Οι δελφίνοι της Γερμανίας και τα ΜΜΕ – The Analyst
Χωρίς κατηγορία

Οι δελφίνοι της Γερμανίας και τα ΜΜΕ

.

Άποψη

Δεν καταλαβαίνω πολλά πράγματα από κομματική πολιτική, αλλά μπορώ φυσικά να κάνω λογικούς συνειρμούς, όπως όλοι οι άνθρωποι. Διακρίνω λοιπόν ξαφνικά μία έντονη ανησυχία στα έντυπα που πρόσκεινται φιλικά στην αξιωματική αντιπολίτευση, όσον αφορά τις πιθανότητες επανεκλογής της κυβέρνησης, η οποία μου κάνει μεγάλη εντύπωση.

Πρώτα-πρώτα ισχυρίζονται πως η κυβέρνηση είναι αχόρταγη και σχεδιάζει να ελέγξει τα πάντα. Εδώ υποθέτω πως θέλουν να χρησιμοποιήσουν το ίδιο τέχνασμα, όπως αυτό του πρωθυπουργού που κατηγορούσε προεκλογικά συλλήβδην τα ΜΜΕ, δηλώνοντας πως ήταν εναντίον του και υπέρ των μνημονίων, για να κερδίσει τη συμπάθεια του λαού.

Ειδικότερα αναφέρουν πως ο κ. Σαββίδης ελέγχει το ΕΨΙΛΟΝ, μαζί με τον κ. Λαζόπουλο και κάποιον άλλο, ενώ όλοι μαζί υποστηρίζουν την κυβέρνηση. Επίσης πως ο ίδιος επιχειρηματίας πήρε τους τίτλους του ΈΘΝΟΥΣ και την ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ, οπότε αποτελεί κίνδυνο για την αντιπολίτευση.

Επί πλέον ότι το ΑΝΤ1 και το STAR δεν είναι εναντίον του πρωθυπουργού, ενώ τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ του κ. Μαρινάκη επίσης. Επομένως το ίδιο θα συμβεί και με τα ΝΕΑ, με το ΒΗΜΑ ή με όποιο άλλο μέσο διαθέτει ο συμπαθέστατος εφοπλιστής, ενώ φυσικά η ΕΡΤ ελέγχεται εξ ολοκλήρου από την κυβέρνηση. Ως εκ τούτου όλα τα μεγάλα ΜΜΕ είναι εναντίον του κ. Μητσοτάκη ή τουλάχιστον όχι υπέρ του, εκτός από το SKAI. Άρα δεν πρέπει να χειραγωγηθούμε, να πιστεύουμε αυτά που λέει το SKAI και να ψηφίσουμε τη ΝΔ!

Από την άλλη πλευρά υπάρχει έντονη ανησυχία σχετικά με το ποιόν θα στηρίξουν οι Γερμανοί για να κυβερνήσει την αποικία τους μετά τις εκλογές, όπου φαίνεται πως θα νικήσει πανηγυρικά η κυρία Merkel. Ο φόβος πως μάλλον θα είναι ο κ. Τσίπρας είναι εμφανής, αν και ίσως επιχειρείται η χειραγώγηση του πλήθους. Η αιτία είναι πως έχει υπογράψει τα πάντα χωρίς σημαντικές αντιρρήσεις, οπότε έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Γιατί λοιπόν να επιλέξουν κάποιον άλλο; Ποιός ο λόγος να χρησιμοποιήσουν τη ρεζέρβα τους, τον κ. Μητσοτάκη, όταν ο κ. Τσίπρας δεν τους έχει απογοητεύσει;

Τέλος επιχειρείται ο εκφοβισμός των Γερμανών για να υποστηρίξουν τον κ. Μητσοτάκη ως κυβερνήτη του προτεκτοράτου τους, με την επίκληση της κοινής γνώμης! Πως δηλαδή οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα εξεγερθούν εναντίον της κυβέρνησης, όταν θα ξεκινήσουν οι μαζικές κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί των σπιτιών τους, καθώς επίσης όταν υπογραφεί ένα επόμενο μνημόνιο που θα καταστρέψει ολοκληρωτικά τη χώρα.

Οι Έλληνες όμως γνωρίζουν πως ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πει ότι θα καταργήσει τους πλειστηριασμούς, τις κατασχέσεις, τις σκανδαλώδεις ιδιωτικοποιήσεις και όλα τα υπόλοιπα. Ακόμη χειρότερα δηλώνει πως θα αναλάβει την ιδιοκτησία των μνημονίων! Όλοι ξέρουν άλλωστε πως χωρίς μία επόμενη δανειακή σύμβαση που θα συνοδεύεται από ένα καινούργιο μνημόνιο, είναι αδύνατον να πληρωθούν τα ληξιπρόθεσμα τοκοχρεολύσια. Ούτε μπορεί η Ελλάδα να βγει σωστά στις αγορές, χωρίς να προηγηθεί μία μεγάλη διαγραφή του χρέους της. Γιατί λοιπόν να εξεγερθούν εναντίον της κυβέρνησης και να τον προτιμήσουν; Τι καινούργιο τους προσφέρει;

61

Προκαλεί πάντως θυμηδία το γεγονός ότι, οι δελφίνοι της εξουσίας δεν προσπαθούν πια να κερδίσουν τη συμπάθεια του λαού, αλλά της Γερμανίας. Πως δεν χρησιμοποιούν μόνο τα δικά τους ΜΜΕ αλλά, επίσης, την προσωπική τους παρουσία. Αναφέρομαι στην επίσκεψη του συμπαθέστατου αντιπροέδρου της ΝΔ στη γιορτή του κόμματος του κ. Σόιμπλε, για να υποβάλλει τα σέβη του. Για να υποκλιθεί και να δηλώσει την εκτίμηση του υποτελούς στον βασιλέα της Ευρώπης και στον νέο ιδιοκτήτη του κράτους του! Για να φωτογραφηθεί έστω πίσω από τη γυρισμένη πλάτη της καγκελαρίου (εικόνα), η οποία μάλλον ντράπηκε για τη στάση του (εγώ πάντως ντράπηκα χίλιες φορές περισσότερο).

Κλείνοντας, δεν ξέρω τι θα ψηφίσουν τελικά οι Έλληνες. Το μόνο που γνωρίζω είναι πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία έστω λίγο σοβαρή επιλογή στη διάθεση τους. Λογικά λοιπόν δεν έχουν κανένα νόημα οι εκλογές, κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις. Ούτε καν για έναν λαό που έχει σκύψει τόσο χαμηλά το κεφάλι, που δεν διαμαρτύρεται για τίποτα και που ανέχεται τα πάντα, σαν να είναι ήδη νεκρός. Ντρέπομαι φυσικά για το κατάντημα μας, αλλά προτιμώ να γράφω την αλήθεια, όσο και αν μου κοστίζει.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.
Don`t copy text!