ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ (έτος ιδρύσεως 1928) – The Analyst

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ (έτος ιδρύσεως 1928)

Email this page.
Print Friendly, PDF & Email

LOGO 90 ΧΡΟΝΩΝ ΣΥΛΛ ΚΩΝ1

1932: Εγκαίνια Ιατρείου, Συσσιτίου και Γυμναστηρίου του  Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών από τον Ελευθέριο Βενιζέλο και  τον Μητροπολίτη Αμασείας Γερμανό Καραβαγγέλη

1932: Εγκαίνια Ιατρείου, Συσσιτίου και Γυμναστηρίου του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών από τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τον Μητροπολίτη Αμασείας Γερμανό Καραβαγγέλη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το 2018 ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών συμπληρώνει τα 90 χρόνια του και στο πλαίσιο αυτό οργανώνει σειρά ποικίλων εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων το πρόγραμμα «ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ», με κύριο στόχο την γνωριμία της νέας γενιάς, με τους πολύτιμους θησαυρούς πολιτισμού, γνώσεων, παραδόσεων και διαχρονικών αξιών που μετέφερε ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης στην σύγχρονη Ελλάδα.

Το πρόγραμμα «ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ» έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου.

Τέλος, σημειώνεται, ότι το κτήριο του ιστορικού Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών (Δημοσθένους, 117 – Καλλιθέα), από το 1928 λειτούργησε ως:

  • Ορφανοτροφείο.
  • Ιατρείο (πριν ακόμα ιδρυθεί το ΙΚΑ στην Ελλάδα). Το ιατρείο του Συλλόγου αποδείχτηκε πολύτιμο κατά την διάρκεια του εμφύλιου πολέμου – μόνον το 1946 τα ιατρεία του Συλλόγου επισκέφτηκαν 4.866 ασθενείς.
  • Παράρτημα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από το 1933 μέχρι τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
  • Χώρος εκπαίδευσης για μαθήματα αγιογραφίας, ζωγραφικής, παραδοσιακού κεντήματος, χειροτεχνίας κ.ά., τα οποία συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

 

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

Δημοσθένους 117, Καλλιθέα, 17672

Τηλέφωνα: 210-9517072, 210-9560611 Φάξ: 210-9598967 E-mail: cpolitan@otenet.gr

Web: www.cpolitan.gr  – www.facebook.com/SyllogosKwnstantinoupolitwn

Ανοιχτή Συνδρομή
Εμείς την ορεξη και την εργατικότητα την έχουμε. ‘Οραμα διαθέτουμε. Γνώσεις αρκετές. Στηρίξτε τη προσπάθειά μας να γίνουμε ο καταλύτης, για τη συλλογική εξέλιξη της κοινωνίας και της χώρας μας.
*Σχεδιάζουμε να "ανταμείψουμε" τους Συνδρομητές μας σύντομα για την υποστήριξή τους.
Αντιαμβανόμαστε πως δεν μπορεί ο καθένας να γίνει συνδρομητής. Για το λόγο αυτό, όσοι από εσάς είσαστε σε θέση να υποστηρίξετε το όραμά μας, θα βοηθάτε και εκείνους που δεν μπορούν να συνδράμουν άμεσα.
×