Βροντερό ΟΧΙ στην προδοσία – The Analyst
Σχολιασμός Επικαιρότητας

Βροντερό ΟΧΙ στην προδοσία

.

Εάν μπορεί η κυβέρνηση να εφαρμόσει την εντολή των Ελληνίδων και των Ελλήνων, έχει καλώς. Εάν δεν μπορεί, τότε είναι καλύτερα να ανοίξει το δρόμο για κάποια επόμενη που θα δηλώσει ξεκάθαρα πως θέλει και είναι σε θέση να το κάνει, ανεξαρτήτως κόστους.

.

«Για την ονομασία των Σκοπίων δεν θα αποφασίσουν μόνο οι άνθρωποι που μέχρι χθες ακόμη έλεγαν τα Σκόπια Μακεδονία. Είμαστε και εμείς εδώ που ζήσαμε και ζούμε στη Μακεδονία και δεν πρόκειται να την ξεχάσουμε ποτέ! Είμαστε εμείς που τιμήσαμε και τιμούμε τους Ηρωικούς Μακεδονομάχους που έπεσαν για να ζούμε εμείς εδώ ελεύθεροι και δυνατοί… Κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξεχνάει  τους  ήρωες που έπεσαν στο Βάλτο των Γιαννιτσών, κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει τους κρεμασμένους Παπάδες και τους Προκρίτους στα Χωριά της Φλώρινας και της Καστοριάς! Αυτή τη φορά από εδώ και εμπρός θα είμαστε και εμείς εδώ και δεν θα αφήσουμε τίποτε και κανέναν να χαρίσει το όνομα της Μακεδονίας μας… Γιατί όταν χαρίζεις όνομα, χαρίζεις και έδαφος”.

“Δημιουργείται ένα κράτος για όλους τους αιώνες, για πάντα: Μακεδονία. Το Βόρεια δεν παίζει κανένα ρόλο. Στο εξής μια επαρχία της Ελλάδας θα λέγεται Μακεδονία, με καμία πλέον διεθνή υπόσταση, ενώ διεθνώς Μακεδονία θα σημαίνει κάτι σλάβικο. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την προδοσία” (BB).

.

Επικαιρότητα

Οργανώνεται ένα μεγάλο συλλαλητήριο σήμερα στη Θεσσαλονίκη, το οποίο ελπίζω να είναι αντίστοιχο με το σχετικά πρόσφατο της Αθήνας ή με αυτό του 1992 . Επαναλαμβάνω πως τότε ο Κ. Καραμανλής είχε δηλώσει με δάκρυα στα μάτια, πραγματικά και όχι κροκοδείλια όπως των σημερινών πολιτικών ότι, η Μακεδονία είναι 100% ελληνική και δεν πρόκειται να ξεπουληθεί το όνομα της σε καμία άλλη χώρα. Πολλά χρόνια αργότερα, το 2008, ο ανιψιός του συμφώνησε σε μία σύνθετη ονομασία. Ευτυχώς όμως για την Ελλάδα, τα Σκόπια δεν το δέχτηκαν και ο τότε πρωθυπουργός, ένας από τους βασικότερους υπευθύνους της υπερχρέωσης της χώρας μας, έθεσε βέτο στην ένταξη τους στο ΝΑΤΟ.

Κατά την άποψη μου τώρα το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και θα έπρεπε να ντρέπεται όποιος το αντιμετωπίζει με ελαφρότητα αποδεχόμενος τη σύνθετη ονομασία (άρθρο μου), όποια δικαιολογία και αν εφευρίσκει. Η Ελλάδα βέβαια βρίσκεται σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση και δέχεται πολλές πιέσεις για να συμβιβαστεί, αλλά δεν πρέπει να αποδεχτεί ποτέ μία τέτοια εξέλιξη, η οποία πιθανότατα θα αποτελούσε το ξεκίνημα του διαμελισμού της. Είναι κάτι που άλλωστε το γνωρίζουμε πολύ καλά, αφού είναι δεδομένο πως εάν δεν αντιδράσουν οι Έλληνες, η λεηλασία του δημοσίου και ιδιωτικού πλούτου της πατρίδας μας από τους πιστωτές της θα συνοδευτεί από κινδύνους που θα αφορούν την εδαφική της ακεραιότητα, ενώ στο τέλος θα καταλήξει στα σκουπίδια της ιστορίας και θα εξαφανιστεί σταδιακά ως Έθνος, όπως τόσα άλλα στο παρελθόν.

Συνεχίζοντας δυστυχώς ο πρωθυπουργός συμπεριφέρθηκε με δειλία στο θέμα της Μακεδονίας, αν όχι με ενδοτισμό, προδίδοντας όλες και όλους μας. Δεν συμμερίζομαι βέβαια τις κατηγορίες του κ. Πάγκαλου περί ενός ηλιθίου λαού, αλλά διακρίνω πως οι Έλληνες, πολύ λιγότερο οι Ελληνίδες, θέλουν να κερδίσουν έναν πόλεμο χωρίς να έχουν απώλειες. Ότι αναζητούν κάποιον που θα τους προτείνει μία ανώδυνη, σίγουρη λύση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, χωρίς να υπάρχει ανάγκη να σηκωθούν από τον καναπέ και να χάσουν τη βολή τους.

Στο θέμα όμως της Μακεδονίας το 70% των Ελλήνων τάσσονται εναντίον της ονομασίας που εμπεριέχει τη λέξη «Μακεδονία», παραδίδοντας τη γλώσσα και τη μακεδονική ιθαγένεια στους Σλάβους. Θεωρούν πως είναι απαράδεκτο να θέλουν να χαρακτηριστούν Μακεδόνες οι Σλάβοι και οι Αλβανοί κάτοικοι του κρατιδίου ενώ, εάν η Ελλάδα συμβιβαζόταν, τότε δεν θα ήταν καθόλου απίθανο να απαιτήσει κάτι ανάλογο η Βουλγαρία που κατέχει επίσης εδάφη της 100% δικής μας Μακεδονίας.

Εάν όμως δεν συγκεντρωθούν τουλάχιστον 500.000 άνθρωποι στη Θεσσαλονίκη από όλη την Ελλάδα, τότε δεν θα φταίει κανένας, εκτός από εμάς, οπότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Κλείνοντας, οι Έλληνες πρέπει να πουν ΟΧΙ στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στο θρασύ κρατίδιο των Σκοπίων. Πρέπει να σκεφτούν τις συνέπειες μίας τέτοιας πράξης για το μέλλον της πατρίδας τους και των παιδιών τους, γνωρίζοντας πως όλοι σέβονται έναν αποφασισμένο λαό, αλλά κανένας μία τρομοκρατημένη, εθελόδουλη μάζα. Πρέπει λοιπόν να δώσουν μαζικά το παρόν τους στη σημερινή διαμαρτυρία της Θεσσαλονίκης και όχι να σκύψουν το κεφάλι, όπως κάνουν τα τελευταία οκτώ χρόνια, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να βαδίζει από το κακό στο χειρότερο.

Όσον αφορά την κυβέρνηση, να μας λείπουν οι ανοησίες του ότι η λύση που αποδέχτηκε ενδοτικά είναι προς το συμφέρον μας και τα επ’ αυτού διαγγέλματα χειραγώγησης του πρωθυπουργού ή οι μίζερες δηλώσεις του υπουργού εξωτερικών. Η κοινή βούληση, στη συντριπτική της πλειοψηφία, λέει ξεκάθαρα ΟΧΙ και αυτή τη φορά δεν πρόκειται να επιτρέψει την επικύρωση της συμφωνίας από τη Βουλή και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εάν μπορεί η κυβέρνηση να εφαρμόσει την εντολή των Ελληνίδων και των Ελλήνων, έχει καλώς. Εάν δεν μπορεί, τότε είναι καλύτερα να ανοίξει το δρόμο για κάποια επόμενη που θα δηλώσει ξεκάθαρα πως θέλει και είναι σε θέση να το κάνει, ανεξαρτήτως κόστους.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.