Γενιτσαρισμός – Σελίδα 2 – The Analyst
ΕΙΚΟΝΑ---Ελλάδα,-γενίσταροι-Εξ.

Γενιτσαρισμός

379 total views, 1 views today

Αλήθειες και ψέματα

Από την άλλη πλευρά, δεν είναι σωστό να ξεχνάμε πως η Ελλάδα δεν έχει μόνο ελαττώματα αλλά, επίσης, αρκετά προτερήματα – όπως, για παράδειγμα, τη νούμερο ένα ναυτιλία στον πλανήτη, παρά το ότι πρόκειται για μία μικρή χώρα των 11 εκ. ανθρώπων.

Πολλοί θα έλεγαν βέβαια πως η ελληνική ναυτιλία δεν προσφέρει πολλά στην πατρίδα της, λόγω των δυνατοτήτων αποφυγής φόρων που έχει (πηγή) – κάτι που όμως ισχύει και για τη γερμανική ναυτιλία (πηγή), η οποία βέβαια θεωρείται αποτυχημένη.

Το πρόβλημα τώρα της νόμιμης φοροδιαφυγής, η οποία είναι απείρως μεγαλύτερη από την παράνομη, δεν λύνεται σε εθνικό επίπεδο, αλλά σε παγκόσμιο – ενώ η βασίλισσα της φοροδιαφυγής είναι ο άλλος εντιμότατος εταίρος μας, η Ολλανδία (άρθρο), καθώς επίσης ο τρίτος «υποστηρικτής» μας, το Λουξεμβούργο.

Η Γερμανία δεν είναι σε μεγάλη απόσταση, όσον αφορά τη νόμιμη φοροδιαφυγή, ούτε η πρωτεύουσα της ΕΕ, οι Βρυξέλλες – ενώ η Γερμανία είναι στην δεύτερη θέση της Ευρωζώνης, στην κλίμακα της παράνομης φοροδιαφυγής, σύμφωνα με το γράφημα που ακολουθεί.

.

ΓΡΑΦΗΜΑ - Ευρωζώνη, φοροδιαφυγή

.

Με βάση πάντως το γράφημα, πιθανολογώ πως εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε οι χειρότεροι Πολίτες του πλανήτη – όπως θέλουν να μας πείσουν οι επίδοξοι κατακτητές μας, για να πάψουμε να αντιδράμε.

Στόχος τους είναι ασφαλώς η άλωση της Ελλάδας, αφού κατάφεραν να οδηγήσουν προηγουμένως μία ανεπαρκή, άπειρη κυβέρνηση σε ένα τρομακτικό αδιέξοδο – τοποθετώντας την απέναντι στο δίλημμα «Λιτότητα ή θάνατος».

Το δίλημμα είναι πράγματι υπαρκτό σήμερα, δεν είναι πλαστό δηλαδή, ενώ πολύ δύσκολα θα ξεφύγουμε από την παγίδα, μέσα στην οποία μόνοι μας πέσαμε. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα πρέπει να ακούμε τις επικρίσεις των ίδιων των συμπατριωτών μας, οι οποίοι διαμένουν με ασφάλεια στο εξωτερικό – όπως κάποτε δεν ήταν σωστό να δεχόμαστε τις επιθέσεις των γενιτσάρων, οι οποίοι είχαν ξεχάσει εντελώς την καταγωγή τους, έχοντας υποδουλωθεί πνευματικά σε έναν άλλο λαό, λιγότερο αιμοβόρο από τη Γερμανία.

.

Επίλογος

Πιθανότατα να κάνουμε λάθος, με την έννοια ότι δεν ήθελε να πει κάτι τέτοιο ο αναγνώστης μας – επιθυμώντας απλά να τονίσει πολύ σωστά ότι, δεν πρέπει να ενοχοποιούμε μόνο τους ξένους για τα προβλήματα μας αλλά, επίσης, τους εαυτούς μας: είτε λόγω του ότι εκλέγουμε «κατά συρροή» πολιτικούς που στηρίζονται στα προεκλογικά τους ψέματα, ενώ δεν τηρούν καμία υπόσχεση τους, είτε επειδή δεν παράγουμε σχεδόν τίποτα.

Για το πρώτο έχει ασφαλώς δίκιο, εάν ανήκει σε αυτούς που μένουν στην πατρίδα τους, παρά τις αντιξοότητες – θέλοντας πραγματικά να βοηθήσουν όπου και όπως μπορούν. Ο καθένας μπορεί να είναι κριτής των άλλων από απόσταση ασφαλείας, χωρίς να αναλαμβάνει καμία ευθύνη – κάτι που συναντάται πολύ συχνά, στους Έλληνες του εξωτερικού.

Όσον αφορά το δεύτερο, δεν έχει καθόλου δίκιο, αφού πρόκειται για ένα μεγάλο μύθο – όπως πολύ σωστά ανέλυσε συνεργάτης μας στο άρθρο του «Αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα, αφού σήμερα είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ», γράφοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

.

«Δυστυχώς πολλοί Έλληνες, προκειμένου να δικαιολογήσουν την έλλειψη καταναλωτικής συνείδησης, η οποία στην σημερινή εποχή ισοδυναμεί με ομαδική οικονομική αυτοκτονία, αρκούνται στο ψυχολογικό άλλοθι πως (τάχα) στην χώρα μας δεν παράγουμε τίποτα και είμαστε αναγκασμένοι να καταναλώνουμε εισαγόμενα προϊόντα.

Το «επιχείρημα» αυτό ακούγεται δυστυχώς από πάρα πολλούς, ενώ αποτελεί αυταπάτη – για να δικαιολογήσουμε την ξενομανία και την ασυγχώρητη έλλειψη καταναλωτικής συνείδησης που μας διακρίνει.

Ας σκεφτούμε επιτέλους σαν καταναλωτές πως για να βγούμε από τον λάκκο με τα φίδια στον οποίο βρισκόμαστε, πρέπει να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις, πρέπει να αγοράζουμε με σχολαστικότητα μόνο προϊόντα που έχουν την ξεκάθαρη ένδειξη «Ελληνικό προϊόν», ώστε μόνοι μας να δημιουργήσουμε ζήτηση, απασχόληση, ασφαλιστικά και φορολογικά έσοδα για το κράτος, περιορισμό του χρέους με την μείωση των εισαγωγών κλπ.

Υπάρχουν χιλιάδες Ελληνικές επιχειρήσεις, βιοτεχνίες και βιομηχανίες σε ολόκληρη την χώρα, με εξαιρετικά προϊόντα τα οποία τις περισσότερες φορές είναι και καλύτερα και φθηνότερα«.

.

Πολλοί Έλληνες τώρα δεν υιοθετούν μόνο μία ανάλογη καταναλωτική συμπεριφορά, αγοράζοντας ελληνικά προϊόντα αλλά, επίσης, επιλέγουν γαλλικά ή ιταλικά, όταν δεν υπάρχουν αντίστοιχα ελληνικά – γνωρίζοντας πως οι δύο αυτές χώρες δεν έχουν τοποθετηθεί ποτέ εναντίον μας, σέβονται τους κανόνες της Ευρωζώνης, ενώ δεν εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες των εταίρων τους, όπως η Γερμανία και η Ολλανδία.

Αυτό μπορούν να προσφέρουν οι συνειδητοί Έλληνες καταναλωτές από τη δική τους πλευρά και αυτό κάνουν – αρνούμενοι να υιοθετήσουν τη συνεχώς επικριτική στάση όλων αυτών που θεωρούν πως η αυτοκριτική θα λύσει τα όποια προβλήματα τους. Πόσο μάλλον όταν δεν καταλαβαίνουν πως ενοχοποιούνται πολύ συχνά σκόπιμα, για να αποδεχθούν τους κατακτητές τους ως σωτήρες – με τη βοήθεια της σκόπιμης προπαγάνδας τους.

Ολοκληρώνοντας, ασφαλώς ευθυνόμαστε σε μεγάλο βαθμό για τα προβλήματα μας, ενώ θα πρέπει να διορθώσουμε άμεσα τα κακώς κείμενα – τους δυσλειτουργικούς Θεσμούς, τη διαφθορά, τη γραφειοκρατία, το κακό φορολογικό σύστημα κοκ. Αυτό όμως δεν επιτυγχάνεται όταν μία χώρα είναι βυθισμένη στην ύφεση, δεχόμενη επιθέσεις από παντού – ενώ οι Πολίτες της εξαθλιώνονται με την ανεργία, με την κατάρρευση των εισοδημάτων τους, με τους συνεχώς υψηλότερους φόρους κοκ.

Επομένως, ο σκοπός των σωτήρων της χώρας μας δεν ήταν και δεν είναι η διόρθωση των σφαλμάτων της οικονομίας μας – αλλά, αντίθετα, η επιδείνωση τους, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η λεηλασία τόσο του δημοσίου, όσο και του ιδιωτικού πλούτου της. Μπορεί βέβαια να κάνουμε ξανά λάθος στις εκτιμήσεις μας – κάτι που μέλει να αποδειχθεί στο μέλλον.

Advertisements

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.
Don`t copy text!