Η αναγκαιότητα του δημοψηφίσματος «Στάση πληρωμών ή Υποτέλεια» – The Analyst
Σχολιασμός Επικαιρότητας

Η αναγκαιότητα του δημοψηφίσματος «Στάση πληρωμών ή Υποτέλεια»

Φαίνεται πως είναι άνθρακας ο θησαυρός, όσον αφορά τη διαδήλωση διαμαρτυρίας στην πλατεία συντάγματος – εάν φυσικά ισχύουν οι πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες έχει οργανωθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση, με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης. Οι πληροφορίες αυτές έχουν ασφαλώς μία λογική ερμηνεία – με την έννοια πως αφού η κυβέρνηση πέρασε ένα θηριώδες νομοσχέδιο που δεν θα μπορούσε κανένα άλλο κόμμα να περάσει, είναι πλέον αχρείαστη για τους δανειστές.

Η αιτία είναι το ότι, αφενός μεν δεν θα το εφαρμόσει σωστά, αφού δεν το πιστεύει, αφετέρου έχει εξουδετερωθεί ως αντιπολίτευση, μετά την ενδεχόμενη ανατροπή της – επειδή προφανώς δεν θα μπορεί να διαμαρτύρεται στη Βουλή ή/και να οργανώνει διαδηλώσεις στους δρόμους για θέματα που μόνη της δρομολόγησε. Δυστυχώς για την ίδια, έχει πουλήσει την ψυχή της στο διάβολο με αντάλλαγμα την παραμονή της στην εξουσία – οπότε ότι και να της συμβεί, το δικαιούται απόλυτα.

Περαιτέρω, όσον αφορά το μανιφέστο των οργανωτών της διαδήλωσης, φαίνεται καθαρά από ποιούς έχει συνταχθεί – μεταξύ άλλων επειδή εκθειάζει την έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο, όταν όλοι γνωρίζουν τι ακριβώς έχει συμβεί στο δύστυχο νησί (άρθρο), ενώ κατακρίνει το σπάταλο κράτος και θεωρεί ως ψεύτικο εχθρό της Ελλάδας τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία δρομολόγησε το πραξικόπημα εναντίον μας!

Η αναγκαιότητα του δημοψηφίσματος «Στάση πληρωμών ή Υποτέλεια»

Ενδεχομένως λοιπόν πρόκειται για μία καινούργια παγίδα που τοποθετείται στους Έλληνες – πιθανότατα από την ελίτ της χώρας τους αυτή τη φορά, η οποία είναι αδύνατον να μην ενισχύει οικονομικά αυτές τις οργανωμένες αντιδράσεις. Αυτό τουλάχιστον υποθέτει κανείς από τις αναφορές ορισμένων ΜΜΕ στο θέμα, γνωρίζοντας πως οτιδήποτε δημοσιοποιούν είναι συνδεδεμένο συχνά με ιδιοτελή ανταλλάγματα, χωρίς εθνικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά.

Η παγίδα όμως αυτή είναι πολύ επικίνδυνη, επειδή μπορεί να λειτουργήσει όπως το μπούμερανκ – εκτός του ότι είναι δυνατόν να προκαλέσει εμφύλιες συγκρούσεις, τοποθετώντας Έλληνες εναντίον Ελλήνων. Εν τούτοις, οι κινητοποιήσεις είναι ασφαλώς προτιμότερες από τη σιωπή των αμνών – αρκεί να προσέχει κανείς ποιός και γιατί τις οργανώνει, για να αποφεύγονται οι παγίδες.

Ολοκληρώνοντας, εμείς εμμένουμε στην αναγκαιότητα του δημοψηφίσματος «Στάση πληρωμών ή υποτέλεια», θεωρώντας πως αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα σήμερα – όχι η κυβέρνηση που θα εφαρμόσει τις εντολές της Γερμανίας, στα πλαίσια της νέας τάξης πραγμάτων που προωθείται στην Ευρώπη από την παγκόσμια ελίτ, με πειραματόζωο την πατρίδα μας.

Μία σοβιετική Ευρώπη πάντως που θα διέπεται από συμφωνίες τύπου TTIP, CETA ή TiSA, με μία κεντρική πολιτική διοίκηση έμμισθο υπηρέτη της οικονομικής εξουσίας, δεν είναι επιθυμητή από κανέναν – όσο και αν πιστεύουμε στη χρησιμότητα της ενωμένης ηπείρου μας, για πάρα πολλούς λόγους. Ούτε φυσικά μία Ευρώπη που κάποιοι, όπως οι Γάλλοι, θα διαδηλώνουν με το σύνθημα «Εμείς δεν είμαστε Έλληνες», εξευτελίζοντας την πατρίδα μας – παρά τις μεγάλες μας ευθύνες (31.05.16 / Β).


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Discover more from The Analyst

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading