Σκοτώσαμε το φίδι, αλλά όχι το αυγό – The Analyst
Σχολιασμός Επικαιρότητας

Σκοτώσαμε το φίδι, αλλά όχι το αυγό

Για άλλη μία φορά το λεγόμενο δημοκρατικό τόξο κομίζει γλαύκας εις Αθήνας και επαίρεται για την νίκη του κατά της Χ.Α με την καταδίκη του ως εγκληματική οργάνωση. Δυστυχώς ο πολιτικός και ο δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας αρκείται να μένει στο περίβλημα των πραγμάτων, χωρίς να εστιάζει ή να διεισδύει χειρουργικά στην εσωτερική δομή αυτού που γιγάντωσε  αυτό το μόρφωμα, δηλαδή στα αίτια , ενώ μένει μόνο στο αιτιατό.

.

Άποψη

Με αφορμή την συνέντευξη ενός πολιτικού, αλλά και νομικού σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό που ερωτήθηκε για την δίκη της Χ.Α έκανε μία πολύ εύστοχη δήλωση και την αποτυπώνω αυτολεξεί ‘’Η ΧΑ καταδικάστηκε, αλλά οι αιτίες που δημιουργούν νέες ΧΑς, συνεχίζουν να υπάρχουν’’

Αυτή η δήλωση εμπεριέχει την πεμπτουσία των πραγμάτων.

Μελετώντας κάποιος τα ιστορικά δεδομένα του Μεσοπολέμου και του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, δεν μπορεί παρά να αναρωτηθεί, ποιο ήταν το κοινωνικό και οικονομικό υπόβαθρο που γέννησε τον ναζισμό ως ιδεολογικό φαινόμενο. Δεν μπορεί να μην έχει αναρωτηθεί κάποιος , γιατί ο γερμανικός λαός στρατεύτηκε πίσω από έναν παρανοϊκό αιμοσταγή ηγέτη που τους έπεισε ότι η μόνη διέξοδος σε μια κατεστραμμένη χώρα, βγαίνοντας από ένα πόλεμο, έχοντας μία ρημαγμένη οικονομία, συνοδευόμενη από μια  εθνική ταπείνωση, θα ήταν αυτός, όπου θα έκανε πραγματικότητα την ανασύσταση του γερμανικού κράτους, απαλλαγμένο από τα ‘’δεινά’’ που δηλητηρίαζαν τους αρμούς του έθνους του.

Δεν θέλω να μπω σε χωράφια των ειδικών που ασχολούνται με τα φυλετικά χαρακτηριστικά λαών, αν δηλαδή ο γερμανικός λαός είχε ή έχει κάποιο γενετικό υπόστρωμα στο να μπορεί εύκολα να αφομοιώνει ή να αποδέχεται ή να στηρίζει ολιγαρχικές ή φασιστικές αντιλήψεις και ιδεολογίες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ελληνικός λαός στο διάβα της ιστορίας του, έχει αποδείξει ότι στην βάση του είναι βαθιά δημοκρατικών πεποιθήσεων, με μικρές ‘’μαύρες’’ εξαιρέσεις, δεν υποτάσσεται εύκολα, αμύνεται για την ελευθερία του, δεν είναι μισαλλόδοξος και σίγουρα δεν είναι υποστηρικτής ιμπεριαλιστικών πολιτικών.

Τι συνέβη όμως τα τελευταία δέκα χρόνια που εμφανίστηκε στο προσκήνιο η Χ.Α ως κόμμα για κάποιους ‘’πατριωτικό’’ ή νεοναζιστικό με περίβλημα πολιτικού μανδύα, άλλαξε κάτι;  ή αν θέλετε μεταλλάχθηκε ο Έλληνας ξαφνικά από πολίτης με δημοκρατικές πεποιθήσεις και έγινε πολίτης με φασίζουσες αντιλήψεις και λάτρης των υμνητών του ναζισμού; Όχι βέβαια, πεντακόσιες χιλιάδες πολίτες  που ψήφισαν την ΧΑ το 2012 δεν έγιναν ξαφνικά λάτρεις και οπαδοί ή υποστηρικτές του ναζισμού, νομίζω όλοι θα συμφωνήσουμε σε αυτό. Απόδειξη αυτού είναι ότι μετά την μεταπολίτευση και μέχρι το 2012, το κίνημα αυτό δεν ξεπερνούσε ούτε το 0,2% πανελλαδικά, δηλαδή ούτε δέκα χιλιάδες.

Η στιγμή που γιγαντώνεται και γίνεται πλέον σημαντικό κίνημα και εισέρχεται στο κοινοβούλιο ως πολιτικό κόμμα, είναι όταν η Ελλάδα μπαίνει στην δύνη των μνημονίων το 2010 και ξεκινάει η σταδιακή εκχώρηση κομμάτι της εθνικής κυριαρχίας μας στους δανειστές και κορυφώνεται με την ανεξέλεγκτη αύξηση των παράνομων μεταναστών.

Τα σημάδια της κοινωνικής και οικονομικής εξαθλίωσης των Ελλήνων πλέον είναι εμφανή, μία πρωτόγνωρη ανεργία που αγγίζει το 28%, μια απώλεια του ΑΕΠ της χώρας πάνω από 25%, ενώ παράλληλα μέσω του PSI χάθηκαν δισεκατομμύρια ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία, οι συντάξεις και το οικογενειακό εισόδημα  μειώθηκαν μέχρι και 40%, η εγκληματικότητα αυξήθηκε κατά 400%, οι άστεγοι δεκαπλασιάστηκαν και οι αυτοκτονίες άγγιξαν πενταψήφιους αριθμούς λόγω αυτής της οικονομικής δυσπραγίας και ανέχειας.

Μέσα σε όλον αυτόν το οικονομικό και κοινωνικό ρημαγμό, προστίθεται ο βίαιος ‘’εποικισμός’’ της χώρας με παράνομους μετανάστες, η αποδόμηση της ΕΕ ως φορέας δημοκρατίας, αλληλεγγύης  και ισότητας όπου πλέον μετατρέπεται σε ένα γερμανοκρατούμενο όργανο ελέγχου και καταδυνάστευσης των λαών του νότου, αλλά κυρίως της Ελλάδος, όπου πολλοί πλέον μιλούν για την εμφάνιση ενός νέου οικονομικού Δ Ράιχ. Η χώρα μπαίνει από την μεταπολίτευση και μετά σε μία πρωτόγνωρη περιδίνηση σε όλους τους τομείς, ο μαρασμός, η φτώχεια, η ανεργία, η εγκατάλειψη, η ανασφάλεια, η εθνική ταπείνωση, η απόγνωση είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που επικρατούν στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων.

Το μείγμα πλέον γίνεται εκρηκτικό όταν το πολιτικό προσωπικό όχι μόνο δεν δίνει λύσεις ανακούφισης, αλλά αντίθετα ασκεί βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική επι δικαίων και αδίκων με οριζόντια μέτρα εξαθλίωσης, ακριβώς τότε αρχίζει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας να επιζητά εκδίκηση και τιμωρία των κρατούντων την εξουσία, την οποία αναζητούσε σε ένα ‘’αντισυστημικό’’ κίνημα, όπως η Χ.Α, οπότε οι συγκυρίες ευνόησαν την γιγάντωση του με ότι πλέον ακραίο ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια.

Το ερώτημα που τίθεται είναι, εάν τα αίτια που εξέθρεψαν την εμφάνιση της ΧΑ, αλλά και την γιγάντωση της στο πολιτικό στερέωμα της χώρας έχουν εξαλειφθεί παρόλο που καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση. Η απάντηση είναι ξεκάθαρα, ΟΧΙ.

Η απάντηση πρέπει να αναζητηθεί στο κατά πόσο ο Έλληνας σήμερα βλέπει μία πραγματική ελπίδα στο υπάρχον πολιτικό προσωπικό των κομμάτων εξουσίας, συγκεκριμένα, ότι μπορεί να διαχειριστεί μία νέα κρίση με αποτελεσματικότητα και ασφάλεια  σε όλα τα θέματα που ταλανίζουν την καθημερινότητα του.

Η οικονομική δυσπραγία, η αυξανόμενη ανεργία, τα νέα λουκέτα, οι πλειστηριασμοί ακινήτων, τα κόκκινα δάνεια, η επερχόμενη ύφεση εξαιτίας της πανδημίας, η αύξηση των λαθρομεταναστευτικών ροών όχι μόνο στα νησιά του Αιγαίου, αλλά πλέον και στην ενδοχώρα με εκρηκτικά φαινόμενα να συμβαίνουν σε καθημερινή βάση στις τοπικές κοινωνίες συνεχίζουν να υπάρχουν. Μέσα σε όλα αυτά και μετά την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών, οι Έλληνες παρακολουθούν με αγωνία ή με θυμό ή με οργή τις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά, βλέποντας μια ηττοπαθή ή άτολμη στάση της εξωτερικής πολιτικής μας, ενώ πείθονται όλο και περισσότεροι πολίτες (>85%) ότι η ΕΕ που πλέον ξεκάθαρα στηρίζει του συμφέροντα του γείτονα και υπονομεύει την εθνική κυριαρχία της χώρας μας με μία πιθανή υπογραφή νέας συμφωνίας εκχώρησης εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων αλά Πρέσπες.

Οι Έλληνες και σήμερα συνεχίζουν να μην εμπιστεύονται την τύχη τους στα δοκιμασμένα κόμματα εξουσίας που έφεραν την χώρα στο γκρεμό το 2010 και δεν έδωσαν την προσδοκώμενη ελπίδα ότι το αύριο θα είναι καλύτερο από το χθες. Οι δημοσκοπήσεις είναι χειραγωγούμενες όπως πάντα και δεν αποκαλύπτουν την πραγματικότητα, διότι η ζοφερή πραγματικότητα τους ξεπερνά.

Η Ελλάδα βρίσκεται εκ νέου σε συμπληγάδες και χρειάζεται εθνική ομοψυχία, εθνική σφυρηλάτηση, κοινωνική συνοχή και όχι διχαστικές πολιτικές που επιβάλλουν έμμεσα ή άμεσα το μιντιακό και πολιτικό κατεστημένο.  Είμαστε μόνοι μας, δεν περιμένουμε κανένα τρίτο να μας σώσει για αυτό η λύση πρέπει να είναι μία και αυτή πρέπει να είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Μιχάλης Χριστοδουλίδης


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Don`t copy text!