ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ – The Analyst
Χωρίς κατηγορία

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

aa1

Ο βασικός λόγος, τον οποίο επικαλούνται αυτοί που αποδέχθηκαν να κυβερνάται η Ελλάδα από ξένες δυνάμεις, με την ελληνική πολιτική ηγεσία να εφαρμόζει τις καταγεγραμμένες στα διάφορα μνημόνια εντολές τους, είναι η μη ύπαρξη εναλλακτικής λύσης – μίας άλλης λύσης, η οποία να προσφέρει στους πολίτες μία ανάλογη ελάχιστη υλική ασφάλεια, προστατεύοντας τους από την περιπέτεια της κρατικής χρεοκοπίας.

Βέβαια όλοι γνωρίζουμε ότι, η ζωή είναι αναγκαστικά ανασφαλής και αβέβαιη – ενώ υπάρχει βεβαιότητα μόνο για ένα γεγονός: για το ότι γεννιόμαστε και πεθαίνουμε. Επίσης πως ασφάλεια υπάρχει μόνο σε μία πλήρη υποταγή σε δυνάμεις, οι οποίες υποτίθεται πως είναι ισχυρές και μόνιμες – απαλλάσσοντας τον άνθρωπο από την ανάγκη να λαμβάνει αποφάσεις, να αναλαμβάνει κινδύνους και να έχει ευθύνες.

Από την άλλη πλευρά, επίσης όλοι γνωρίζουμε ότι, ο ελεύθερος άνθρωπος είναι αναγκαστικά ανασφαλής – ενώ ο σκεφτόμενος άνθρωπος αναγκαστικά αβέβαιος. Επομένως, η υλική ασφάλεια που μας προσφέρεται απαιτεί εκ των πραγμάτων αφενός μεν να αποδεχθούμε την ανελευθερία που τη συνοδεύει, αφετέρου να πάψουμε να σκεφτόμαστε – αφήνοντας στους εισβολείς τα ηνία, με αντάλλαγμα μία ελάχιστη υλική ασφάλεια, μακριά από επικίνδυνες περιπέτειες.

Εν τούτοις, ένας οποιοσδήποτε ζωντανός οργανισμός δεν μπορεί να αποφύγει με κανέναν τρόπο την αίσθηση της ανασφάλειας – όπως δεν μπορεί να αποφύγει την αίσθηση της θλίψης. Στα πλαίσια αυτά, παρά το ότι η υποταγή μας στα μνημόνια και στους ξένους ηγεμόνες, μας έχει διαφυλάξει από την οδύνη της χρεοκοπίας, η αίσθηση της ανασφάλειας μεταξύ των Ελλήνων, όπως και η κατάθλιψη, έχουν μάλλον αυξηθεί – εμποδίζοντας τις όποιες συλλογικές και ατομικές πρωτοβουλίες τους, χωρίς τις οποίες είναι αδύνατη η έξοδος από την κρίση.

Σε τελική ανάλυση τώρα, εάν οι Έλληνες δεν πάψουν να έχουν την ανάγκη να νοιώθουν ασφαλείς, αναπτύσσοντας την ικανότητα να ανέχονται την ανασφάλεια χωρίς πανικό ή/και αδικαιολόγητο φόβο, δεν θα καταφέρουν ποτέ να ανοίξουν τα μάτια τους – με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν ποτέ να δουν τις χιλιάδες εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν.

Οι λύσεις δε αυτές, αν και συχνά επώδυνες, είναι κατά πολύ καλύτερες από τον αργό θάνατο, διανθισμένο με ουτοπικές ελπίδες, τον οποίο έχουν επιλέξει – μη συνειδητά φυσικά, λόγω εκείνης της ανασφάλειας, με την οποία δεν έχουν καταφέρει να συμβιώσουν.

Στην πραγματικότητα λοιπόν οι Έλληνες Πολίτες και, κατ’ επέκταση, οι πολιτικές ηγεσίες τους, δεν αναζητούν εναλλακτικές λύσεις, όσον αφορά την ανάκτηση της ελευθερίας και της εθνικής κυριαρχίας τους, αλλά σιγουριά και ασφάλεια – την οποία κανένας στον κόσμο δεν μπορεί να την προσφέρει, με τους δυνάστες τους απλά να προσποιούνται πως έχουν τη δυνατότητα να την παρέχουν, με αποκλειστικό και μόνο στόχο τη λεηλασία του εθνικού τους πλούτου.

Don`t copy text!