Εθνικό Όραμα «Έλληνες ξανά» – The Analyst
Χωρίς κατηγορία

Εθνικό Όραμα «Έλληνες ξανά»

Η Ιστορία – όχι μόνον η Ελληνική – είναι κατηγορηματική. Οι πόλεμοι κερδίζονται από αυτούς που προσέρχονται με νέα όπλα, οποιασδήποτε μορφής. Και τα νέα όπλα δεν διεκδικούν διπλώματα ευρεσιτεχνίας, ούτε καταξιώνονται σε διαδρόμους και αμφιθέατρα. Παρουσιάζονται, μια και καλή, στα επινίκια

.

Εισηγούμαι ριζικές αλλαγές νοοτροπίας και θεσμών, εκ βάθρων επανασχεδιασμό του ελληνικού κράτους. Επανασχεδιασμό όχι πάνω σε ρωμαϊκές αντιλήψεις, όχι με θεμέλιο τον καταναγκασμό. Κράτος ελληνικού ρυθμού, με θεμέλιο την αξιοπρέπεια. Ισχυρό, στις σύγχρονες ανταγωνιστικές συνθήκες.

Έλληνες ξανά, αλλά σε νέα ποιότητα. Όχι φαντάσματα του παρελθόντος. Πρωτοπόροι στον σύγχρονο κόσμο. Πάνω σε δικά μας απάτητα μονοπάτια.

Με άλλα λόγια, λέω να σκεφθούμε καλά τι θα κρατήσουμε και τι θα αλλάξουμε. Και να σχεδιάσουμε προσεκτικά τι θα κάνουμε και πώς.

.

Όραμα

Ειδικότερα, προτείνω νέο φορολογικό σύστημα και νέο πολίτευμα. Και τα δύο, παγκοσμίως πρωτότυπες ιδέες και συνθέσεις.

Το φορολογικό σύστημα βασίζεται σε επαναστατική ανατροπή στην τρέχουσα θεμελιώδη αντίληψη για την άμεση φορολογία. Είναι απλούστατο, αυτόματο, δίκαιο, αποτελεσματικό και εκ κατασκευής αναπτυξιακό. Ταυτόχρονα εξαλείφονται η φοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή.

Το κράτος που προκύπτει έχει πολύ λιγότερα έξοδα. Προδιαγράφω «Λιτό και αποτελεσματικό κράτος, διακριτικό ρυθμιστή της κοινωνικής ευημερίας». Έτσι, οι φόροι μας θα είναι ασύγκριτα λιγότεροι από τώρα.

Ως νέο πολίτευμα, προτείνω ανώτερη μορφή δημοκρατίας, την αριστοδημοκρατία. Εξασφαλίζει ταυτόχρονα δημοκρατία και αξιοκρατία. Βασίζεται στο αριστοδημοκρατικό μοντέλο διοίκησης.

Η δημοκρατία εξασφαλίζεται με την ευρεία διάκριση εξουσιών (Εκτελεστική, Προβουλευτική, Ελεγκτική, Εγκριτική, Τοπική, Δικαστική) και την αμεσότητα στην έκφραση της βουλήσεως της λαϊκής βάσης.

Η αξιοκρατία εξασφαλίζεται με την απόλυτη διάκριση των εκλογικών διαδικασιών κατά επί μέρους εξουσία. Ειδικότερα, και με την άμεση εκλογή εκτελεστικών οργάνων, σε συνδυασμό με την δυνατότητα ανάκλησής τους ανά πάσα στιγμή.

.

Παρουσίαση

Σκοπεύω να παρουσιάσω την συνολική πρόταση (turn key solution) σε ένα πακέτο 5 + 1 βιβλίων. Θα συγκεντρώνει σε ενιαίο σύνολο τα κατά καιρούς άρθρα.

ΟΔΟΣ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ – πρωτότυπη ανάλυση των Ομηρικών Επών και δημιουργική αξιοποίησή τους για την βαθύτερη κατανόηση της σοβούσας κρίσης και την εύρεση της εξόδου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ – γενική ανασκόπηση των βάσεων της σκέψης, και ιδιαίτερα της Ελληνικής. Συγκριτική στοιχειοθέτηση ανατροπών σε θεμελιώδεις αντιλήψεις μας στα πάντα.

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ – στοχευμένη διορθωτική επέμβαση στα θεμέλια του καπιταλιστικού συστήματος (φορολογία, κρατικός παρεμβατισμός, τράπεζες).

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – νέο πολίτευμα. Νέα αντίληψη για το Κράτος, την πολιτική οργάνωση και τα πολιτικά ήθη. Βάθρο οι Δήμοι και η Αμφικτιονία τους. Πολιτικός διάλογος σε πρωτοποριακή διαδικασία. Πρωτόγνωρη μορφή άμεσης δημοκρατίας.

ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – ο κόσμος που οραματίζομαι για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Πώς θα είναι αυτή η κοινωνία, ο προδιαγραφόμενος επιχειρηματικός και ταυτόχρονα εργασιακός παράδεισος. Πώς θα ζούμε χωρίς βαρβάρους και βαρβαρότητες.

+1

Πολιτική πρόταση προγραμματισμού της κολοσσιαίας αλλαγής, με την προτεινόμενη μέθοδο των διαδοχικών κερδοφόρων βημάτων. Προσωπική αναγέννηση, επιχειρηματικές καινοτομίες, κοινωνικές πρωτοβουλίες, «άλλη μπάλα» κόμμα.

.

Άνοιξη

Προγραμματίζω την συνολική παρουσίαση για την 24η Μαρτίου 2016. Μέχρι τότε, όπως φαίνεται, μεσολαβεί ένας βαρύς και δύσκολος χειμώνας.

Μέχρι τότε ο καθένας μας έχει να αναμετρηθεί με την αδυσώπητη πραγματικότητα. Χώρια οι ανεκδιήγητοι «πολιτικοί» μας και οι «μεταρρυθμίσεις» τους

Σε σχέση με την παρούσα πρόταση, ο καθένας μας έχει να σταθμίσει αν τον συμφέρει να την βλέπει σαν μία Δονκιχωτικού ρυθμού προσπάθεια. Αν θα αφιερώσει χρόνο να την μελετήσει. Αν τον συμφέρει να την βλέπει ανταγωνιστικά – υπό οποιαδήποτε μορφή. Αν έχει λογική να συμφωνεί αλλά να μην την προωθεί.

Ειδικά όσοι κατά καιρούς έχουν ενθουσιασθεί και απογοητευθεί, έχουν να αντιπαλέψουν το δέος για το ύψος του πήχη της προσπάθειας. Ο χρόνος βοηθά στην εξοικείωση. Μαζί και η ανάγκη.

Ταυτόχρονα, η αδυσώπητη πραγματικότητα θα κρίνει και την ουκουμενική εμβέλεια της ιδέας Human-face capitalism. Η παγκόσμια κρίση ήδη οξύνεται. Είναι όχι μόνον πολυτέλεια αλλά και αφύσικο να αγνοηθεί μία τέτοια λύση. Προφανώς, όχι και αδύνατον. Το μέγεθος, ως γνωστόν, δεν έσωσε τους δεινόσαυρους από τους παγετώνες …

.

Γαντάκι

Σε κάθε περίπτωση, ως Έλληνες έχουμε κάποιας μορφής πόλεμο. Έχουμε να αντεπιτεθούμε στους ανιστόρητους βάρβαρους που πειρώνται να μας υπαγορεύσουν το μέλλον των παιδιών μας. Ταυτόχρονα, έχουμε να λύσουμε τις διαφορές μας με τους εγχώριους κλώνους τους. Αυτούς που, πολύ περισσότερο από τους έξω, αντιμάχονται την ελληνική λύση. Από χρόνια μάλιστα.

Θα φανεί ξεκάθαρα με ποιανού το μέρος είναι ο χρόνος. Ο αδυσώπητος κριτής πάντων.

Η Ιστορία – όχι μόνον η Ελληνική – είναι κατηγορηματική. Οι πόλεμοι κερδίζονται από αυτούς που προσέρχονται με νέα όπλα, οποιασδήποτε μορφής. Και τα νέα όπλα δεν διεκδικούν διπλώματα ευρεσιτεχνίας, ούτε καταξιώνονται σε διαδρόμους και αμφιθέατρα. Παρουσιάζονται, μια και καλή, στα επινίκια.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Don`t copy text!