Η Amazon και η Burka – The Analyst
Χωρίς κατηγορία

Η Amazon και η Burka

.

Η Amazon πουλάει σε ολόκληρο τον πλανήτη πολλές στολές για το Halloween, με το νεωτερισμό για το 2016 να είναι η «Sexy Burka», στην τιμή των 18,99 στερλινών, προερχόμενη από την ενδυμασία που επιβάλλουν οι ισλαμιστές στις γυναίκες.

Εν τούτοις, η στολή δεν έμεινε για πολύ καιρό στην ιστοσελίδα της Amazon, αποσύρθηκε δηλαδή (πηγή), επειδή κατηγορήθηκε έντονα για ρατσισμό και ισλαμοφοβία, λόγω του ότι χρησιμοποιούσε ένα θρησκευτικό ισλαμικό ένδυμα για εμπορικούς σκοπούς. Επί πλέον πολλοί ισλαμιστές, χρήστες της ιστοσελίδας, έγραψαν πως οι υπεύθυνοι της Amazon τους αηδιάζουν, ενώ η κουλτούρα τους δεν έχει καμία σχέση με τη στολή που παρουσιάζουν.

Εν προκειμένω δεν κρίνω εάν είχαν δίκιο ή άδικο, αλλά το ότι η εταιρεία φαίνεται να έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ειδικότερα, εκτός από την ισλαμική στολή πουλάει μία άλλη, η οποία ουσιαστικά έχει το ίδιο «ελάττωμα». Πρόκειται για τη «Sexy Nun» που θα μπορούσε να θεωρηθεί προσβλητική για την καθολική εκκλησία (εικόνα και των δύο ακολουθεί).

Η Amazon και η Burka

Παρά το ότι όμως πολλοί καθολικοί διαμαρτυρήθηκαν, η Amazon δεν την επέσυρε και συνεχίζει να την πουλάει, χωρίς να κατηγορηθεί για ρατσισμό και «χριστιανοφοβία», όπως συνέβη με την προηγούμενη. Πόσο μάλλον όταν μία καλόγρια αποτελεί ασφαλώς ένα θρησκευτικό σύμβολο, ενώ η Burka είναι μία απλή ενδυμασία.

Δεν θέλω να επεκταθώ σε παρόμοια περιστατικά που τεκμηριώνουν πως ο ρατσισμός είναι μονόπλευρος και δεν αφορά καθόλου τους πιστούς του Ισλάμ. Αντίθετα, αφορά κυρίως τους πιστούς της χριστιανικής θρησκείας, ένας μεγάλος αριθμός των οποίων διώκεται τόσο στην Ασία, όσο και στην Αφρική.

Ως εκ τούτου, θεωρώ πολύ άδικη τη συγκεκριμένη αντιμετώπιση τους από την Amazon, έχοντας ταυτόχρονα την άποψη πως η απόσυρση της Burka είναι το αποτέλεσμα του φόβου της εταιρείας από ορισμένους οπαδούς του Ισλάμ που χρησιμοποιούν χωρίς κανένα δισταγμό τη βία.

Έτσι όμως αμείβεται στην πραγματικότητα τη βία η οποία, έχοντας αυτά τα θετικά αποτελέσματα, ασφαλώς θα συνεχίσει να αυξάνεται, μαζί με τη θρησκεία που την προάγει. Μπορεί βέβαια να κάνω λάθος, αλλά αυτή είναι η άποψη μου.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Don`t copy text!