Η Τουρκία στις φλόγες – The Analyst
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

Η Τουρκία στις φλόγες

.

 

Πολλοί δεν πιστεύουν στη συντριβή και στο διαμελισμό της Τουρκίας, ούτε στο ότι έχει βυθιστεί σε μία οικονομική κρίση, από την οποία δεν πρόκειται να βγει ποτέ. Δεν καταλαβαίνουν πως από τη στιγμή που μία χώρα παίρνει τη στροφή του διαβόλου, δεν υπάρχει επιστροφή. Ότι από εκείνη την ώρα και μετά τα πάντα χειροτερεύουν σταθερά, αλλά ο θάνατος, η ολοκληρωτική κατάρρευση, αργεί χρόνια.

.

Έχει γραφτεί πως κατέρρευσαν τα σχέδια επίθεσης της Τουρκίας (πηγή). Ότι ο Assad ήταν ο νικητής του ανηλεούς πολέμου που ισοπέδωσε την Συρία εδώ και επτά χρόνια και προκάλεσε τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Πως έστειλε τέσσερα εκατομμύρια ανθρώπους ως πρόσφυγες σε όλες τις χώρες του πλανήτη. Ότι ο Assad δεν ανατράπηκε όπως ο Σαντάμ και ο Καντάφι. Πως έμεινε όρθιος, παρά το γεγονός ότι του επιτέθηκε με τα πιο βαριά όπλα και τους ψυχοπαθείς τζιχαντιστές ολόκληρος ο κόσμος.

Επίσης πως ο πόλεμος στη Συρία ήταν ένας πόλεμος που θα μείνει αξέχαστος στην ιστορία – με σφαγές, με ανθρώπους να καίγονται ζωντανοί και με χιλιάδες παιδιά να πνίγονται στην θάλασσα μαζί με τις οικογένειές τους. Ότι παρόμοιοι πόλεμοι διεξήχθησαν και διεξάγονται στο Ιράκ, την Λιβύη και την Υεμένη. Πως δεν είναι Αραβική Άνοιξη αυτή, αλλά μία αραβική κόλαση!

Εκτός αυτού ότι οι εξελίξεις στη Συρία είναι ραγδαίες. Πως μετά από επτά χρόνια προσγειώθηκε αεροσκάφος των Συριακών Αερογραμμών στο αεροδρόμιο της Τυνησίας. Ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα άνοιξαν ξανά την πρεσβεία που είχαν κλείσει πριν επτά χρόνια στην Δαμασκό. Τις πρεσβείες τους ανοίγουν επίσης η Σαουδική Αραβία και το Μπαχρέιν. Αυτά πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Αμερικής φυσικά, ενώ ο Trump έδωσε και άλλες οδηγίες στην Σαουδική Αραβία, στο Μπαχρέιν και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Να ανοίξουν τα ταμεία τους. Να ανοικοδομήσουν την Συρία.

Το συμπέρασμα ήταν πως η Τουρκία ωθήθηκε για άλλη μια φορά στην μοναξιά, ως αποτέλεσμα των λανθασμένων πολιτικών που εφαρμόζει στην περιοχή από το 2011. Τόσο η Αμερική όσο και η Ρωσία, δεν της έδωσαν αυτό που ήλπιζε. Επιπλέον, έμεινε μόνη με τους αιμοβόρους τζιχαντιστές, τους οποίους υποστηρίζει τόσα χρόνια. Στο εξής δεν θα απομείνει κανένα άλλο μέρος στον κόσμο εκτός από την Τουρκία για αυτά τα κοπάδια δολοφόνων που συσσωρεύτηκαν στην Συρία από τις τέσσερις μεριές του κόσμου. Αυτοί οι δολοφόνοι έχουν κατακλύσει την Κωνσταντινούπολη. Κανένας δεν γνωρίζει πώς θα συμπεριφερθούν, αλλά σίγουρα δεν θα μείνουν ήσυχοι.

Μεγάλος μπελάς στο κεφάλι της Τουρκίας. Ένα γεγονός που ενισχύει την πιθανότητα εσωτερικής αναταραχής. Άραγε δικαιώνονται όσοι προέβλεψαν ότι θα έρθει η σειρά του διαμελισμού της Τουρκίας στο τέλος του πολέμου στην Μέση Ανατολή; Ο Steven Cook, συγγραφέας του αμερικανικού περιοδικού «Foreign Policy», ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής, έγραψε ένα άρθρο που μελετά τις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας μετά την απόφαση απόσυρσης των αμερικανικών στρατευμάτων από την Συρία. «Είναι ψέμα ο πόλεμος με το Ισλαμικό Κράτος, ο Έρντογαν θέλει να αφανίσει τους Κούρδους», έγραψε ο Cook. Αυτό δεν είναι κάτι το νέο. Αν δεν ήταν η Τουρκία, το Ισλαμικό Κράτος δεν θα μπορούσε καν να αναπνεύσει στην περιοχή.

Περαιτέρω, όπως έχει αναφερθεί, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους πάντα χρησιμοποιούσαν την οδό της Τουρκίας για να εισέλθουν στην Συρία. Λέγοντας ότι ο στόχος είναι η ανατροπή του Assad, ο Τούρκος πρόεδρος παραγνώρισε ακόμα και τα απίστευτα εγκλήματα του Ισλαμικού Κράτους. Μήπως δεν είναι γνωστό ότι κάποτε ιδρύθηκε επίσημο παράρτημα του Ισλαμικού Κράτους στην Τουρκία; Ο τουρκικός στρατός δεν πολέμησε κατά του Ισλαμικού Κράτους, αλλά κατά των Κούρδων αγωνιστών. Οι Κούρδοι ήταν αυτοί που ουσιαστικά πολέμησαν κατά του Ισλαμικού Κράτους και υπέστησαν μεγάλη καταπίεση από αυτό. Χρωστά πολλά η ανθρωπότητα στους ηρωικούς Κούρδους αγωνιστές, λόγω του ανηλεούς αγώνα που διεξήγαγαν εναντίον αυτών των πιο επικινδύνων και ανηλεών συμμοριών του κόσμου.

Να αποκαλούνται «τρομοκράτες» οι Κούρδοι αγωνιστές που υπερασπίστηκαν την πατρίδα τους στην Συρία αποτελεί αβλεψία. Δεν αναμείχθηκαν σε καμιά τρομοκρατική ενέργεια πουθενά στον κόσμο. Το 2019 θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τον Erntogan. Τι θα κάνει στο εξής ο Erntogan, ο οποίος βγήκε να κατακτήσει εδάφη στην Συρία για να κρατήσει ζωντανό το εθνικό πνεύμα, αλλά δεν μπόρεσε να ικανοποιήσει αυτή του την επιθυμία;

Δεν φαίνεται ότι θα παραιτηθεί από το σύνδρομο του «κουρδικού κινδύνου» όπως πάντα και θα αναζητήσει δρόμους συμφωνίας με τους Κούρδους. Για το εθνικό πνεύμα η Κύπρος είναι ακόμα ένα ατού στα χέρια του. Αλλά μετά την συντριβή στην Συρία, είναι άγνωστο το πόσο θα μπορέσει να κρατήσει στα χέρια του την Κύπρο. Και αυτό εξαρτάται από την απόφαση που θα πάρουν η Αμερική και η Ρωσία, όπως έγινε στην Συρία.

Πολλοί δεν πιστεύουν βέβαια στη συντριβή και στο διαμελισμό της Τουρκίας, ούτε στο ότι έχει βυθιστεί σε μία οικονομική κρίση, από την οποία δεν πρόκειται να βγει ποτέ. Δεν καταλαβαίνουν πως από τη στιγμή που μία χώρα παίρνει τη στροφή του διαβόλου, δεν υπάρχει επιστροφή. Ότι από εκείνη την ώρα και μετά τα πάντα χειροτερεύουν σταθερά, αλλά ο θάνατος, η ολοκληρωτική κατάρρευση, αργεί χρόνια.

Η Τουρκία είναι σήμερα καταδικασμένη, χωρίς καμία δυνατότητα να τα καταφέρει. Το επικίνδυνο παιχνίδι του Erntogan δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Απέτυχε παταγωδώς και σύντομα η Τουρκία θα χαθεί μέσα στις φλόγες που άναψε ο δικτάτορας, ενδιαφερόμενος μόνο για τον εαυτό του.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Don`t copy text!