Ο πόλεμος συμμοριών στη Σουηδία και η Ευραβία – The Analyst
ΑΠΟΨΕΙΣ & ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο πόλεμος συμμοριών στη Σουηδία και η Ευραβία

.

Η Eurabia, όπως λέγεται ότι θα έπρεπε να ονομάζονται οι Βρυξέλες, γεννήθηκε εκείνα τα χρόνια της ενεργειακής κρίσης, της ευρωπαϊκής αδυναμίας και της μεγάλης ανόδου του Ισλάμ. Να το πιστέψουμε ή μόνο όταν θα πρέπει να βγει ο στρατός σε ολόκληρη την Ευρώπη στους δρόμους, όπως στη Σουηδία; Ο Guardian πάντως ισχυρίζεται πως πρόκειται για μία ακροδεξιά θεωρία συνωμοσίας που έγινε mainstream. Τα ίδια έλεγε όμως κάποτε και για τη Σουηδία. Η καθεμία και ο καθένας ας κρίνουν μόνοι τους.

.

Άποψη

Επιτέλους ανακάλυψαν τα ελληνικά ΜΜΕ τι συμβαίνει στη Σουηδία, επειδή ο στρατός βγήκε στους δρόμους για να αντιμετωπίσει τις (μεταναστευτικές) συμμορίες (Reuters). Έχω γράψει πολλά άρθρα για το θέμα, πριν από αρκετό καιρό. Ήταν εύκολο για κάποιαν που γνωρίζει τη χώρα, να κάνει τέτοιες προβλέψεις. Μερικά από αυτά ήταν «Σουηδία, η δεύτερη πιο επικίνδυνη χώρα της Ευρώπης», «Ο μεταναστευτικός πόλεμος της Σουηδίας», «Η μεταναστευτική τραγωδία της Σουηδίας», «Στη Σουηδία έχει ξεσπάσει πόλεμος», «Το ισλαμικό κράτος της Σουηδίας», «Απαγορευμένες ζώνες στη Σουηδία» και ένα σωρό άλλα που τα βρίσκει κανείς πατώντας εδώ.

Έχει όμως μόνο η Σουηδία το πρόβλημα ή μήπως είναι απλά η κορφή του παγόβουνου; Σαφώς το τελευταίο, αφού πολλά κράτη, όπως η Ολλανδία, η Γαλλία, η Αυστρία κλπ. αντιμετωπίζουν τα ίδια. Η πρωτεύουσα όμως του προβλήματος είναι η Βρυξέλλες. Και σε αυτό έχω αναφερθεί στο παρελθόν, όπως με το άρθρο «Βρυξέλλες, η τζιχάντ πρωτεύουσα της Ευρώπης». Δεν είμαι βέβαια η μοναδική, όπως φαίνεται από τις παρακάτω αναφορές:

Le Figaro, 3.3.2022: Το Molenbeek (περιοχή των Βρυξελλών) θα ήθελε πολύ να ξεχαστεί, επειδή είναι το ξεκάθαρο παράδειγμα της αποτυχίας της πολυπολιτισμικής κοινωνίας που όμως παραμένει ένα ανέγγιχτο δόγμα στο Βέλγιο (A. Destexhe, επίτιμος γερουσιαστής του Βελγίου και πρώην Γενικός Γραμματέας των γιατρών χωρίς σύνορα).

Le Figaro, 3.5.2022: Στην περιοχή των Βρυξελλών συνολικά, μόνο το ένα τέταρτο των Βέλγων είναι βελγικής καταγωγής. Το Molenbeek είναι στην πραγματικότητα μόνο η κορφή του παγόβουνου, όσον αφορά τον σταδιακό εξισλαμισμό όλων των βελγικών πόλεων. Το Ισλάμ είναι όλο και πιο ορατό στους δημόσιους χώρους του Molenbeek, ενώ το μήνα του Ραμαζανιού, σχεδόν όλα τα καταστήματα και τα εστιατόρια της πόλης είναι κλειστά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σε πολλές γειτονιές, οι γυναίκες δεν μπορούν να ντυθούν όπως θέλουν και να βγουν το βράδυ, ενώ οι ομοφυλόφιλοι δεν έχουν το δικαίωμα της απόκτησης ιθαγένειας. Εν τούτοις, σχεδόν δεν υπάρχουν φωνές διαμαρτυρίας και κανένας δεν ανησυχεί για αυτήν την εξέλιξη. Νομίζεις πως το γαλλόφωνο Βέλγιο, αναισθητοποιημένο συλλογικά από τα πολυπολιτισμικά ΜΜΕ, έχει παραιτηθεί προ πολλού.

Euractiv, 20.12.2021: Σήμερα η Μουσουλμανική Αδελφότητα συνεχίζει με τα λόμπι και με τα «παιχνίδια κατηγοριών» (blame games), με το φανταστικό Δούρειο Ίππο της: με την Ισλαμοφοβία (Assita Kanko, Μαύρη Βελγίδα Ευρωβουλευτής που «δραπέτευσε» από την Μπουρκίνα Φάσο, για να αναζητήσει την ελευθερία της στην Ευρώπη).

Euractiv, 20.12.2021: Ο στόχος είναι ξεκάθαρος: το να γίνουν φυσιολογική, αποδεκτή καθημερινότητα, οι ριζοσπαστικοί ισλαμικοί κώδικες και ο ισλαμικός τρόπος ζωής, προκειμένου να διαμορφωθούν σταδιακά οι δυτικές κοινωνίες μας, αντί να προσαρμοστούμε στον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής μας. Ως μαύρη γυναίκα και κοσμική μουσουλμάνα, ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει το να ζεις κάτω από ισλαμική πίεση και ξέρω τι χρειάζεται για να χειραφετηθεί κανείς και να ζήσει επιτέλους με αξιοπρέπεια. Η Ευρώπη πρέπει επειγόντως να συσπειρωθεί και να επιβεβαιώσει τη δέσμευση της, στις δικές της αξίες (Assita Kanko).

Dhnet.be, 5.3.2019: Πού θα είμαστε σε 50 χρόνια; Με τη βοήθεια του Αλάχ ολόκληρη η Ευρώπη θα είναι μουσουλμανική. Λοιπόν, κάντε παιδιά (B. Laytouss, πρόεδρος του Ισλαμικού Πολιτιστικού Κέντρου του Βελγίου).

Lecho.com: Η μεγαλύτερη μορφή πολιτιστικού ρατσισμού στην Ευρώπη σήμερα, είναι αυτή των ελίτ της ΕΕ που λογοκρίνουν (τις διαμαρτυρίες) ή υποστηρίζουν αυτήν τη θεαματική αλλαγή πολιτισμού. Από όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, οι Βρυξέλλες είναι αυτή, μέσω της οποίας το σχέδιο του Ισλάμ σκοπεύει να εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη. Τα λόμπι τους είναι ισχυρά εκεί και επομένως είναι πολύ πιο εύκολο για τους ισλαμιστές να επιβληθούν στο σύστημα και να το μεταμορφώσουν σταδιακά (Djemila Benhabib, Καναδή δημοσιογράφος Αλγερινής και ελληνοκυπριακής καταγωγής).

Επτά βήματα για την κόλαση (βιβλίο): Σε αντάλλαγμα για την πώληση πετρελαίου, ο Σαουδάραβας βασιλιάς ζήτησε από το Βέλγο βασιλιά να παραχωρήσει στη Σαουδική Αραβία το μονοπώλιο της εκπροσώπησης του Ισλάμ και του διορισμού ιμάμηδων στο Βέλγιο. Η βελγική κυβέρνηση αναγνώρισε επίσημα την ισλαμική θρησκεία. Το Βέλγιο ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που το έκανε. Ακολούθησε η ένταξη  της ισλαμικής θρησκείας στο σχολικό πρόγραμμα (Alain Chouet, πρώην νούμερο δύο της DGSE, της γαλλικής υπηρεσίας αντικατασκοπίας).

Τέλος, η «Ευραβία» (Eurabia) όπως λέγεται ότι θα έπρεπε να ονομάζονται οι Βρυξέλες, γεννήθηκε εκείνα τα χρόνια της ενεργειακής κρίσης, της ευρωπαϊκής αδυναμίας και της μεγάλης ανόδου του Ισλάμ. Να το πιστέψουμε ή μόνο όταν θα πρέπει να βγει ο στρατός σε ολόκληρη την Ευρώπη στους δρόμους, όπως στη Σουηδία; Ο Guardian πάντως ισχυρίζεται πως πρόκειται για μία ακροδεξιά θεωρία συνωμοσίας που έγινε mainstream (πηγή). Τα ίδια έλεγε όμως κάποτε και για τη Σουηδία. Η καθεμία και ο καθένας ας κρίνουν μόνοι τους.

 

Σημείωση

12 νεκροί τον Σεπτέμβριο στη Σουηδία από εκρήξεις ή πυροβολισμούς – Η αφέλεια και η απερισκεψία μας οδήγησαν εδώ, η ενσωμάτωση των μεταναστών απέτυχε, λένε τώρα οι Σουηδοί!

Ολοένα και περισσότεροι νέοι εμπλέκονται στον πόλεμο συμμοριών που μαίνεται στη Σουηδία τους τελευταίους μήνες, δήλωσε την Παρασκευή ο διευθυντής της εθνικής αστυνομίας της χώρας, αφού τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βίαια περιστατικά μέσα σε 24 ώρες προκαλώντας σοκ στην κοινή γνώμη.

«Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση στην οποία παιδιά επικοινωνούν μόνα τους με εγκληματικές οργανώσεις» ζητώντας να διαπράξουν φόνους, δήλωσε ο Άντερς Θόρνμπεργκ επικεφαλής της αστυνομίας της Σουηδίας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Σουηδία είναι εδώ και χρόνια αντιμέτωπη με τη βία που συνδέεται με τις συγκρούσεις αντίπαλων οργανώσεων και συμμοριών για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου ναρκωτικών και όπλων. Η βία αυτή κλιμακώθηκε τους τελευταίους μήνες εξαιτίας αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό μίας από αυτές τις συμμορίες. Τα περιστατικά με πυροβολισμούς και εκρήξεις είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

«Οι εγκληματίες είναι αδυσώπητοι», τόνισε ο Θόρνμπεργκ περιγράφοντας το σύστημα που ακολουθούν όταν θέλουν να εξοντώσουν τους αντιπάλους τους: χρησιμοποιούν ανθρώπους εκτός των συμμοριών, συχνά ανήλικους. «Τους δίνουν όπλα και τη διεύθυνση» που πρέπει να πάνε για την επίθεση. Τα θύματα είναι επίσης νέοι, τις περισσότερες φορές.
Σύμφωνα με απολογισμό του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου SVT, 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε περιστατικά με πυροβολισμούς και εκρήξεις τον Σεπτέμβριο, ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί στη διάρκεια ενός μήνα εδώ και τέσσερα χρόνια.

Τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη καταγράφηκαν τρεις ανθρωποκτονίες, θύματα των οποίων ήταν μεταξύ άλλων ένας νεαρός 18 ετών και μία 25χρονη γυναίκα. «Τα παιδιά θα έπρεπε να έχουν πίστη στο μέλλον, τα παιδιά και οι νέοι δεν θα έπρεπε να θέλουν να γίνουν δολοφόνοι», τόνισε ο Θόρνμπεργκ.

Ο Ματς Λίντστρεμ, αστυνομικός στην περιοχή της Στοκχόλμης που έχει εξετάσει πολλά μηνύματα μέσω των οποίων δίνονται οι εντολές για τους φόνους, επιβεβαίωσε ότι συχνά οι νέοι είναι αυτοί που ζητούν να αναλάβουν αυτά τα «συμβόλαια». «Βλέπουμε ότι γράφουν: ‘Υπάρχουν συμβόλαια; Εγώ και ο φίλος μου είμαστε διαθέσιμοι για 200.000 κορώνες’», εξήγησε. Το κάνουν «για να αποκτήσουν στάτους, να γίνουν κάποιοι, για να έχουν ‘τον αέρα του δολοφόνου’», όπως του αποκάλυψε ένας νεαρός στη διάρκεια έρευνας. Τον Αύγουστο του 2023, 69 ανήλικοι ήταν προφυλακισμένοι στη Σουηδία, έναντι 14 τον ίδιο μήνα το 2021.

Ο στρατός στους δρόμους

Την Πέμπτη ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον δήλωσε ότι θα ζητήσει τη βοήθεια του στρατού προκειμένου να συνδράμει την αστυνομία στο έργο της και να τερματιστεί η βία.

«Βρίσκομαι στο πλευρό σας, θα κυνηγήσουμε τις συμμορίες και θα τις νικήσουμε. Θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη», τόνισε ο Κρίστερσον στη διάρκεια τηλεοπτικού του διαγγέλματος.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι «το σουηδικό δίκαιο δεν έχει προβλέψεις για τον πόλεμο συμμοριών και τα παιδιά- στρατιώτες, αλλά έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία για να το αλλάξουμε».

Οι Σοσιαλδημοκράτες (αριστερά) και οι Σουηδοί Δημοκράτες (άκρα δεξιά) πρότειναν την κινητοποίηση του στρατού προκειμένου να συνδράμει την αστυνομία στο έργο της.

«Έχω καλέσει τον επικεφαλής της εθνικής αστυνομίας και τον επικεφαλής του στρατού για να δούμε πώς οι ένοπλες δυνάμεις μπορούν να βοηθήσουν την αστυνομία να αντιμετωπίσει τις συμμορίες», επεσήμανε ο Κρίστερσον.

Αποτυχία της ενσωμάτωσης

«Η εγκληματικότητα έχει φτάσει σε ένα επίπεδο που δεν έχουμε δει ποτέ ξανά στο παρελθόν. Η κατάσταση είναι σοβαρή στην Ουψάλα και σε όλη τη χώρα», εκτίμησε η Καταρίνα Μπόγουαλ αξιωματούχος της Ουψάλας.

«Είναι πιθανό αυτό να συνδέεται με τη διαμάχη» σε εθνικό επίπεδο μεταξύ των εγκληματικών συμμοριών, πρόσθεσε.
Ο Κρίστερσον καταφέρθηκε εξάλλου κατά «της αφέλειας και της απερισκεψίας που μας οδήγησε εδώ. Η αλόγιστη μετανάστευση και η αποτυχία ενσωμάτωσης μας οδήγησαν» σε αυτή την κατάσταση, εκτίμησε.

Ο Σουηδός πρωθυπουργός, επικεφαλής των Μετριοπαθών, κατέληξε πέρυσι σε συμφωνία με τους ακροδεξιούς για να ανέλθει στην εξουσία. Στο κοινοβούλιο έχει συμμαχήσει με το ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών, το οποίο ωστόσο δεν συμμετέχει στην κυβέρνηση.

Πηγή: Πρώτο Θέμα/Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.