Αφιερωμένο στη Μακεδονία – The Analyst
Σχολιασμός Επικαιρότητας

Αφιερωμένο στη Μακεδονία

.

Δεν υπάρχει Νότια Μακεδονία, Νότια Κύπρος και Νότια Ήπειρος. Υπάρχουν μόνο Μακεδονία, Κύπρος και Ήπειρος και όλες αυτές οι περιοχές μαζί ονομάζονται ΕΛΛΑΔΑ.

.

Άποψη

– του Γεωργίου Μιχαήλ*

Ο Θεός και η φύση έχουν φροντίσει ώστε ο θεριστής να αμείβεται για τη δουλειά του και να συνάγει τον καρπό τον οποίο ο ίδιος σπέρνει. Οι άνθρωποι όμως φρόντισαν ώστε πολλές φορές άλλος να σπέρνει και άλλος να θερίζει καρπό για τον οποίο δεν έχει μοχθήσει.

Η επιφάνεια της Μακεδονικής γης είναι 67 χιλιάδες χιλιόμετρα. Σε 27 χιλιάδες χιλιόμετρα, στο 40 % δηλαδή αυτής της γης, ζουν σήμερα 2 εκατομμύρια Σλάβοι. Την ίδια στιγμή, σε 7 χιλιάδες χιλιόμετρα της ίδιας γης ζουν Βούλγαροι πολίτες. 34 χιλιάδες χιλιόμετρα λοιπόν απομείναμε για να χτυπήσει η καρδιά 2,40 εκατομμυρίων Ελλήνων.

Οι Σλάβοι και οι Βούλγαροι λοιπόν, οι οποίοι απέκτησαν δικαίωμα επάνω στη γη της Μακεδονίας καταδιώκοντας και θανατώνοντας τους πρώτους κατοίκους της περιοχής, τους Έλληνες, δημιούργησαν  τα δικά τους κράτη και αποφάσισαν να τα ονομάσουν όπως εκείνοι ήθελαν. Οι Βούλγαροι πρόσθεσαν τη Μακεδονική γη στο κράτος τους το οποίο ονόμασαν Βουλγαρία.

Οι Σλάβοι ωστόσο, όχι μόνο εγκατασταθήκαν στην γη της Μακεδονίας, αλλά κατάφεραν να ονομάσουν το κράτος τους «Βόρεια Μακεδονία». Η μαχαιριά όμως στην ψυχή της Ελλήνων είναι το γεγονός πως αυτό το κατόρθωμα των Σλάβων δεν προήλθε αποκλειστικά από δική τους προσπάθεια, αλλά συνηγόρησε σε αυτό και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο οποίος μάλιστα παρουσίασε το γεγονός αυτό σαν ιστορικό κέρδος για την πατρίδα μας.

Τόσο πολύ λοιπόν είναι το δηλητήριο το οποίο έχει μολύνει την ψυχή, την καρδιά και το μυαλό των Ελλήνων; Γατί εμείς οι Έλληνες έχουμε δημιουργηθεί από το χώμα και τον άρα της Μακεδονίας, αλλά είμαστε πλέον αναγκασμένοι να ονομάζουμε την περιοχή αυτή της πατρίδας μας «Νότια Μακεδονία»; Με μια υπογραφή σε ένα χαρτί αποδεχθήκαμε πως κάποτε μας υποχρέωσαν με βια να υποχωρήσουμε από την «Βόρεια Μακεδονία» στην «Νότια»!

Αποδεχτήκαμε πως η Μακεδονία δεν είναι πλέον μια ιδέα η οποία ανατρέφει αιώνες τώρα το έθνος μας, άλλη μια περιοχή του πλανήτη σαν όλες τις άλλες. Αυτό το δηλητήριο πρέπει να το αποτινάξουμε από μέσα μας. Έχουμε δικαιώματα και εμείς, πολύ περισσότερα από κάποιους άλλους λαούς οι οποίοι δεν χουν ποτίσει με το αίμα τους τη γη αυτή και δεν έχουν δημιουργήσει τίποτα που να τους δίνει το δικαίωμα επάνω της.

Με πίστη στα δικαιώματα μας πρέπει να αποτινάξουμε από μέσα μας αυτό το δηλητήριο που μας σκοτώνει κάθε μέρα λίγο λίγο. Δεν μπορεί έναν λαό τόσο αγωνιστικό και δυναμικό να τον έχουν καταντήσει σε αυτή την κατάσταση. Τυφλή πίστη στις δυνάμεις μας και αφοσίωση στα δικαιώματα μας είναι το μυστικό. Κάθε μέρα η γη πρέπει να σείεται από συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα και το σύνθημα η Μακεδονία είναι Ελληνική πρέπει να ακουστεί μέχρι τα Σκόπια και ακόμα πιο μακριά.

Για να καταλάβουν οι Σκοπιανοί πως η δουλειά τους δεν έχει τελειώσει ακόμη και πως η φλόγα μέσα στους Έλληνες δεν θα σταματήσει ποτέ να σιγοκαίει, ώσπου να μετατραπεί σε φωτιά και ακλόνητη πίστη από όπου η ελπίδα θα αναδυθεί ξανά. Και όταν αυτό γίνει τότε κανείς πια δεν θα αμφιβάλλει για το πιο θα είσαι το μέλλον της Ελλάδας και των Σκοπών.

Με θέληση και πίστη η Μακεδονία θα ξαναγίνει μια μέρα πράγματι Ελληνική από άκρη σε άκρη, γιατί τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται χαμένο όταν καθαρές Ελληνικές καρδιές χτυπούν ακόμη. Δεν υπάρχει Νότια Μακεδονία, Νότια Κύπρος και Νότια Ήπειρος. Υπάρχουν μόνο Μακεδονία, Κύπρος και Ήπειρος και όλες αυτές οι περιοχές μαζί ονομάζονται ΕΛΛΑΔΑ.

* Ο Γεώργιος Μιχαήλ είναι επιχειρηματίας, στέλεχος ναυτιλιακής εταιρείας και συγγραφέας του βιβλίου Πολικός Αστέρας, Αθήνα, εκδόσεις Κύπρης, 2017


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Don`t copy text!