Η Γερμανία ζητάει 149 δις € αποζημίωση από την Κίνα – The Analyst
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γερμανία ζητάει 149 δις € αποζημίωση από την Κίνα

.

Είναι σαφής η συγκάλυψη της επιδημίας από το κινεζικό καθεστώς – αφού η ίδια η Κίνα παραδέχθηκε τελικά ότι, φίμωσε έναν γιατρό στη Wuhan που προσπάθησε να προειδοποιήσει τον πλανήτη για την Κορώνα που κατέστρεφε την πόλη του, λίγο πριν κλειστεί στη φυλακή και πεθάνει από τον ιό. Επομένως δεν είναι σωστό να κατηγορεί ως ρατσιστές αυτούς που την κατηγορούν για μία τέτοια υγειονομική και οικονομική καταιγίδα που προκάλεσε στον πλανήτη – ενώ η επίθεση της Γερμανίας μπορεί να συσπειρώσει πολλές άλλες χώρες, κρίνοντας από τις δηλώσεις του προέδρου Trump, σύμφωνα με τις οποίες η Κίνα θα αντιμετωπίσει συνέπειες εάν ήταν εν γνώσει της η πανδημία και εάν την απέκρυψε λέγοντας ψέματα. Ενδιαφέρον έχει επίσης το ότι αναρωτήθηκε δημόσια ο πρόεδρος Trump, εάν ήταν ένα λάθος που ξέφυγε από τον έλεγχο ή έγινε εσκεμμένα – ενώ η αναθεώρηση κατά επί πλέον 50% των θανάτων στη Wuhan τεκμηρίωσε πως όσα δημοσιεύονται από την Κίνα, προφανώς και τα στατιστικά της μεγέθη, είναι ψέματα. Οι ζημίες πάντως που έχει προκαλέσει στον πλανήτη η επιδημία είναι ανυπολόγιστες – με τον κίνδυνο να καταρρεύσει η Ευρωζώνη από την Ιταλία που υπολογίζεται αύξηση των χρεών της πάνω από το 160% του ΑΕΠ της μεγαλύτερο από ποτέ.  

.

Εσείς, η κυβέρνηση σας και οι επιστήμονες σας έπρεπε να γνωρίζατε πολύ καιρό πριν ότι, ο κορωναϊός είναι εξαιρετικά μολυσματικός – αλλά αφήνατε τον πλανήτη στο σκοτάδι, χωρίς να ενημερώσετε κανέναν. Οι κορυφαίοι ειδικοί σας δεν απάντησαν όταν οι δυτικοί ερευνητές ζήτησαν να μάθουν τι συνέβαινε στη Wuhan. Είσαστε πολύ υπερήφανοι και πολύ εθνικιστές για να πείτε την αλήθεια, νοιώθοντας πως αποτελούσε εθνική σας ντροπή” (BILD, πηγή).

.

Επικαιρότητα

Η γερμανική εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη χώρα ζήτησε σε άρθρο της με τον τίτλο «Αυτά που μας οφείλει η Κίνα» αποζημίωση ύψους 149 δις € για τις ζημίες που προκλήθηκαν από την πανδημία – αναγράφοντας τες με κάθε λεπτομέρεια ανά κλάδο και υπολογίζοντας το κατά κεφαλήν κόστος. Όπως φαίνεται στην εικόνα που ακολουθεί, υπολόγισε το κόστος στον τουρισμό για το Μάρτιο και τον Απρίλιο στα 24 δις €, στο λιανικό εμπόριο στο 1,25 τρις € ημερήσια κοκ. – κλείνοντας με το ότι, εάν το ΑΕΠ μειωθεί κατά -4,2% η ζημία που θα προκληθεί θα είναι 149 δις € ή 1.784 € κατά κεφαλήν. Με πτώση -5,1% στα 2.160 € κατά κεφαλήν και με -10,11% στα 4.305 € – οπότε η αποζημίωση θα ήταν ανάλογα μεγαλύτερη. Η Ελλάδα αλήθεια που καταστρέφεται ολοσχερώς, θα απαιτήσει κάποια αποζημίωση από την Κίνα ή θα σκύψει και εδώ το κεφάλι, όπως απέναντι στη Γερμανία;

Αμέσως μετά ο εκπρόσωπος της κινεζικής πρεσβείας στη Γερμανία δημοσίευσε μία ανοιχτή επιστολή προς τη BILD, την οποία ανάρτησε στην ιστοσελίδα της πρεσβείας δηλώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Διάβασα την αναφορά σας σχετικά με την πανδημία Κορώνα γενικά και την εικαζόμενη ενοχή της Κίνας. Εκτός του ότι θεωρούμε πολύ άσχημο να κατηγορείται μία χώρα για την πανδημία που πλήττει ολόκληρο τον πλανήτη και στη συνέχεια να παρουσιάζεται ο λογαριασμός των υποτιθέμενων κινεζικών χρεών στη Γερμανία, το άρθρο αγνοεί ορισμένα ουσιαστικά γεγονότα – κυρίως το ότι οι χώρες που πλήττονται από τον COVID-19 είχαν χρόνο να προετοιμαστούν, αφού η Κίνα το δήλωσε σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας».

Εν προκειμένω, ξεκινώντας με το ότι αυτού του είδους η δημοσιογραφία στην Ελλάδα δεν υπάρχει, αφού τα ΜΜΕ κατηγορούν πάντοτε την κυβέρνηση της χώρας τους και ποτέ τους ξένους (με εξαίρεση τους σημερινούς διθυράμβους για την πολιτική του «μένουμε σπίτι» επειδή τους διατέθηκαν 11 εκ. € από την κυβέρνηση), ενώ είναι ίσως πιο βρώμικα από το κομματικό-πελατειακό κράτος που καταστρέφει διαχρονικά τη χώρα, η εφημερίδα απάντησε με ένα δριμύτατο «κατηγορώ» εναντίον του προέδρου της Κίνας – γράφοντας σε ελεύθερη απόδοση τα εξής:

(1)  Κυβερνάτε μέσω του ελέγχου, της επιτήρησης, της παρακολούθησης. Χωρίς την παρακολούθηση δεν θα είχατε γίνει πρόεδρος. Μπορείτε να παρακολουθείτε τα πάντα, τον κάθε Πολίτη σας, αλλά αρνείστε να παρακολουθήσετε τη μεγάλου μολυσματικού ρίσκου αγορά ζώων στη χώρα σας. Κλείνετε κάθε κριτική εφημερίδα ή ιστοσελίδα, αλλά όχι τα μαγαζιά που πουλούν σούπα από νυχτερίδες. Δεν παρακολουθείτε μόνο το λαό σας, αλλά τον θέτετε σε κίνδυνο – μαζί με αυτόν, ολόκληρο τον πλανήτη.

(2)  Η παρακολούθηση οδηγεί σε στέρηση της ελευθερίας. Όποιος δεν είναι ελεύθερος, δεν είναι δημιουργικός. Ακριβώς για το λόγο αυτό έχετε αναδείξει τη χώρας σας στον πρωταθλητή της κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας. Η Κίνα πλουτίζει από τις εφευρέσεις άλλων, αντί να εφευρίσκει μόνη της. Η αιτία είναι το ότι, οι νέοι άνθρωποι στη χώρα σας δεν επιτρέπεται να σκεφθούν ελεύθερα. Το μεγαλύτερο εξαγωγικό προϊόν της Κίνας, το οποίο δεν θα ήθελε κανένας, αλλά παρ’ όλα αυτά έχει πλημμυρίσει τον πλανήτη, είναι η Κορώνα.

(3) Όπως εσείς, η κυβέρνηση σας και οι επιστήμονες σας θα έπρεπε να γνωρίζετε προ πολλού, η Κορώνα μεταφέρεται από άνθρωπο σε άνθρωπο – ενώ έχετε αφήσει τον πλανήτη στο σκοτάδι. Οι κορυφαίοι ειδικοί σας δεν σήκωσαν κανένα τηλέφωνο και δεν απάντησαν σε κανένα mail, όταν οι δυτικοί ερευνητές ήθελαν να μάθουν τι συμβαίνει στη Wuhan. Είσαστε ένας πολύ υπερήφανος εθνικιστής για να πείτε την αλήθεια που θεωρούσατε ως εθνική ντροπή.

(4)  Σύμφωνα με τη «Washington Post», τα εργαστήρια στη Wuhan είχαν ανακαλύψει Κορώνα ιούς σε νυχτερίδες, χωρίς όμως να τηρήσουν τα ανώτατα στάνταρ ασφαλείας. Γιατί δεν είναι τόσο ασφαλή τα τοξικά εργαστήρια σας, όσο οι φυλακές σας για πολιτικούς κρατουμένους; Θα θέλατε να το εξηγήσετε στις θλιμμένες χήρες, σος κόρες, στους γιούς, στις συζύγους και στους γονείς το θυμάτων της Κορώνα σε όλες τις χώρες του κόσμου;

(5) Στην Κίνα οι άνθρωποι ήδη ψιθυρίζουν εναντίον σας. Η εξουσία σας καταρρέει. Δημιουργήσατε μία αδιαπέραστη, αδιαφανή χώρα που πρώτα εξελίχθηκε σε ένα απάνθρωπο κράτος επιτήρησης και παρακολούθησης των πάντων, ενώ σήμερα είναι ένοχο για την εξάπλωση μίας θανατηφόρου μολυσματικής επιδημίας. Αυτό είναι το πολιτικό σας κληροδότημα.

Η πρεσβεία σας μου γράφει ότι, δεν είναι δίκαιο αυτό που κάνω σύμφωνα με την παραδοσιακή φιλία των λαών μας. Υποθέτω πως θεωρείτε «φιλία» την γενναιόδωρη αποστολή μασκών προστασίας στον πλανήτη. Εγώ όμως δεν το θεωρώ «φιλία», αλλά γελοίο ιμπεριαλισμό. Θέλετε να ενισχύσετε την Κίνα με μία επιδημία που η ίδια προκάλεσε. Προσωπικά δεν πιστεύω πως με αυτόν τον τρόπο θα διασώσετε την εξουσία σας. Αντίθετα, έχω την άποψη πως η Κορώνα, αργά ή γρήγορα, θα σημάνει το πολιτικό σας τέλος.

Περαιτέρω, είναι σαφής η συγκάλυψη της επιδημίας από το κινεζικό καθεστώς – αφού η ίδια η Κίνα παραδέχθηκε τελικά ότι, φίμωσε έναν γιατρό στη Wuhan που προσπάθησε να προειδοποιήσει τον πλανήτη για την Κορώνα που κατέστρεφε την πόλη του, λίγο πριν κλειστεί στη φυλακή και πεθάνει από τον ιό. Επομένως δεν είναι σωστό να κατηγορεί ως ρατσιστές αυτούς που την κατηγορούν για μία τέτοια υγειονομική και οικονομική καταιγίδα που προκάλεσε στον πλανήτη – ενώ η επίθεση της γερμανικής εφημερίδας μπορεί να συσπειρώσει πολλές άλλες χώρες, κρίνοντας από τις δηλώσεις του προέδρου Trump, σύμφωνα με τις οποίες θα αντιμετωπίσει συνέπειες εάν ήταν εν γνώσει της η πανδημία και εάν την απέκρυψε λέγοντας ψέματα.

Ενδιαφέρον έχει επίσης το ότι αναρωτήθηκε δημόσια ο πρόεδρος Trump, εάν ήταν ένα λάθος που ξέφυγε από τον έλεγχο ή έγινε εσκεμμένα – ενώ η αναθεώρηση κατά επί πλέον 50% των θανάτων στη Wuhan τεκμηρίωσε πως όσα δημοσιεύονται από την Κίνα, προφανώς και τα στατιστικά της μεγέθη, είναι ψέματα. Οι ζημίες πάντως που έχει προκαλέσει στον πλανήτη η επιδημία είναι ανυπολόγιστες – με τον κίνδυνο να καταρρεύσει η Ευρωζώνη από την Ιταλία που υπολογίζεται αύξηση των χρεών της πάνω από το 160% του ΑΕΠ της, μεγαλύτερο από ποτέ.

Κλείνοντας, ο ιός μεταφέρθηκε από την Κίνα στην Ευρώπη από το δρόμο του μεταξιού – ενώ η πληθώρα των κρουσμάτων στην Ιταλία οφείλεται στην έκθεση του Μιλάνου και στην αεροπορική σύνδεση με τη Wuhan, της Ισπανίας στη μεταφορά του από την Ιταλία μέσω του ποδοσφαιρικού αγώνα, ενώ στη Γερμανία από τον τερματικό σταθμό τραίνου του δρόμου του μεταξιού στο Duisburg (πηγή).


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Discover more from The Analyst

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading