Η χώρα της ντροπής και των σκανδάλων – The Analyst
Σχολιασμός Επικαιρότητας

Η χώρα της ντροπής και των σκανδάλων

.

Ο υπουργός μετανάστευσης, ο οποίος έχει πλημμυρίσει τη χώρα με hotspot χωρίς να σέβεται τις αντιδράσεις των Πολιτών, επισκέφθηκε το Πακιστάν, ζητώντας εννεάμηνη εποχιακή απασχόληση των πακιστανών στην Ελλάδα – προφανώς για να βαφτίσει τους παράνομους μετανάστες νόμιμους, σε μία χώρα που έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη ανεργία στην Ευρώπη, παρά τους μισθούς πείνας! Παράλληλα εκτυλίσσεται το σκάνδαλο Γεωργιάδη-Κεραμέως, ενώ ο πρωθυπουργός που απομάκρυνε τον υπουργό γεωργίας για «αξιακούς» δήθεν λόγους, προσποιείται πως δεν ξέρει τι συμβαίνει. Όλα αυτά και πολλά άλλα σημαίνουν πως δεν υπάρχει καμία ελπίδα, με αυτούς που κυβερνούν την πάμπλουτη χώρα μας – με την απίστευτη ανοχή των Ελλήνων που έχουν σκύψει το κεφάλι και δεν διαμαρτύρονται καν. Δυστυχώς!  

.

Άποψη

Η Ελλάδα είναι σίγουρα ένας ευλογημένος τόπος, οπότε θα μπορούσε να έχει την καλύτερη ποιότητα ζωής στον πλανήτη – χωρίς καμία διάθεση υπερβολής. Δυστυχώς όμως, δεν είχε ποτέ μία σοβαρή κυβέρνηση, αλλά κόμματα και πολιτικούς που διαπλέκονται και διαφθείρονται – με εξαιρέσεις φυσικά, όπως για κάθε κανόνα. Έτσι όχι μόνο δεν ευημερούν οι Πολίτες της αλλά, πολύ χειρότερα, η επιβίωση στην πατρίδα μας έχει μετατραπεί σε έναν απίστευτο εφιάλτη – με την πολιτική διαφθορά να κλιμακώνεται συνεχώς.

Πρόσφατα δε τεκμηριώθηκε πως πιθανότατα το «Ταμείο Μολυβιάτη» για τους πυρόπληκτους του 2007, δεκάδες εκ. € από τα χρήματα του οποίου αναζητούνται, εξαϋλώθηκε κυριολεκτικά στην Ηλεία για ψηφοθηρικούς σκοπούς της ΝΔ – σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου Σπάρτης. Οι χθεσινές καρατομήσεις δε, είναι ασφαλώς για τα μάτια του κόσμου – αφού δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα, όσον αφορά την κυνικότητα της ΝΔ.

Πόσο μάλλον όταν δεν είχε κανένας την ευθιξία και την εντιμότητα να παραιτηθεί, για το χάος της πρόσφατης χιονόπτωσης – ενώ το μόνο που έχει κάνει ο πρωθυπουργός για τις πυρκαγιές που έκαψαν 1.300.000 στρέμματα, για τις πλημμύρες κοκ., είναι να ζητάει συγνώμη!

Την ίδια στιγμή ο υπουργός μετανάστευσης, ο οποίος έχει πλημμυρίσει τη χώρα με hotspot χωρίς να σέβεται τις αντιδράσεις των Πολιτών, επισκέφθηκε το Πακιστάν, ζητώντας εννεάμηνη εποχιακή απασχόληση των πακιστανών στην Ελλάδα (πηγή) – προφανώς για να βαφτίσει τους παράνομους μετανάστες νόμιμους, σε μία χώρα που έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη ανεργία στην Ευρώπη, παρά τους μισθούς πείνας!

Παράλληλα εκτυλίσσεται το σκάνδαλο Γεωργιάδη-Κεραμέως, ενώ ο πρωθυπουργός που απομάκρυνε τον υπουργό γεωργίας για «αξιακούς» δήθεν λόγους, προσποιείται πως δεν ξέρει τι συμβαίνει – σημειώνοντας τα εξής από πρόσφατο άρθρο:

Το Σύνταγμα της Ελλάδας, άρθρο 81 παρ. 3, ορίζει σαφέστατα ότι: «Οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα των μελών της κυβέρνησης, αναστέλλεται κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων τους».

Και ο νόμος 1558 του 1985, για τα ασυμβίβαστα των μελών της κυβέρνησης, ορίζει εξίσου σαφέστατα ότι: «Τα μέλη της κυβέρνησης δεν επιτρέπεται να συνάπτουν οποιαδήποτε μορφής σύμβαση με το Δημόσιο, από την οποία γεννάται οποιοδήποτε όφελος αυτών ή τρίτων. Η απαγόρευση ισχύει και για οποιασδήποτε μορφής εταιρία ή επιχείρηση, στην οποία συμμετέχει μέλος της κυβέρνησης».

Χτες αποκαλύφθηκε ότι το υπουργείο Παιδείας έχει εγκρίνει εκπαιδευτικά προγράμματα της εταιρείας «Ελληνική Αγωγή» για χρήση στα σχολεία. Η «Ελληνική Αγωγή» όμως είναι εταιρεία που έχει ιδρύσει ο Α. Γεωργιάδης. Προφανώς, σήμερα δεν έχει καμιά τυπική σχέση με την εταιρεία, την έχει αναθέσει σε συγγενικά του πρόσωπα, αφού ο ίδιος έχει ασυμβίβαστο.

Η εταιρεία αυτή υπέβαλε αίτημα και το υπουργείο Παιδείας ενέκρινε να χρησιμοποιηθούν προγράμματά της στα σχολεία…. Η απόφαση αυτή είναι σκανδαλώδης. Και νομικά και ηθικά. Η απάντηση του κ. Γεωργιάδη και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής ότι τα προγράμματα ήταν «προαιρετικά» και «δωρεάν» είναι διάτρητη. Και είναι απαράδεκτο τα πολιτικά πρόσωπα του υπουργείου να κρύβονται πίσω από ανακοινώσεις υπαλλήλων (πηγή)

Η οχύρωση πίσω από την «προαιρετικότητα» και τη «δωρεάν» παραχώρηση, δεν αίρει την παραβίαση του Συντάγματος και του νόμου. Η εταιρεία ανήκει, όχι τυπικά αλλά  στην ουσία, στον υπουργό Γεωργιάδη και αυτό απαγορεύει κάθε συναλλαγή της με το Δημόσιο. Άλλωστε, το «δωρεάν» δεν είναι σίγουρο, διότι και μόνο η έγκριση των προγραμμάτων προσφέρει έμμεση διαφήμιση της εταιρείας, κάτι που ρητώς απαγορεύεται.

Αλλά ας πούμε ότι το νομικό «αμάρτημα» είναι δευτερεύον ή μη καταλογίσιμο (η πλειοψηφία της Βουλής ποτέ δεν θα εγκρίνει τυχόν δικαστική έρευνα για υπουργό), όμως το πολιτικό και ηθικό ζήτημα δεν είναι καθόλου δευτερεύον. Τρία ερωτήματα:

(α) Αλήθεια, πρώτον, πώς τόλμησε ο υπουργός να ζητήσει από άλλο υπουργείο να κάνουν μια εμπορική συναλλαγή, έστω «δωρεάν»;

(β) Αλήθεια, δεύτερον, πώς τόλμησαν οι κυρίες του υπουργείου Παιδείας να εγκρίνουν αυτήν τη συναλλαγή; Η κυρία Κεραμέως είναι, για πολλοστή φορά, βαρύτατα εκτεθειμένη. Όχι γιατί ενέκρινε «σκοταδιστικά» προγράμματα, όπως λέει η αντιπολίτευση. Και προοδευτικά να ήταν, δεν έπρεπε να εγκριθούν. Διότι θυμίζουν το «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει». Εδώ ο πρώτος Γιάννης της παροιμίας είναι η κυρία Κεραμέως και ο δεύτερος είναι ο κ. Γεωργιάδης.

(γ) Τρίτον, αλήθεια, ο πρωθυπουργός, που τα πληροφορήθηκε (εικάζουμε) αυτά, τι είπε; Μέχρι στιγμής τίποτα. Αν δεν πει ή δεν κάνει και σήμερα κάτι για τους παρανομούντες και ηθικά εκτεθειμένους υπουργούς του, τότε θα συμπεράνουμε ότι «απλώς προεδρεύει».

Καθόλου τιμητικό για τον ίδιο. Διότι απλώς θα επιβεβαιώσει την αλήθεια της λατινικής ρήσης «Corruptio optimi pessima» («η διαφθορά των αρίστων είναι η χείριστη») (πηγή).

Με όλα τα παραπάνω, πώς είναι δυνατόν να εμπιστευθούν ποτέ οι Πολίτες την Πολιτεία; Εάν όμως δεν την εμπιστεύονται, πώς είναι δυνατόν να έχει ποτέ βιώσιμη ανάπτυξη η Ελλάδα και να ευημερήσει;

Κλείνοντας με το θέμα της ενεργειακής κρίσης, πέρυσι τον Ιανουάριο η MWH κόστιζε στη χονδρική 52,5 € – φέτος τον ίδιο μήνα 235 €. Η μισή άνοδος είναι βέβαια εισαγόμενη, αλλά η άλλη μισή οφείλεται στα τεράστια λάθη της κυβέρνησης – κυρίως α) στην πρόωρη απολιγνιτοποίηση και β) στο χρηματιστήριο ενέργειας, στο target model του Χατζηδάκη, όπου γίνεται πάρτι αισχροκέρδειας, με τη ΡΑΕ διακοσμητική!

Πώς είναι δυνατόν να αναπτυχθεί η οικονομία μας, χωρίς μία προσιτή τιμή ενέργειας; Με τα 17 δις € δωρεάν του Ταμείου Ανασυγκρότησης που θα απορροφηθούν στο τέλος από την εγχώρια και ξένη Ολιγαρχία; Ακόμη όμως και να μη συνέβαινε κάτι τέτοιο, 17 δις € ήταν μόνο η ζημία του προϋπολογισμού μας του 2020 – γεγονός που σημαίνει πως δεν υπάρχει καμία ελπίδα, με αυτούς που κυβερνούν την πάμπλουτη χώρα μας, με την απίστευτη ανοχή των Ελλήνων που έχουν σκύψει το κεφάλι και δεν διαμαρτύρονται καν. Δυστυχώς!


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.
Don`t copy text!