Η Ελλάδα συνεχίζει να εξευτελίζεται από την ΕΚΤ – The Analyst
Σχολιασμός Επικαιρότητας

Η Ελλάδα συνεχίζει να εξευτελίζεται από την ΕΚΤ

Η κυβέρνηση τεκμηριώνει καθημερινά την απάντηση σε κάποιον που ισχυρίσθηκε πως για να πετύχει κανείς το στόχο του, πρέπει ορισμένες φορές να σκύβει το κεφάλι για να περάσει κάτω από κάποια εμπόδια. Σύμφωνα με αυτήν,

“Όταν κάποιος σκύβει το κεφάλι για να περάσει το εμπόδιο, το πρόβλημα είναι πως το επόμενο εμπόδιο στο δρόμο για τον «στόχο» θα είναι πιο χαμηλό από το πρώτο, το μεθεπόμενο ακόμη πιο χαμηλό κοκ. – οπότε θα σκύβει το κεφάλι όλο και πιο πολύ, έως ότου θα γονατίσει και στο τέλος θα σέρνεται σαν το σκουλήκι. Τότε μάλλον δεν θα θυμάται καν το στόχο“.

Αυτό τουλάχιστον συμπεραίνεται από την άρνηση της ΕΚΤ, όσον αφορά την αποδοχή των κρατικών ομολόγων που διαθέτουν οι ελληνικές τράπεζες, για να μπορούν να δανειοδοτούνται με τα χαμηλά επιτόκια (waiver) – έτσι ώστε να μην χρειάζονται την πανάκριβη χρηματοδότηση τους μέσω του ELA (1,55% επιτόκιο).

Η Ελλάδα συνεχίζει να εξευτελίζεται από την ΕΚΤ

Ο διοικητής της ΕΚΤ συνέδεσε την ενδεχόμενη μελλοντική αποδοχή, με την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων – παρά το ότι η Βουλή έχει επικυρώσει το θηριώδες νομοσχέδιο, παραδίδοντας τα κλειδιά της χώρας στους δανειστές της.

Εύλογα λοιπόν συμπεραίνει κανείς πως οι εξευτελισμοί της πατρίδας μας έχουν υπερβεί κάθε προηγούμενο ρεκόρ, ενώ δεν πρόκειται να σταματήσουν – παρά το ότι η κυβέρνηση έχει σκύψει τόσες φορές το κεφάλι της, έχει γονατίσει ακόμη περισσότερες και σήμερα κυριολεκτικά έρπει στο έδαφος.

Το πλέον εξευτελιστικό όλων όμως είναι οι τοποθετήσεις εκ μέρους της Ελλάδας, σύμφωνα με τις οποίες πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι, αφού άνοιξε η συζήτηση για τα waiver – κάτι που ταιριάζει με το θέμα του χρέους, όπου η κυβέρνηση θεωρεί παραχώρηση εκ μέρους των δανειστών τη συζήτηση που θα ξεκινήσει το 2018!

Ολοκληρώνοντας, θεωρούμε πως η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να ρωτήσει τους Έλληνες, εάν συμφωνούν με την πολιτική της υποτέλειας και των υποκλίσεων που εφαρμόζει (άρθρο) – για την οποία δεν έχει εξουσιοδοτηθεί ποτέ.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Don`t copy text!