Κρασί εναντίον μπύρας – Σελίδα 2 – The Analyst
ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΕΜΠΟΡΙΟ & ΕΞΑΓΩΓΕΣ

Κρασί εναντίον μπύρας

Ποιες είναι οι δέκα χώρες με την μεγαλύτερη κατά κεφαλή κατανάλωση κρασιού το 2011;

Και εδώ στο νου έρχονται αμέσως η Γαλλία ή η Ιταλία. Εν τούτοις το Βατικανό με 365 λίτρα τον χρόνο καταλαμβάνει την πρώτη θέση του σχετικού καταλόγου αφού φαίνεται πως οι κληρικοί της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας πραγματικά «το τσούζουν»! Στην δεύτερη βρίσκεται το άγνωστο στους πολλούς Νησί Νόρφολκ (Norfolk Island – ένα μικρό νησί του Ειρηνικού Ωκεανού ανάμεσα σε Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Νέα Καληδονία με 363 λίτρα) και ακολουθούν το Λουξεμβούργο (350 λίτρα), η Γαλλία  (305 λίτρα), η Ιταλία (281 λίτρα), η Πορτογαλία (279 λίτρα), η Ελβετία (255 λίτρα), τα Νησιά Turks & Caicos (Αποικία της Βρετανίας στην Καραϊβική – 253 λίτρα), η Σλοβενία (243 λίτρα) και η Δανία (234 λίτρα). Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στην 56η θέση του σχετικού καταλόγου με 63 λίτρα.

Ποια είναι τα δέκα εμπορικά σήματα μπύρας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις το 2012 (σε εκατομμύρια βαρελιών);

Oι περισσότεροι καταναλωτές πιστεύουν πως η μπύρα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο είναι η Αμερικάνικη Bud. Αυτό είναι λάθος αφού τόσο η πρώτη όσο και η δεύτερη μπύρα του καταλόγου των Top-10 είναι Κινέζικες! Snow Beer είναι το εμπορικό σήμα της πρώτης σε πωλήσεις μπύρας του κόσμου για το 2012 με πωλήσεις 75 εκατομμυρίων βαρελιών. Δεύτερη είναι η επίσης Κινεζική Tsingtao με  πωλήσεις 58 εκατομμυρίων βαρελιών και Τρίτη η Αμερικανική Budwieser με πωλήσεις 40 εκατομμυρίων βαρελιών. Ακολουθούν τα εμπορικά σήματα Yianjing (Κίνα – 40 εκατομμύρια βαρέλια), Bud Light (ΗΠΑ – 37 εκατομμύρια βαρέλια), Corona (Mexico – 32 εκατομμύρια βαρέλια), Skol (πολυεθνική – 30 εκατομμύρια βαρέλια), Heineken (Ολλανδία – 29 εκατομμύρια βαρέλια), Coors Light (HΠΑ – 25 εκατομμύρια βαρέλια) και Brahma (Βραζιλία – 18 εκατομμύρια βαρέλια).

Ποια είναι τα δέκα εμπορικά σήματα κρασιού με τις μεγαλύτερες πωλήσεις το 2012 (σε κιβώτια 9 λίτρων);

Το Αμερικανικό εμπορικό σήμα Gallo, του μεγαλύτερου οινοποιείου του κόσμου (Ernest & Julio Gallo)  με 16 εκατομμύρια κιβώτια βρίσκεται ακόμα στην κορυφή του σχετικού καταλόγου αλλά η Κινεζική Great Wall βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής με 15,5 εκατομμύρια κιβώτια. Ακολουθούν: Hardys (Αυστραλία – 14 εκατομμύρια κιβώτια), Concha y Toro (Χιλή – 13,6 εκατομμύρια κιβώτια), Yellow Tale (Αυστραλία – 12,9 εκατομμύρια κιβώτια), Sutter Home (ΗΠΑ – 11,4 εκατομμύρια κιβώτια), Robert Mondavi (ΗΠΑ – 11,2 εκατομμύρια κιβώτια), Beringer (ΗΠΑ – 8 εκατομμύρια κιβώτια), Lindemans (Αυστραλία – 7 εκατομμύρια κιβώτια) και Jacob’s Creek (Αυστραλία – 7 εκατομμύρια κιβώτια).

O Don Vino Corleone υποστηρίζει πως η κατανάλωση κρασιού αυξάνεται – τουλάχιστον στις Ηνωμένες Πολιτείες και παραθέτει τις ευεργετικές συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό από την κατανάλωση κρασιού (καρδιακά νοσήματα, διάφορες ασθένειες). Στις ΗΠΑ το έτος 1992, το 47% των καταναλωτών προτιμούσε μπύρα, έναντι 36% το 2012. Αντίθετα, το 1992 κρασί προτιμούσε το 36% των καταναλωτών, ποσοστό που διατηρήθηκε σχεδόν στα ίδια επίπεδα (35%) και το 2012. Στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πολύ συνηθισμένη η «μετάβαση» από την μπύρα στο κρασί, ιδίως στις νεαρότερες ηλικίες καταναλωτών καθώς και στους καταναλωτές διάφορων μειονοτήτων.

Ο Beer Hunter από την πλευρά του τονίζει πως και η μπύρα είναι μια υγιεινή συνήθεια: Περιέχει πολύ νερό –περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ποτό-, θεωρείται αντι-καρκινική, με βιταμίνες και ευεργετικές επιπτώσεις στα κόκκαλα.

Top χώρες κατανάλωσης μπύρας και κρασιού.

Top χώρες κατανάλωσης μπύρας και κρασιού.

Τα κρασιά που έχουν τον υψηλότερο οινοπνευματικό βαθμό, είναι κατά σειρά τα Sherry 22%, Port 18%, MD – Bum Wine 20%, Medeira 18%, Vermouth 18% και Marsala 17%, ενώ οι αντίστοιχες μπύρες  είναι οι Barley 15%, Stout 10%, India 7%, Pilsner, ESB, Brown Ale 6%, Lager, Porter 5%.

Οι κορυφαίες ποικιλίες ερυθρών κρασιών που ζητούνται σε ποτήρι στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής είναι κατά σειρά οι εξής: Cabernet (29%), Merlot (18%), Pinot Noir (16%), Zinfandel (11%), Malbec (9%) λοιπά κόκκινα 17%.

Οι κορυφαίες ποικιλίες λευκών κρασιών που ζητούνται σε ποτήρι στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής είναι κατά σειρά οι εξής: Chardonnay (45%), Pinot Grigio (25%), Sauvignon Blanc (14%), Reisling (8%), Pinot Gris (2%) λοιπά λευκά 6%.

Γνωρίζετε ότι στο Βιετνάμ απολαμβάνουν «Snake Wine» με ένα ολόκληρο φίδι μέσα στην φιάλη, επειδή θεωρούν ότι διαθέτει θεραπευτικές ιδιότητες;

Γνωρίζετε ότι το αρχαιότερο κρασί που σώζεται σε φιάλη χρονολογείται πριν από 1.650 χρόνια και βρέθηκε σε Ρωμαϊκό τάφο στο Pfaz  Ρηνανίας (Γερμανία) ή ότι το ακριβότερο κρασί στον κόσμο είναι σήμερα μια από τις 12 φιάλες Penfolds, Edition Ampoule που σώζονται και αξίζουν 168.000 Δολάρια η κάθε φιάλη;

Γνωρίζετε ότι η πιο δυνατή μπύρα στον κόσμο είναι η Σκωτσέζικη Armageddon με 65% (!) οινοπνευματικό βαθμό ή ότι το παλαιότερο εν λειτουργία ζυθοποιείο βρίσκεται στην Βαυαρία και είναι το Weltenburg Abbey το οποίο λειτουργεί από το έτος 1.050;

Παρά την απαρίθμηση αρκετών πληροφοριών για τα δύο αγαπημένα ποτά, υπάρχουν ακόμα και άλλες χρήσιμες πληροφορίες που μπορείτε να βρείτε στο άρθρο του Alex Hillsberg το οποίο βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://financesonline.com/uploads/beer-vs-wine-infographic.jpg!

.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Γίνε Μέλος
Αγοράζοντας μια συνδρομή, στηρίζεται τη προσπάθειά μας και γίνεστε ενεργό μέλος της ομάδας μας (κίνημα). Θα λάβετε και τα δύο παρακάτω πλεονεκτήματα:

1. Θα μπορείτε να μελετάτε τα άρθρα/αναλύσεις χωρίς να βλέπετε διαφημίσεις (χωρίς περισπασμούς δηλαδή).

2. Θα μπορείτε να τα εκτυπώνετε ή/και να τα αποθηκεύετε σε μορφή PDF (για να τα έχετε πάντα δικά σας).

Αντιαμβανόμαστε πως δεν μπορεί ο καθένας να γίνει συνδρομητής. Για το λόγο αυτό, όσοι από εσάς είσαστε σε θέση να υποστηρίξετε το όραμά μας, θα βοηθάτε και εκείνους που δεν μπορούν να συνδράμουν άμεσα.
×
Don`t copy text!