σταματήσει τους εισβολείς, όσο και αν το επιθυμεί, αφού δεν αντιδρούν οι Πολίτες, παραμένοντας αμέτοχοι και ουδέτεροι – έχοντας ίσως την ψευδαίσθηση ότι, τίποτα δεν θα συμβεί στους ίδιους.

Αυτό αφορά κυρίως την «επιχειρηματική ελίτ» της Ελλάδας, η οποία “έχει αφελληνισθεί πλήρως, δίνοντας γη και ύδωρ για να παραμείνει τοποτηρητής στη χώρα – χωρίς να μπορεί να καταλάβει ότι, η σημερινή τεχνολογία επιτρέπει τη διατήρηση ενός κράτους σε καθεστώς δουλείας, χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία“, σύμφωνα με τα σοφά λόγια φίλου μας.

Φαίνεται δε πως ”οι πολίτες θα εξεγερθούν μόνο όταν οι ξένες δυνάμεις κατοχής συμπεριλάβουν και τους «Έλληνες-ολιγάρχες» στο γεύμα τους” – δυστυχώς, αφού προηγουμένως λεηλατηθούν, εξαθλιωθούν και υποδουλωθούν στο διηνεκές.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.
Don`t copy text!