Ο σταθμός που υπηρετεί την τουρκική προπαγάνδα – The Analyst
Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ο σταθμός που υπηρετεί την τουρκική προπαγάνδα

.

Ο ΣΚΑΙ καθημερινά, από τις πέντε παρά δέκα το απόγευμα μέχρι τις οκτώ παρά δέκα το βράδυ, με ένα ενδιάμεσο διάλειμμα 15 λεπτών για ειδήσεις στην νοηματική γλώσσα, θα μεταδίδει εκπομπές μόνο στην τουρκική γλώσσα. Οι εκπομπές αυτές αποτελούν τουρκικές τηλεοπτικές σειρές που έχουν στόχο την διείσδυση στην συνείδηση ανυποψίαστων τηλεθεατών και στην δημιουργία συνειδητής ή υποσυνείδητης συμπάθειας, καλλιεργώντας συστηματικά μια ανύπαρκτη πλην όμως ιδανική εικόνα της Τουρκίας σαν μια μεγάλη, πλούσια και πολύ ισχυρή χώρα με μια τέλεια, ηθική κοινωνία που (μεταξύ πολλών άλλων) δεν πίνει, δεν καπνίζει, σέβεται την οικογένεια με θρησκευτική ευλάβεια και έχει σαν ύψιστο σύμβολο την πανταχού παρούσα τουρκική σημαία. Ντροπή!

.

Επικαιρότητα

Το παραπάνω κείμενο προέρχεται από μία πρωτοβουλία συνειδητών Ελλήνων που, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι, «η τουρκική προπαγάνδα μέσα από την μετάδοση των σειρών αυτών έφτασε στο σημείο να επιδεικνύει στο ανυποψίαστο ελληνικό τηλεοπτικό κοινό την σημαία του ψευδοκράτους – μαριονέτα που εγκατέστησαν οι Τούρκοι στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας» (πηγή). Η πρωτοβουλία αυτή συνεχίζει να καταγράφει κάθε εβδομάδα τις επιχειρήσεις που διαθέτουν τα χρήματα των πελατών τους, ακούσια προφανώς, για να υποστηρίξουν την τουρκική προπαγάνδα και τον πολιτιστικό εκτουρκισμό του ελληνικού τηλεοπτικού κοινού – μέσα από τις τουρκικές σειρές που μεταδίδονται από την Ελληνική τηλεόραση.

Όπως αναφέρει δε, την εβδομάδα 8-12 Ιουνίου 2020  εκατόν δέκα εννέα εταιρίες, χρηματοδότησαν με τη δαπάνη 445 περίπου διαφημιστικών μηνυμάτων τις τουρκικές σειρές–βιτρίνα της ελληνικής τηλεόρασης – ενώ τέσσερις από αυτές με 12 ή περισσότερα διαφημιστικά μηνύματα. Επί πλέον, καλεί τις επιχειρήσεις που διαφημίζονται μέσα από τις τουρκικές σειρές των καναλιών STAR και SKAI, να δώσουν οδηγίες στις διαφημιστικές τους εταιρίες έτσι ώστε να εξαιρούν από την προβολή διαφημιστικών τους μηνυμάτων τις τουρκικές σειρές που μεταδίδονται από την ελληνική τηλεόραση.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά, πρέπει επιτέλους οι επιχειρήσεις αυτές να καταλάβουν πως υπάρχουν πάρα πολλές άλλες τηλεοπτικές εκπομπές ανάλογης ή και υψηλότερης τηλεθέασης από τις οποίες μπορούν να μεταδίδουν τα διαφημιστικά τους μηνύματα –  χωρίς να προκαλούν το σύνολο των ευαισθητοποιημένων πελατών τους και μάλιστα τώρα που η χώρα μας απειλείται ευθέως από τους επικίνδυνους ισλαμιστές της Τουρκίας.

Είναι πραγματικά λυπηρό να παρακολουθούμε καθημερινά τη ραγδαία συρρίκνωση των περιθωρίων ειρηνικής αντιμετώπισης των φαντασιώσεων του χιτλερικού κακέκτυπου της σημερινής Τουρκίας – ενώ οι Έλληνες είναι στόχος της καθημερινής τους προπαγάνδας, από ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών που τους ενδιαφέρει μόνο το κέρδος τους. Ντροπή!

Είναι γνωστό πάντως πως η Αχίλλειος πτέρνα της Ελλάδας είναι οι ελίτ της – οι οποίες δεν διστάζουν ακόμη και να παραχαράξουν την ιστορία της, όπως στο παράδειγμα της ομάδας εορτασμού του 2021 ή να υποστηρίξουν τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, όπως η πρώην υπουργός εξωτερικών της ΝΔ και αδελφή του σημερινού ΠΘ.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Discover more from The Analyst

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading