Το ΝΑΤΟ περικυκλώνει τη Ρωσία: Γερμανοί στρατιώτες τοποθετούνται στη Λιθουανία, Βρετανοί στην Εσθονία, Αμερικανοί στην Λετονία και Καναδοί στην Πολωνία – The Analyst
Σχολιασμός Επικαιρότητας

Το ΝΑΤΟ περικυκλώνει τη Ρωσία: Γερμανοί στρατιώτες τοποθετούνται στη Λιθουανία, Βρετανοί στην Εσθονία, Αμερικανοί στην Λετονία και Καναδοί στην Πολωνία

Η επέλαση του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη συνεχίζεται, ενώ στη Μεσόγειο ενισχύονται οι μάχιμες μονάδες. Η Ρωσία δήλωσε πως βρίσκει απειλητικές τις κινήσεις της δυτικής στρατιωτικής συμμαχίας, χωρίς όμως να ανακοινώσει συγκεκριμένα αντίμετρα – όταν παράλληλα αναμένεται να αποφασιστεί στη σύσκεψη της Βαρσοβίας τον Ιούλιο μία ακόμη ισχυρότερη παρουσία, στα σύνορα της Ρωσίας.

Με βάση αυτές τις κινήσεις, ο κίνδυνος πολεμικής σύγκρουσης αυξάνεται γεωμετρικά – ενώ η Πολωνία απαιτεί ισχυρότερη παρουσία στον αέρα, με πολεμικά αεροπλάνα τελευταίου τύπου. Αυτό που είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς είναι τι ακριβώς επιδιώκεται στη Μεσόγειο – αφού οι επίσημες ανακοινώσεις, σύμφωνα με τις οποίες το αντικείμενο είναι οι μεταναστευτικές ροές, καθώς επίσης η ISIS, δεν πείθουν κανέναν.

Το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Ελλάδα, λόγω της παρουσίας ναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο – όπου το μεταναστευτικό αποτελεί ασφαλώς μία έωλη δικαιολογία. Στη Λιβύη, η οποία θεωρείται πλέον αποτυχημένο κράτος, αναπτύσσονται επίσης ναυτικές δυνάμεις – για την αναχαίτιση των μεταναστευτικών κυμάτων, με κύριο προορισμό την Ιταλία.

Από την άλλη πλευρά, οι Η.Π.Α., η Ρωσία και η Κίνα κλιμακώνουν τα πυρηνικά τους προγράμματα – με τις Η.Π.Α. και τη Ρωσία να διαθέτουν το 93% όλων των υφισταμένων πυρηνικών όπλων. Οι Η.Π.Α. υπολογίζεται πως έχουν 7.000 πυρηνικές κεφαλές, ενώ η Ρωσία 7.290 – όταν όλες οι υπόλοιπες πυρηνικές δυνάμεις (Βρετανία, Γαλλία, Κίνα, Ινδία, Πακιστάν, Ισραήλ και Β. Κορέα) συνολικά 4.120.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Don`t copy text!