Δρακόντειος νόμος στη Δανία – The Analyst
Σχολιασμός Επικαιρότητας

Δρακόντειος νόμος στη Δανία

.

Οι πολίτες που αρνούνται να εμβολιαστούν για τον κοροναϊό, θα αντιμετωπίσουν πρόστιμα και ενδεχομένως φυλάκιση – θα  απαγορεύεται να εισέρχονται σε καταστήματα, παντοπωλεία, δημόσια ιδρύματα και νοσοκομεία ενώ ταυτόχρονα θα εμποδίζονται όσον αφορά τη χρήση δημόσιων συγκοινωνιών.

 .

Επικαιρότητα

Η Δανία ψήφισε έναν νόμο έκτακτης ανάγκης που επιτρέπει στην κυβέρνηση να αναγκάζει τους ανθρώπους να εμβολιασθούν για να μην προσβληθούν από τον κορωναϊό. Ο νόμος αυτός θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τον Μάρτιο του 2021 (πηγή)

Οι πολίτες που αρνούνται να εμβολιασμού για τον κοροναϊό, θα αντιμετωπίσουν πρόστιμα και ενδεχομένως φυλάκιση – θα  απαγορεύεται να εισέρχονται σε καταστήματα, παντοπωλεία, δημόσια ιδρύματα και νοσοκομεία ενώ ταυτόχρονα θα εμποδίζονται όσον αφορά τη χρήση δημόσιων συγκοινωνιών.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης κ. Jens Elo Rytter δήλωσε ότι, τα νέα μέτρα ήταν «σίγουρα τα πιο ακραία από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο». Το αρχικό σχέδιο του νόμου ήταν ακόμη πιο δρακόντειο – αφού θα επέτρεπε στην αστυνομία να εισέλθει σε ιδιωτικές κατοικίες χωρίς ένταλμα, εάν υπήρχε υποψία μόλυνσης από κοροναϊό.

Ωστόσο, καταψηφίσθηκε μετά την αντίδραση άλλων κομμάτων στο Κοινοβούλιο. Η Δανία έχει σήμερα 875 καταγεγραμμένες περιπτώσεις κορωναϊού και έχει καταγράψει 2 θανάτους.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Don`t copy text!