Συνεχίζεται η περικύκλωση της Ρωσίας από το ΝΑΤΟ, με μία μαζική στρατιωτική παρουσία κατά μήκος των συνόρων της, αφού έχει χαρακτηρισθεί επίσημα ως απειλή – The Analyst

Συνεχίζεται η περικύκλωση της Ρωσίας από το ΝΑΤΟ, με μία μαζική στρατιωτική παρουσία κατά μήκος των συνόρων της, αφού έχει χαρακτηρισθεί επίσημα ως απειλή

Email this page.
Print Friendly, PDF & Email

Στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία (8 και 9 Ιουλίου), η συμμαχία θα υιοθετήσει μία μαζική στρατιωτική παρουσία κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας – όπως άλλωστε έχει γίνει αντιληπτό μετά τη σύσκεψη του Μονάχου (άρθρο). Πρόσφατα δε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε πως οι Η.Π.Α. και η ΕΕ έχουν το δικαίωμα να υπερασπισθούν τα εδάφη τους σε ξένο έδαφος – ότι και αν σημαίνει αυτό.

Συνεχίζεται η περικύκλωση της Ρωσίας από το ΝΑΤΟ, με μία μαζική στρατιωτική παρουσία κατά μήκος των συνόρων της, αφού έχει χαρακτηρισθεί επίσημα ως απειλή

Φυσικά οι ενέργειες αυτές θα αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο μίας πολεμικής σύγκρουσης των δύο υπερδυνάμεων, από την οποία μάλλον δεν θα απέχει ούτε η Κίνα, ούτε το Ιράν – οπότε θα μπορούσε να προκύψει μία ευρύτερη σύρραξη, καθόλου απίθανο με τη χρήση πυρηνικών όπλων.

Στις Βρυξέλες πάντως θα αποφασιστεί η αποστολή στρατού στις χώρες της Βαλτικής και στην Πολωνία (άρθρο) – χώρες που αισθάνονται κατά τις δικές τους δηλώσεις πως απειλούνται από τη Ρωσία, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας. Επίσης η ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο, με τη δικαιολογία της ISIS και του μεταναστευτικού.

Ορισμένοι θεωρούν πάντως πως η σύγκρουση είναι προγραμματισμένη για το αργότερο έως το 2018 – ένα ενδεχόμενο που επεξηγεί τις συνεχείς συσκέψεις του ΝΑΤΟ, όπως επίσης την απόφαση του να θεωρήσει μία ρωσική επίθεση μέσω hackers ως αιτία πολέμου (ενεργοποίηση της αμυντικής ρήτρας)! Στα πλαίσια αυτά, η Ευρώπη θα μπορούσε να υποχρεωθεί σε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας ή της Κίνας, εάν κάποια από τις δύο αυτές χώρες ενοχοποιηθεί για επίθεση στο στρατιωτικό κυβερνοχώρο (πηγή).

Ανοιχτή Συνδρομή
Εμείς την ορεξη και την εργατικότητα την έχουμε. ‘Οραμα διαθέτουμε. Γνώσεις αρκετές. Στηρίξτε τη προσπάθειά μας να γίνουμε ο καταλύτης, για τη συλλογική εξέλιξη της κοινωνίας και της χώρας μας.
*Σχεδιάζουμε να "ανταμείψουμε" τους Συνδρομητές μας σύντομα για την υποστήριξή τους.
Αντιαμβανόμαστε πως δεν μπορεί ο καθένας να γίνει συνδρομητής. Για το λόγο αυτό, όσοι από εσάς είσαστε σε θέση να υποστηρίξετε το όραμά μας, θα βοηθάτε και εκείνους που δεν μπορούν να συνδράμουν άμεσα.
×