Είναι η Merkel ανόητη ή κυνική; – The Analyst
ΔΙΕΘΝΗ

Είναι η Merkel ανόητη ή κυνική;

.

Τα επικρατούντα πολιτικά κόμματα στη Γερμανία, στηριζόμενα από τα περισσότερα ΜΜΕ, πιστεύουν ακράδαντα πως εμείς οι Γερμανοί είμαστε παραδειγματικοί Ευρωπαίοι!  Εν τούτοις συμβαίνει αυτό ακριβώς, για το οποίο μας είχε προειδοποιήσει ο Thomas Mann το 1953, στη διάσημη ομιλία του στο Αμβούργο: «Εν τω μεταξύ έχουμε μία γερμανική Ευρώπη. Και οι γείτονες μας δεν θα το ανεχθούν για πολύ καιρό ακόμη».

.

Άποψη 

Ο τίτλος, η απορία καλύτερα δεν είναι δική μας – αλλά ενός από τους πολλούς λογικούς Γερμανούς που υπάρχουν, όπως εκείνος που είπε τα εξής: «Είναι ασφαλώς ντροπή ο τρόπος, με τον οποίο αντιδράει η γερμανική κυβέρνηση, απέναντι στις απαιτήσεις των Ελλήνων για τις γερμανικές επανορθώσεις. Όποιος δεν αναγνωρίζει τις ευθύνες του για το σκοτεινότατο παρελθόν του και δεν αντιμετωπίζει τα θύματα του με την αξιοπρέπεια που τους αρμόζει, δεν έχει μάθει απολύτως τίποτα από την ιστορία του» (πηγή).

Πρόκειται για έναν γερμανό πολιτικό, τον κ. O. Lafontaine, ο οποίος ανάρτησε το παρακάτω κείμενο στη σελίδα του (πηγή) – τεκμηριώνοντας με τη σειρά του πως δεν είναι όλοι οι Γερμανοί οι ίδιοι, όπως συμβαίνει με κάθε λαό. Σε ελεύθερη απόδοση γράφει τα εξής:

“Η καγκελάριος A. Merkel, σε μία προεκλογική της εμφάνιση στην Κροατία, τοποθετήθηκε αποφασιστικά εναντίον του εθνικισμού. Όπως ανέφερε, η Ευρώπη αποτελεί ένα εγχείρημα για την προώθηση της ειρήνης – λόγω του οποίου όμως διεξάγεται πόλεμος μαζί με τις Η.Π.Α. στη Μέση Ανατολή, εξοπλίζεται συνεχώς και στέλνονται στρατιωτικές δυνάμεις στην Αφρική! Ένα εγχείρημα για την προώθηση της ελευθερίας – χωρίς όμως να στηρίζει η Γερμανία ή η ΕΕ από κοινού την απελευθέρωση του ιδρυτή των Wiki Leaks (Assange).

Συνεχίζοντας η κυρία A. Merkel δήλωσε πως η Ευρώπη είναι ένα εγχείρημα για την προώθηση της ευημερίας – κάτι που έχουν βιώσει κυρίως οι Έλληνες, οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι και οι Ιταλοί, στους οποίους επιβλήθηκαν αιματηρές μειώσεις των μισθών, ο περιορισμός του κοινωνικού κράτους, η βίαιη λιτότητα και η πολιτική «σοκ και δέους», με εντολή της γερμανικής κυβέρνησης.

Το εντυπωσιακότερο όλων ήταν η επόμενη φράση της, σύμφωνα με την οποία ο εθνικισμός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του ευρωπαϊκού εγχειρήματος – του έργου που συντελείται στην ΕΕ. Είναι αλήθεια ανόητη ή κυνική; Ο γερμανικός εξαγωγικός εθνικισμός είναι ακριβώς αυτός που καταστρέφει από πολλά χρόνια τώρα το ευρωπαϊκό εγχείρημα. Πουλάμε στους Ευρωπαίους γείτονες μας περισσότερα εμπορεύματα και υπηρεσίες, σε σχέση με όσα αγοράζουμε από αυτούς. Τους εξάγουμε ανεργία. Ο γερμανικός εθνικισμός στην αγορά εργασίας, οδηγεί στην προσέλευση γιατρών και νοσηλευτών από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης στη Γερμανία – σαν να μην υπάρχουν εκεί άρρωστοι και ηλικιωμένοι που χρειάζονται φροντίδα!

Περισσότεροι από 3.000 Έλληνες γιατροί μετανάστευσαν στη Γερμανία – τους εισάγαμε αδιαφορώντας για το γεγονός ότι, το ελληνικό σύστημα υγείας αδυνατεί σχεδόν να λειτουργήσει και ευρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Κλέψαμε χιλιάδες παιδιά τους, μαζί με τα χρήματα που κόστισε η εκπαίδευση τους (200.000 € ανά άτομο), χωρίς καμία ντροπή θα έπρεπε να συμπληρώσει – ενώ λεηλατούμε τη μία χώρα μετά την άλλη, μετατρέποντας την σε εξαθλιωμένη αποικία μας.  

Περαιτέρω η κυρία A. Merkel  είπε τα εξής: «Η ειρήνη στην Ευρώπη μπορεί τότε μόνο να διατηρηθεί, όταν δεν προστατεύουμε μόνο τα δικά μας συμφέροντα, τα γερμανικά αλλά, επίσης, των Κροατών και των άλλων μελών της ΕΕ – επίσης όταν είμαστε σε θέση να καταλάβουμε την άλλη πλευρά, να μπούμε στα δικά της παπούτσια»! Πολύ κωμικό το ότι, καμία άλλη γειτονική ευρωπαϊκή χώρα δεν συνειδητοποίησε αυτήν την παραδειγματική συμπεριφορά μας – την καλοσύνη μας.

Αφού λοιπόν η κυρία A. Merkel  μετέτρεψε την πολιτική χαλάρωσης των σχέσεων με τη Σοβιετική Ένωση που είχε πετύχει ο W. Brandt σε μία συγκρουσιακή πολιτική εναντίον της Ρωσίας, συμμετέχοντας στις οικονομικές κυρώσεις που επέβαλλαν οι Η.Π.Α., πρόκειται τώρα μαζί με την ενδεχόμενη διάδοχο της να καταστρέψει τις σχέσεις της Γερμανίας με τη Γαλλία. Στη Γαλλία αναρωτιούνται όλο και πιο συχνά εάν μπορεί κανείς να μιλάει πια για μία γερμανό-γαλλική φιλία.

Παρόλα αυτά, τα επικρατούντα πολιτικά κόμματα στη Γερμανία, στηριζόμενα από τα περισσότερα ΜΜΕ, πιστεύουν ακράδαντα πως είμαστε παραδειγματικοί Ευρωπαίοι!  Εν τούτοις συμβαίνει αυτό ακριβώς, για το οποίο μας είχε προειδοποιήσει ο Thomas Mann το 1953, στη διάσημη ομιλία του στο Αμβούργο: «Εν τω μεταξύ έχουμε μία γερμανική Ευρώπη. Και οι γείτονες μας δεν θα το ανεχθούν για πολύ καιρό ακόμη».

Του O. Lafontaine  σε ελεύθερη απόδοση    


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Don`t copy text!