Το ΝΑΤΟ περικυκλώνει τη Ρωσία: Γερμανοί στρατιώτες τοποθετούνται στη Λιθουανία, Βρετανοί στην Εσθονία, Αμερικανοί στην Λετονία και Καναδοί στην Πολωνία – The Analyst

Το ΝΑΤΟ περικυκλώνει τη Ρωσία: Γερμανοί στρατιώτες τοποθετούνται στη Λιθουανία, Βρετανοί στην Εσθονία, Αμερικανοί στην Λετονία και Καναδοί στην Πολωνία

Email this page.

Η επέλαση του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη συνεχίζεται, ενώ στη Μεσόγειο ενισχύονται οι μάχιμες μονάδες. Η Ρωσία δήλωσε πως βρίσκει απειλητικές τις κινήσεις της δυτικής στρατιωτικής συμμαχίας, χωρίς όμως να ανακοινώσει συγκεκριμένα αντίμετρα – όταν παράλληλα αναμένεται να αποφασιστεί στη σύσκεψη της Βαρσοβίας τον Ιούλιο μία ακόμη ισχυρότερη παρουσία, στα σύνορα της Ρωσίας.

Με βάση αυτές τις κινήσεις, ο κίνδυνος πολεμικής σύγκρουσης αυξάνεται γεωμετρικά – ενώ η Πολωνία απαιτεί ισχυρότερη παρουσία στον αέρα, με πολεμικά αεροπλάνα τελευταίου τύπου. Αυτό που είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς είναι τι ακριβώς επιδιώκεται στη Μεσόγειο – αφού οι επίσημες ανακοινώσεις, σύμφωνα με τις οποίες το αντικείμενο είναι οι μεταναστευτικές ροές, καθώς επίσης η ISIS, δεν πείθουν κανέναν.

Το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Ελλάδα, λόγω της παρουσίας ναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο – όπου το μεταναστευτικό αποτελεί ασφαλώς μία έωλη δικαιολογία. Στη Λιβύη, η οποία θεωρείται πλέον αποτυχημένο κράτος, αναπτύσσονται επίσης ναυτικές δυνάμεις – για την αναχαίτιση των μεταναστευτικών κυμάτων, με κύριο προορισμό την Ιταλία.

Από την άλλη πλευρά, οι Η.Π.Α., η Ρωσία και η Κίνα κλιμακώνουν τα πυρηνικά τους προγράμματα – με τις Η.Π.Α. και τη Ρωσία να διαθέτουν το 93% όλων των υφισταμένων πυρηνικών όπλων. Οι Η.Π.Α. υπολογίζεται πως έχουν 7.000 πυρηνικές κεφαλές, ενώ η Ρωσία 7.290 – όταν όλες οι υπόλοιπες πυρηνικές δυνάμεις (Βρετανία, Γαλλία, Κίνα, Ινδία, Πακιστάν, Ισραήλ και Β. Κορέα) συνολικά 4.120.

Γίνε Μέλος
Αγοράζοντας μια συνδρομή, στηρίζεται τη προσπάθειά μας και γίνεστε ενεργό μέλος της ομάδας μας (κίνημα). Θα λάβετε και τα δύο παρακάτω πλεονεκτήματα:

1. Θα μπορείτε να μελετάτε τα άρθρα/αναλύσεις χωρίς να βλέπετε διαφημίσεις (χωρίς περισπασμούς δηλαδή).

2. Θα μπορείτε να τα εκτυπώνετε ή/και να τα αποθηκεύετε σε μορφή PDF (για να τα έχετε πάντα δικά σας).

Αντιαμβανόμαστε πως δεν μπορεί ο καθένας να γίνει συνδρομητής. Για το λόγο αυτό, όσοι από εσάς είσαστε σε θέση να υποστηρίξετε το όραμά μας, θα βοηθάτε και εκείνους που δεν μπορούν να συνδράμουν άμεσα.
×