Ντροπή Αργείοι! – The Analyst
Σχολιασμός Επικαιρότητας Χωρίς κατηγορία

Ντροπή Αργείοι!

.

.

Δεν είναι δικτατορία, όταν η πλειοψηφία των Πολιτών έχει ακριβώς την αντίθετη άποψη από τα περισσότερα κόμματα στη Βουλή, όσον αφορά τα μνημόνια, το Μακεδονικό και τόσα άλλα; Όταν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγουν την εθελοδουλία, σε πλήρη αντίθεση με τους Πολίτες που εκλέχθηκαν για να εκπροσωπούν;

.

“Θα ήθελα να θέσω στο τραπέζι ένα απλό ερώτημα: Αν παρουσιάσεις σε κάποιον έναν χάρτη, ο οποίος παραβιάζει την εδαφική του ακεραιότητα, τι θα περίμενες να κάνει; Να δεχτεί τις προτάσεις σου; Θα ήταν κάτι τέτοιο δυνατό; Από τη στιγμή που οι χάρτες της «Μεγάλης Μακεδονίας» και η σχετική αλυτρωτική πολιτική βασίζονται και απορρέουν από το ζήτημα της ονομασίας, δηλαδή από τον όρο «Μακεδονία», είναι ξεκάθαρο πως αυτό ο όρος δεν μπορεί να δουλέψει.

….Στους αρχαίους χρόνους, οι κάτοικοι της περιοχής της Μακεδονίας δόξαζαν τους ίδιους θεούς με τους Έλληνες, μιλούσαν την ελληνική γλώσσα και συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες – ένα προνόμιο που ήταν κατοχυρωμένο μόνο για τους Έλληνες. Όλοι οι φιλόσοφοι και οι συγγραφείς από την περιοχή της Μακεδονίας, συμπεριλαμβανομένου του Αριστοτέλη, έγραφαν στα ελληνικά. Ο Μέγας Αλέξανδρος ο Μακεδόνας ή όπως αλλιώς επιθυμούμε να τον αποκαλούμε, δεν διέδωσε την «μακεδονική» γλώσσα αλλά τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική γλώσσα” (πηγή).

.

Άποψη

Το παραπάνω μέρος του κειμένου δεν προέρχεται από κάποια Ελληνίδα, αλλά από την εγγονή του Τίτο, του πρώην ηγέτη της Γιουγκοσλαβίας. Είναι δε τόσο καθαρά και τόσο αυτονόητα τα συμπεράσματα που δεν είναι δυνατόν να υπάρχει κάποια αντίθετη άποψη, όσον αφορά το όνομα της Μακεδονίας που διεκδικούν με θράσος τα Σκόπια.

Εν τούτοις οι Έλληνες πολιτικοί και όχι μόνο η σημερινή κυβέρνηση, οι οποίοι σκύβουν δουλικά το κεφάλι σε όλα τα εθνικά μας θέματα, αποδεχόμενοι μεταξύ άλλων τη μετατροπή της Ελλάδας σε γερμανική αποικία και των Ελλήνων σε σκλάβους χρέους, συζητούν την έγκριση μίας σύνθετης ονομασίας που θα περιέχει τη λέξη «Μακεδονία»! Σαν να μην έφτανε αυτό, ορισμένοι που θεωρούν πως ανήκουν στην πνευματική ηγεσία της χώρας μας, όπως ο κ. Κοντογιώργης, έχουν μία παρόμοια δυστυχώς άποψη, η οποία είναι η εξής!

Το θέμα της ονομασίας και μάλιστα σύνθετη με γεωγραφικό προσδιορισμό, με παράλληλες πολιτειακές αλλαγές στο εσωτερικό των Σκοπίων, που θα βάζουν τέλος σε θέματα ιστορικού και πολιτικού  αλυτρωτισμού, είναι η πρόοδος στο θέμα. Το πρόβλημα δεν είναι τα Σκόπια, αλλά η υπονόμευση μιας εθνικής στρατηγικής στο βωμό της μικροκομματικής ψηφοθηρίας στην Αθήνα που οδηγεί σε άκρατο εμπόριο εθνικισμού και εθνομηδενισμού” (πηγή).

Κατ’ αρχήν δεν καταλαβαίνω τι εννοεί ο σεβαστός καθηγητής με τις παράλληλες πολιτειακές αλλαγές στο εσωτερικό των Σκοπίων, αφού δεν έχουμε κανένα δικαίωμα ως χώρα να επεμβαίνουμε στα εσωτερικά θέματα των άλλων κρατών. Ούτε με ποιόν τρόπο θα έμπαινε τέλος σε θέματα ιστορικού και πολιτικού αλυτρωτισμού, επειδή ακόμη και όταν κάποιος υπογράψει πως δεν θα σε δολοφονήσει, η υπογραφή του ασφαλώς δεν σε καθιστά ασφαλή.

Από την άλλη πλευρά, οι αναφορές του σε μικροκομματική ψηφοθηρία και οι κατηγορίες του εναντίον Ελλήνων για άκρατο εμπόριο εθνικισμού και εθνομηδενισμού, είναι εντελώς απαράδεκτες και προσβλητικές για τη χώρα μας. Δεν είναι δυνατόν ένα άλλο κράτος να διεκδικεί ένα δικό μας όνομα και εμείς να κατηγορούμε τους εαυτούς μας! Αρκετά με τη θυματοποίηση των Ελλήνων από την πέμπτη φάλαγγα, είτε για λόγους σκοπιμότητας, είτε από απλή ανοησία!

Με την ίδια λογική πάντως το Μεξικό θα μπορούσε να ονομάσει μία περιοχή του στα σύνορα με τις Η.Π.Α. Καλιφόρνια ή η Αυστρία κάποια δική της Βαυαρία. Είναι δυνατόν να το επέτρεπαν ποτέ οι Ηνωμένες Πολιτείες ή η Γερμανία; Σε σχέση με την αιτιολογία, σύμφωνα με την οποία μας συμφέρει να διατηρηθεί η σταθερότητα στο κρατίδιο των Σκοπίων, οπότε αξίζει να θυσιάσουμε το όνομα της Μακεδονίας, είναι το άκρον άωτο της ανοησίας. Είναι δυνατόν η σταθερότητα ενός κράτους να εξαρτάται από την καπηλεία του ονόματος ενός γειτονικού; Δεν πρόκειται για μία ασύστολη παραπλάνηση των Ελλήνων;

Όσον αφορά τώρα τον αξιότιμο υπουργό εξωτερικών της ελληνικής αποικίας χρέους (ο ορισμός προέρχεται από το βιβλίο που ο ίδιος έγραψε εξαπολύοντας ύβρεις εναντίον των δανειστών πριν την εκλογή του, τις οποίες όμως ξέχασε αμέσως μετά, προφανώς επειδή η εξουσία τυφλώνει), δεν μας είπε κάτι καινούργιο με το ότι είναι σίγουρος πως η Βουλή θα ψηφίσει τη σύνθετη ονομασία.

Η Βουλή ψηφίζει όλα όσα της επιβάλλουν οι ξένοι χωρίς καν να τα διαβάσει, οπότε δεν προβλέπεται κάτι διαφορετικό και αυτή τη φορά. Η μοναδική διαφορά με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις είναι πως υπογράφει μεν πολύ χειρότερα πράγματα, αλλά με κροκοδείλια δάκρυα στα μάτια, οπότε νομίζει πως κάνει το χρέος της απέναντι στην πατρίδα της. Είναι όμως έτσι; Δεν αποτελεί μία ακόμη μεγαλύτερη ντροπή;

Κλείνοντας, εάν η κυβέρνηση διέθετε ψήγματα δημοκρατικής αντίληψης, δεν θα έπρεπε να διενεργήσει ένα δημοψήφισμα, έτσι ώστε να αποφασίσουν οι Έλληνες για το όνομα της Μακεδονίας; Ο μοναδικός λόγος που δεν το κάνει δεν είναι η βεβαιότητα της πως δεν θα υπήρχε ούτε ένας Έλληνας ή μία Ελληνίδα  που θα αποδεχόταν αυτόν τον καινούργιο εξευτελισμό;

Δεν μας έχουν αρκετά ντροπιάσει για την καταγωγή μας, για πρώτη φορά στη μακραίωνη ιστορία μας; Δεν είναι ακραία δικτατορία αυτό που βιώνουμε σήμερα, όταν η συντριπτική πλειοψηφία των Πολιτών έχει ακριβώς την αντίθετη άποψη από τα περισσότερα κόμματα στη Βουλή, όσον αφορά τα μνημόνια, το Μακεδονικό και τόσα άλλα; Όταν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγουν την εθελοδουλία, σε πλήρη αντίθεση με τους Πολίτες που εκλέχθηκαν για να εκπροσωπούν;

.

*Ντροπή (αιδώς) Αργείοι: Η φράση  προσέρχεται από την Ιλιάδα του Ομήρου, ενώ την είπε ο Αίαντας βρίζοντας τους Αργείους που φοβισμένοι είχαν καταπτοηθεί και ανέχονταν τους Τρώες να απειλούν με κάψιμο τα πλοία τους. Τότε ο Αίαντας τους είπε τα εξής: «Αιδώς Αργείοι. Το μόνο βέβαιο που μας περιμένει είναι να χαθούμε». Το ηθικό δίδαγμα, σχετικά με το τι μας περιμένει, εάν συνεχίσουμε να ανεχόμαστε όλα αυτά που συμβαίνουν, δεν είναι ξεκάθαρο;


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.