Το επιτελικό κράτος καθιστά τον πρωθυπουργό αιρετό μονάρχη – The Analyst
ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Το επιτελικό κράτος καθιστά τον πρωθυπουργό αιρετό μονάρχη

Το υπερβολικά συγκεντρωτικό αυτό νομοσχέδιο, σε συνδυασμό με την εξαγγελθείσα αλλαγή του εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής, καθώς επίσης με τη δρομολογημένη αναθεώρηση του Συντάγματος, μετατρέπει πλέον το πολίτευμα της Ελλάδας από κατά γενική παραδοχή πρωθυπουργοκεντρικό, σε μία αιρετή Μοναρχία.

Προάγεται και η επιτελική τοπική αυτοδιοίκηση, που θα έχει ως αποτέλεσμα την υπερσυγκέντρωση εξουσίας για τους δημάρχους της Νέας Δημοκρατίας.

O υπερβολικός αυτός συγκεντρωτισμός των εξουσιών σε ένα πρόσωπο, στον πρωθυπουργό ή αιρετό μονάρχη, θα έχει ως αποτέλεσμα ένα πολιτικό σύστημα πιο ευάλωτο στα συμφέροντα της εγχώριας και διεθνούς οικονομικής ολιγαρχίας εις βάρος των Πολιτών. Το γεγονός δε πως η χώρα μας βρίσκεται υπό κατοχή (χρέος δημόσιο, ιδιωτικό και κομματικό), σημαίνει αυτομάτως πως αυτή η ολοκληρωτική και φασιστική εξουσία περνάει στα χέρια των ξένων δανειστών. Οπότε το ξεπούλημα θα συνεχιστεί και τα δικαιώματα των πολιτών θα καταπιεστούν σε πρωτόγνωρο βαθμό.

Γίνε Μέλος
Αγοράζοντας μια συνδρομή, στηρίζεται τη προσπάθειά μας και γίνεστε ενεργό μέλος της ομάδας μας (κίνημα). Θα λάβετε και τα δύο παρακάτω πλεονεκτήματα:

1. Θα μπορείτε να μελετάτε τα άρθρα/αναλύσεις χωρίς να βλέπετε διαφημίσεις (χωρίς περισπασμούς δηλαδή).

2. Θα μπορείτε να τα εκτυπώνετε ή/και να τα αποθηκεύετε σε μορφή PDF (για να τα έχετε πάντα δικά σας).

Αντιαμβανόμαστε πως δεν μπορεί ο καθένας να γίνει συνδρομητής. Για το λόγο αυτό, όσοι από εσάς είσαστε σε θέση να υποστηρίξετε το όραμά μας, θα βοηθάτε και εκείνους που δεν μπορούν να συνδράμουν άμεσα.
×
Don`t copy text!