Έκρηξη της μεταναστευτικής βίας στην Ολλανδία – The Analyst
Σχολιασμός Επικαιρότητας

Έκρηξη της μεταναστευτικής βίας στην Ολλανδία

.

Ο εξισλαμισμός της Ευρώπης επιταχύνεται, οι μεταναστευτικές εισροές επίσης και στις πόλεις, στη μία μετά την άλλη, αυξάνεται ραγδαία η εγκληματικότητα. Δημιουργούνται συνεχώς νέες, όλο και πιο βίαιες συμμορίες, με θρησκευτικό υπόβαθρο, οι οποίες ελέγχουν όλο και πιο πολλές περιοχές, εκδιώκοντας την αστυνομία. Μπορεί να διαψεύδεται από τους Ολλανδούς η ύπαρξη απαγορευμένων ζωνών, αλλά υπάρχουν ξεκάθαρες αποδείξεις. Το ίδιο έκαναν και στο παρελθόν οι Σουηδοί, αλλά από ένα σημείο και μετά ήταν αδύνατον να κρύψουν τι συνέβαινε στη χώρα τους. Στην Ελλάδα δεν έχουν διαπιστωθεί ακόμη τέτοια «κρούσματα», αλλά το πλημμύρισμα της από τους παράνομους μετανάστες, θα έχει στο μέλλον πολύ χειρότερα αποτελέσματα, ειδικά για εμάς τις γυναίκες. Δυστυχώς όμως δεν φαίνεται να το καταλαβαίνουμε, μη αξιολογώντας σωστά τις εμπειρίες των άλλων κρατών. Όταν τελικά το καταλάβουμε, φοβάμαι πως θα είναι πολύ αργά, όπως συνήθως συμβαίνει στην Ελλάδα.

.

Επικαιρότητα

Εμείς στην Ελλάδα, ειδικά οι Ελληνίδες, δεν έχουμε καταλάβει ακόμη τι μας περιμένει. Αυτό τουλάχιστον συμπεραίνω από την ηρεμία που επικρατεί, ενώ συνεχίζεται η εισβολή των λαθρομεταναστών από την Τουρκία. Τα νησιά μας γεμίζουν, η κυβέρνηση τα αδειάζει μεταφέροντας τους σε ξενοδοχεία στην ενδοχώρα και σε άλλες τουριστικές περιοχές, όπως στο Κρανίδι/Πόρτο Χέλι και εμείς αδιαφορούμε! Η αδιαφορία όμως πληρώνεται ακριβά στο τέλος, κάτι που θα έπρεπε να έχουμε μάθει τόσα χρόνια.

Η δήμαρχος πάντως του Άμστερνταμ αποφάσισε να αντιδράσει, διαπιστώνοντας τον αυξανόμενο αριθμό σεξουαλικού εκφοβισμού και βίας των γυναικών στην πόλη της. Όπως έδειξε μία έρευνα που διενεργήθηκε, το 51% των γυναικών στο Άμστερνταμ αντιμετώπισε τέτοια φαινόμενα, με το ποσοστό στην ηλικία 15 έως 34 ετών να εξακοντίζεται στο 81%. Σε ποιές περιοχές; Γύρω από τον κεντρικό σταθμό της πόλης, όπου κατοικείται σε συντριπτικό ποσοστό από μετανάστες. Ακόμη χειρότερα, βρέθηκε πως το πιο ανασφαλές μέρος για τις γυναίκες και για τα κορίτσια στην πόλη είναι το σπίτι τους!

Έτσι τα καταγεγραμμένα βίαια περιστατικά με θύματα τις γυναίκες αυξήθηκαν κατά 7% το 2018, από 6.183 στα 6.608. Εκτός από τη βία και το σεξουαλικό εκφοβισμό στους δρόμους, αυξήθηκαν επίσης οι επιθέσεις στο διαδίκτυο. Από ποιούς; Κυρίως από τις εξτρεμιστικές ισλαμικές ομάδες που παίρνουν στα χέρια τους τον έλεγχο του Άμστερνταμ. Πιστεύω πως σύντομα θα διαπιστώσουμε κάτι ανάλογο στην Αθήνα, παρά το σιντριβάνι που κατασκεύασε ο δήμαρχος στην Ομόνοια για να τους εξευμενίσει.

Η Ολλανδή δήμαρχος εκτός από την εκστρατεία που ξεκίνησε στα νυχτερινά κέντρα της πόλης, επέβαλλε απαγόρευση στη συγκεκριμένη περιοχή του κέντρου για τα άτομα που έχει διαπιστωθεί πως ενοχλούν επανειλημμένα τις γυναίκες. Παρά το ότι λοιπόν εκπροσωπεί το πράσινο, αριστερό κόμμα GroenLinks που δεν τέθηκε ποτέ εναντίον της μετανάστευσης και δεν κατηγόρησε ποτέ τους μετανάστες ως υπευθύνους για τη βία, αποφάσισε τελικά να ενεργήσει διαφορετικά.

Φυσικό ήταν λοιπόν να την ειρωνευτεί ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος, με ανάρτηση του στο twitter που έγραφε «Πώς συνέβη αυτό;», συνοδευόμενη από μία φωτογραφία μουσουλμάνων ανδρών που παρενοχλούν μία Ολλανδή. Η δήμαρχος πάντως δήλωσε πως όλες οι γυναίκες αισθάνονται ανασφαλείς στο σπίτι ή σε δημόσιους χώρους στην πόλη, οπότε πρέπει να κάνει κάτι για να τις προστατέψει.

Μεταξύ άλλων εισήγαγε έναν  νόμο που απαγορεύει την παρενόχληση και τον εκφοβισμό γυναικών στους δρόμους. Εν τούτοις δεν εφαρμόζεται, επειδή το δικαστήριο της Χάγης έκρινε πως μία παρόμοια διάταξη στο Ρότερνταμ δεν ήταν νομικά έγκυρη και μπορεί να επιβληθεί μόνο από τη Βουλή. Με τόσους μετανάστες όμως στη χώρα, κυρίως Τούρκους, οι βουλευτές δεν θέλουν να πάρουν τέτοιο ρίσκο. Έτσι οι γυναίκες και ειδικά τα κορίτσια παραμένουν απροστάτευτα, έως εκείνη τη στιγμή που η εγκληματικότητα θα εκραγεί όπως στη Σουηδία και η Βουλή θα αναγκαστεί να νομοθετήσει.

Ο εξισλαμισμός πάντως της Ευρώπης επιταχύνεται, οι μεταναστευτικές εισροές επίσης και στις πόλεις, στη μία μετά την άλλη, αυξάνεται ραγδαία η εγκληματικότητα. Δημιουργούνται συνεχώς νέες, όλο και πιο βίαιες συμμορίες, με θρησκευτικό υπόβαθρο, οι οποίες ελέγχουν όλο και πιο πολλές περιοχές, εκδιώκοντας την αστυνομία. Μπορεί δε να διαψεύδεται από τους Ολλανδούς η ύπαρξη απαγορευμένων ζωνών, αλλά υπάρχουν ξεκάθαρες αποδείξεις (βίντεο). Το ίδιο έκαναν και στο παρελθόν οι Σουηδοί, αλλά από ένα σημείο και μετά ήταν αδύνατον να κρύψουν τι συνέβαινε στη χώρα τους.

Στην Ελλάδα δεν έχουν διαπιστωθεί ακόμη τέτοια «κρούσματα», αλλά το πλημμύρισμα της από τους παράνομους μετανάστες θα έχει στο μέλλον πολύ χειρότερα αποτελέσματα, ειδικά για εμάς τις γυναίκες. Δυστυχώς όμως δεν φαίνεται να το καταλαβαίνουμε, μη αξιολογώντας σωστά τις εμπειρίες των άλλων κρατών. Όταν τελικά το καταλάβουμε, φοβάμαι πως θα είναι πολύ αργά, όπως συνήθως συμβαίνει στην Ελλάδα.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Don`t copy text!