ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ – The Analyst
Χωρίς κατηγορία

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

geopo

Η ΕΚΤ ανέβαλλε την αξιολόγηση (stress test) των ευρωπαϊκών τραπεζών για το 2014 – αφενός μεν επειδή γνωρίζει τα τεράστια προβλήματα τους, αφετέρου επειδή επιθυμεί να προωθήσει την τραπεζική ένωση, πριν ακόμη καταρρεύσει η Ευρωζώνη.

Παράλληλα η Γαλλία, η οποία βυθίζεται στην ύφεση, θέλει να προωθήσει την πολιτική ένωση – με την Ισπανία να μην είναι αντίθετη, αφού οι επισφάλειες των τραπεζών της έχουν ξεπεράσει τα 200 δις €.

Από την άλλη πλευρά, ο χρυσός συνεχίζει να υποχωρεί, λόγω της σε απίστευτο βαθμό χειραγώγησης του – γεγονός που τεκμηριώνεται από τις μαζικές πωλήσεις των συμβολαίων χρυσού, όταν οι αγορές σε φυσική μορφή έχουν απογειωθεί.

Την ίδια στιγμή, οι πλούσιοι Γερμανοί αποσύρουν μαζικά τα δισεκατομμύρια τους από το τραπεζικό σύστημα και από το ευρώ – σύμφωνα με μελέτη σοβαρότατης οργάνωσης της χώρας (Network Family Office panel), με τη συνδρομή 60 διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων πολύ πλούσιων οικογενειών.

Οι πάμπλουτοι Γερμανοί επιλέγουν να τοποθετήσουν τα χρήματα τους απ’ ευθείας σε πάγια περιουσιακά στοιχεία, όπως σε ακίνητα (79%), σε επιχειρήσεις (69%) σε αγρούς και σε δάση (50%). Αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχουν πλέον καμία εμπιστοσύνη στα χάρτινα χρήματα, στο χρηματοπιστωτικό σύστημα γενικότερα και στο ευρώ – αλλά ούτε και στα πολύτιμα μέταλλα, όπως ο χρυσός, γνωρίζοντας ότι χειραγωγούνται.

Επίσης όχι στο δολάριο, θεωρώντας τη ραγδαία υποτίμηση του, σαν αποτέλεσμα της μαζικής εκτύπωσης νέων χρημάτων, ως δεδομένη – ενώ δεν είναι τόσο βέβαιοι ότι τελικά θα αποφευχθεί κάποιος συμβατικός πόλεμος στη Μέση Ανατολή, όπου οι Η.Π.Α. και η Ρωσία θα αντιπαρατεθούν, με απώτερο λάφυρο την Ευρώπη.

Στα πλαίσια αυτά, γνωρίζοντας επί πλέον τη σημασία των εμπράγματων περιουσιακών στοιχείων, θεωρούμε ακόμη περισσότερο ως εγκληματική την ιδιωτικοποίηση των δημοσίων επιχειρήσεων της πατρίδας μας – έναντι χαρτιών, χωρίς ουσιαστική αξία.

Θεωρούμε δε ότι θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε έναν καινούργιο, πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο: τις προβλεπόμενες μεγάλες γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας.

Don`t copy text!