Η ώρα των εθνοκτόνων – The Analyst
ΓΕΩΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ώρα των εθνοκτόνων

.

Δεν πρέπει να συνδέεται ποτέ η άμυνα με τις συντάξεις, παρά το ότι πολλοί συνταξιούχοι θα ήταν πρόθυμοι να συμβάλλουν, θυσιάζοντας το βιοτικό τους επίπεδο – αφού έτσι θα αδυνατίσει ακόμη περισσότερο ο κοινωνικός ιστός της πατρίδας μας, ο οποίος κινδυνεύει ήδη σοβαρά. Υπάρχουν άλλες δυνατότητες, όπως το πάγωμα ενός μεγάλου μέρους του δημοσίου χρέους – έτσι ώστε να χρηματοδοτηθεί η άμυνα μας. Σε κάθε περίπτωση, με την επιθετικότητα της Τουρκίας στο ζενίθ, θα πρέπει να τεθεί το θέμα του δημοσίου χρέους στην ΕΕ – το οποίο συνεχίζει ακάθεκτο την ανοδική του πορεία, φτάνοντας στα 362,9 δις € στις 30.06.2020, παρά την υπερβολική φορολόγηση, το ξεπούλημα, την κατάρρευση των μέσων εισοδημάτων κοκ. Ακόμη και ένας εντελώς ανόητος άλλωστε καταλαβαίνει πως το δημόσιο χρέος, με δεδομένη την πτώση του ΑΕΠ τουλάχιστον κατά 10% λόγω της πανδημίας, τα δίδυμα ελλείμματα κοκ., δεν είναι βιώσιμο – όπως δεν είναι ούτε το κόκκινο ιδιωτικό. Στο παράδειγμα της Αργεντινής διαπιστώνεται πως δρομολογείται ξανά η διαγραφή του 45% του χρέους της – όχι μία ακόμη μείωση των συντάξεων που θα οδηγούσε στην πτώση της κατανάλωσης, σε μία ακόμη βαθύτερη ύφεση κοκ. Γιατί λοιπόν θα πρέπει η Ελλάδα να συνεχίσει να είναι αποικία χρέους της Γερμανίας, με εξαθλιωμένους Πολίτες και με πεινασμένους συνταξιούχους, διαθέτοντας επί πλέον τεράστια ποσά για στρατιωτικό εξοπλισμό δανειζόμενη; Επειδή οι εθνοκτόνοι παρέδωσαν αμαχητί και χωρίς λόγο την εθνική της κυριαρχία υποθηκεύοντας τα πάντα το 2012, καθώς επίσης κατοχυρώνοντας όλα τα μνημόνια το 2015;

.

Επικαιρότητα

Υπάρχουν αρκετοί που συγκρίνουν τις δαπάνες για αμυντικό εξοπλισμό από τη Γαλλία ύψους 10 δις € (εάν βέβαια επισημοποιηθούν), με τις συντάξεις – ισχυριζόμενοι μεταξύ άλλων πως δεν ήταν σωστό να δοθούν τα «κουρεμένα» αναδρομικά της τάξης του 1,4 δις € (αντί 3,9 δις €) και να μην αγορασθούν οι γαλλικές φρεγάτες, όπως διέρρευσε έντεχνα η κυβέρνηση, χωρίς καθόλου ντροπή. Αυτή η σύγκριση με τις συντάξεις είναι προφανώς μεγάλο λάθος – αφού ο στόχος των Γερμανών που μας έχουν επιβάλει τα μνημόνια της καταστροφής και το PSI είναι η μείωση των συντάξεων, αναζητώντας αφορμές για να το πετύχουν.

Γράφουμε πως αναζητούν αφορμές, επειδή οι συντάξεις είναι ένα πολύπλοκο θέμα, λόγω των επιταγών του Συντάγματος – ενώ πρόκειται για μία σε μεγάλο βαθμό δίκαιη μέθοδο αναδιανομής των εισοδημάτων, η οποία δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με τη λογική του ακραίου νεοφιλελευθερισμού που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση.

Αποτελεί δε τη συνήθη εύκολη λύση, η οποία όμως είναι αντισυνταγματική σύμφωνα ακόμη και με τη σημερινή πρόεδρο της Δημοκρατίας – ενώ το απλουστευτικό κεφαλαιοποιητικό σύστημα συντάξεων που θέλει να προωθήσει η «επιτροπή των σοφών» (πηγή), με την άμεση μετατροπή της επικουρικής σύνταξης σε ιδιωτική για τους νέους ασφαλισμένους, δεν είναι ότι καλύτερο.

Μεταξύ εκείνων πάντως που υποκινούν αυτού του είδους τις συζητήσεις, οι οποίες αφορούν την περικοπή των συντάξεων, είναι η κυρία που έχει εργασθεί κατ’ επίφαση στο ΔΝΤ – η ίδια που είχε τεθεί υπέρ της μείωσης των δαπανών για την υγεία με αποτέλεσμα το σημερινό της κατάντημα, που επιμένει υπέρ του ξεπουλήματος των κοινωφελών δημοσίων επιχειρήσεων κοκ. (πηγή). Έγραψε δε τα εξής:

«Με το ΑΕΠ να συρρικνώνεται κατά 8-10% φέτος, και την ανάκαμψη του χρόνου να μην αρκεί για να επιστρέψουμε στα επίπεδα του 2019, θα πρέπει να επανεξετάσουμε και τη δαπάνη για συντάξεις. Το 2019 ξοδέψαμε το 16% του ΑΕΠ σε συντάξεις, περισσότερο από κάθε άλλη χώρα της Ε.Ε., με δυσανάλογα μεγάλο μέρος να αφορά συνταξιούχους του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ κάτω των 67 ετών. Το ποσοστό αυτό θα εκτιναχθεί φέτος και του χρόνου, υπονομεύοντας την ανάπτυξη, την αλληλεγγύη μεταξύ γενεών και τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού» (πηγή).

Φυσικά καμία αναφορά στην κατάρρευση του ΑΕΠ που προκάλεσε η Τρόικα με την εγκληματική της πολιτική – με αποτέλεσμα να είναι μεν υψηλότερες οι συντάξεις σε σχέση με το ΑΕΠ συγκριτικά με την ΕΕ, αλλά επειδή βυθίσθηκε το ΑΕΠ μας κατά 25%, όταν σε όλες τις άλλες χώρες αυξήθηκε πάνω από 10%. Θεωρούμε λοιπόν ντροπή αυτούς τους ισχυρισμούς – μία κάκιστη προσπάθεια χειραγώγησης των Ελλήνων καλύτερα, για να νοιώσουν τα θύματα της Τρόικα και του ΔΝΤ θύτες.

Ανεξάρτητα όμως από τα παραπάνω, δεν πρέπει να συνδέεται ποτέ η άμυνα με τις συντάξεις, παρά το ότι πολλοί συνταξιούχοι θα ήταν πρόθυμοι να συμβάλλουν, θυσιάζοντας το βιοτικό τους επίπεδο – αφού έτσι θα αδυνατίσει ακόμη περισσότερο ο κοινωνικός ιστός της πατρίδας μας, ο οποίος κινδυνεύει ήδη πολύ σοβαρά.

Υπάρχουν άλλες δυνατότητες, όπως το πάγωμα/διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του δημοσίου χρέους, έτσι ώστε να χρηματοδοτηθεί η άμυνα μας – κάτι που ασφαλώς δικαιούται η Ελλάδα, επειδή αφενός μεν δεν είναι δίκαιο να επωμισθεί μόνη της το κόστος οχύρωσης της απέναντι στην Τουρκία, αφού είναι μέλος της ΕΕ, αφετέρου η πολιτική που της επιβλήθηκε ήταν λανθασμένη σύμφωνα τόσο με το ΔΝΤ, όσο και με την Κομισιόν.

Σε κάθε περίπτωση, με την επιθετικότητα της Τουρκίας στο ζενίθ, θα πρέπει να τεθεί το θέμα του δημοσίου χρέους στην ΕΕ – το οποίο συνεχίζει ακάθεκτο την ανοδική του πορεία, φτάνοντας στα 362,9 δις € στις 30.06.2020 (γράφημα, πηγή), παρά την υπερβολική φορολόγηση, το ξεπούλημα, την κατάρρευση των μέσων εισοδημάτων κοκ.

Ακόμη και ένας εντελώς ανόητος άλλωστε καταλαβαίνει πως το δημόσιο χρέος, με δεδομένη την πτώση του ΑΕΠ κατά τουλάχιστον 10% λόγω της πανδημίας, τα δίδυμα ελλείμματα κοκ., δεν είναι βιώσιμο – όπως δεν είναι ούτε το κόκκινο ιδιωτικό. Στο παράδειγμα της Αργεντινής, διαπιστώνεται πως δρομολογείται ξανά η διαγραφή του 45% περίπου του χρέους της – όχι μία ακόμη μείωση των συντάξεων που θα οδηγούσε στην πτώση της κατανάλωσης, σε μία ακόμη βαθύτερη ύφεση κοκ. Πώς δεν είναι βιώσιμο της Αργεντινής με 89,4% του ΑΕΠ (φυσικά γνωρίζουμε το πρόβλημα του εξωτερικού χρέους της Αργεντινής και το θετικό της ωρίμανσης της Ελλάδας), ενώ είναι βιώσιμο της πατρίδας που θα υπερβεί σύντομα το 215% του ΑΕΠ; Επειδή οι ελληνικές κυβερνήσεις δέχθηκαν να μετατραπούν οι Έλληνες σε σκλάβους χρέους, ενώ η κυβέρνηση της Αργεντινής όχι;

Δημόσιο χρέος της Αργεντινής ως προς το ΑΕΠ της πριν τη διαγραφή

Γιατί αλήθεια θα πρέπει η Ελλάδα να συνεχίσει να είναι αποικία χρέους της Γερμανίας, με εξαθλιωμένους Πολίτες και με πεινασμένους συνταξιούχους, διαθέτοντας επί πλέον τεράστια ποσά για στρατιωτικό εξοπλισμό δανειζόμενη; Επειδή οι «εθνοκτόνοι» (ανάλυση) παρέδωσαν αμαχητί και χωρίς λόγο την εθνική της κυριαρχία υποθηκεύοντας τα πάντα το 2012, καθώς επίσης κατοχυρώνοντας όλα τα μνημόνια το 2015;

Υστερόγραφο: Οι τέσσερις πολιτικοί που δολοφόνησαν την Ελλάδα με τις ενέργειες τους, δεν έχουν την ευκαιρία σήμερα να επανορθώσουν, ζητώντας όλοι μαζί τη διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του χρέους που δικαιούται η Ελλάδα; Δεν θα έπρεπε όλοι μαζί και από κοινού να το επιδιώξουν, κάνοντας ότι είναι εφικτό για να το καταφέρουν; Εάν είχαν φιλότιμο, δεν θα έκαναν ότι μπορούν, συνειδητοποιώντας επί τέλους πού κατάντησαν την πατρίδα τους, με τα απίστευτα λάθη και με τις παραλείψεις τους; Είναι αλήθεια σε θέση να δείξουν για μία τουλάχιστον φορά πως ενδιαφέρονται πραγματικά για τα δικά τους παιδιά, εάν όχι για τα παιδιά των Ελλήνων;


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Don`t copy text!