Οι διαστρεβλώσεις των αγορών από τις επεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών διαχέονται παντού – πετρέλαιο και χαλκός – The Analyst
Σχολιασμός Επικαιρότητας

Οι διαστρεβλώσεις των αγορών από τις επεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών διαχέονται παντού – πετρέλαιο και χαλκός

Το πετρέλαιο θεωρείται ως η λιπαντική ουσία της παγκόσμιας οικονομίας – γεγονός που σημαίνει πως όταν αυξάνεται η τιμή του, οι προοπτικές ανάπτυξης είναι θετικές. Όπως φαίνεται στο γράφημα που ακολουθεί, η τιμή του πετρελαίου (γαλάζια καμπύλη), όσον αφορά το βαρέλι WTI, έχει αυξηθεί πάνω από το 80%, σε σχέση με το χαμηλό της 10ης Φεβρουαρίου – στο υψηλότερο επίπεδο από το τελευταίο Φθινόπωρο.

Οι διαστρεβλώσεις των αγορών από τις επεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών διαχέονται παντού - πετρέλαιο και χαλκός

Δεν αποτελεί επομένως έκπληξη το ότι, οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου στη Νέα Υόρκη ήταν ανοδικές – με τον S&P να διαπραγματεύεται χθες σε τιμές που πλησιάζουν το ρεκόρ του Μαΐου του 2015. Φυσικά ενισχύθηκε επίσης από τις υποθέσεις, σύμφωνα με τις οποίες η Fed δεν θα αυξήσει άμεσα τα επιτόκια, λόγω της κακής πορείας των προσλήψεων – οι οποίες διαμορφώθηκαν πολύ χαμηλότερα του αναμενομένου (άρθρο).

Εν τούτοις οι τιμές του  χαλκού (πράσινη καμπύλη), ο οποίος θεωρείται επίσης ως ένας καλός δείκτης, όσον αφορά τη μελλοντική πορεία της ανάπτυξης, είναι καθοδικές – οπότε δεν μπορεί κανείς να προβλέψει με κάποια ασφάλεια τι ακριβώς θα συμβεί. Φαίνεται όμως πως οι διαστρεβλώσεις των αγορών, λόγω των επεμβάσεων των κεντρικών τραπεζών διαχέονται παντού – με δυσοίωνα αποτελέσματα.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Γίνε Μέλος
Αγοράζοντας μια συνδρομή, στηρίζεται τη προσπάθειά μας και γίνεστε ενεργό μέλος της ομάδας μας (κίνημα). Θα λάβετε και τα δύο παρακάτω πλεονεκτήματα:

1. Θα μπορείτε να μελετάτε τα άρθρα/αναλύσεις χωρίς να βλέπετε διαφημίσεις (χωρίς περισπασμούς δηλαδή).

2. Θα μπορείτε να τα εκτυπώνετε ή/και να τα αποθηκεύετε σε μορφή PDF (για να τα έχετε πάντα δικά σας).

Αντιαμβανόμαστε πως δεν μπορεί ο καθένας να γίνει συνδρομητής. Για το λόγο αυτό, όσοι από εσάς είσαστε σε θέση να υποστηρίξετε το όραμά μας, θα βοηθάτε και εκείνους που δεν μπορούν να συνδράμουν άμεσα.
×
Don`t copy text!