Γενιτσαρισμός – The Analyst
ΑΠΟΨΕΙΣ & ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Γενιτσαρισμός

ΕΙΚΟΝΑ---Ελλάδα,-γενίσταροι Γενιτσαρισμός

Είναι άδικο να χρησιμοποιούνται από Έλληνες τα επιχειρήματα ορισμένων δημαγωγών, σύμφωνα με τα οποία είμαστε οκνηροί, σπάταλοι ενώ ζούμε εις βάρος των άλλων λαών – χωρίς αυτό να σημαίνει ότι, δεν αναγνωρίζουμε τις ευθύνες μας για την κρίση 

(To άρθρο αποτελείται από 2 Σελίδες)

.

“Οι Γενίτσαροι, (νέοι στρατιώτες), ήταν επίλεκτα σώματα της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Αρχικά συγκροτούνταν από αιχμαλώτους πολέμου και παιδιά χριστιανικών οικογενειών, τα οποία εξαναγκάζονταν από μικρή ηλικία σε στρατιωτική υπηρεσία.

Για τέσσερις αιώνες αποτέλεσαν την αιχμή της πολεμικής μηχανής της αυτοκρατορίας και των σουλτάνων, όπου με τον καιρό εξελίχθηκαν σε ένα παραστρατιωτικό κέντρο εξουσίας. Διενέργησαν εσωτερικούς πολιτικούς και οικονομικούς αγώνες, πολλές φορές και κατά των ίδιων των Σουλτάνων, μέχρι τις 15 Ιουνίου του 1826 – όπου και διατάχθηκε ο ολοκληρωτικός διωγμός τους”.

.

Άρθρο

Αναγνώστης μας, ο οποίος εργάσθηκε ή/και σπούδασε στη Γερμανία, μορφωμένος σύμφωνα με το βιογραφικό του (η μόρφωση δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την καλλιέργεια), απαντώντας σε άρθρο του Άρη Οικονόμου «Ντροπή Γερμανία», έγραψε τα εξής:

Η διαφορά είναι ότι ξεχάσατε τα 115 δις € από τη δική μας διαγραφή χρέους, με αρνητικό αποτέλεσμα, αφού σε 2,5 χρόνια έφθασε το χρέος όσο πριν. Οι Γερμανοί, με τη διαγραφή χρέους, κατάφεραν ένα οικονομικό θαύμα, όχι μόνο για τους ίδιους αλλά, επίσης, για τους άχρηστους λαούς την νότιας Ευρώπης – αφού το 25 % των Ελλήνων συντηρούνταν από τα εμβάσματα που λάβαιναν από τους μετανάστες της Γερμανίας“.

Προφανώς ο αναγνώστης, έχοντας την άποψη πως είναι καλοπροαίρετος, παρεξήγησε την σχετική αναφορά θεωρώντας ότι, δεν αναγνωρίζουμε τα λάθη μας ως Έλληνες – κάτι που δεν ισχύει, αφού τα έχουμε αναλύσει πολλές φορές, μεταξύ άλλων με το κείμενο «Τα παράσιτα της ευρωπαϊκής οικογένειας».

Εν τούτοις, τα λάθη μας δεν ήταν τέτοια, όπως τα αντίστοιχα της Γερμανίας, από οικονομικής πλευράς, ώστε να θέσουν σε κίνδυνο την Ευρώπη ή τον πλανήτη – ενώ δεν προκαλέσαμε δύο αιματηρούς παγκοσμίους πολέμους, ούτε κάποιο αντίστοιχο Ολοκαύτωμα, όπως πολύ καλά γνωρίζει.

Όσον αφορά το PSI των 130 δις € και όχι 115 δις €, το οποίο είχαμε χαρακτηρίσει τότε ως «Πύρρειος χρεοκοπία», αργότερα ως «Χρεοκοπία με δόσεις», δεν το επιλέξαμε εμείς, αλλά μας επιβλήθηκε – μας κόστισε δε πολύ περισσότερα, από όσα ωφεληθήκαμε, αφού πτώχευσαν οι δικές μας τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία, οι μικροί ομολογιούχοι, καθώς επίσης πολλοί άλλοι οργανισμοί του δημοσίου, με αποτέλεσμα να βρεθεί η Ελλάδα σε πολύ χειρότερη θέση.

Σε κάθε περίπτωση, έχουμε τεκμηριώσει όλοι, άπειρες φορές, πως το πρόβλημα της Ευρωζώνης, λόγω του οποίου τελικά θα διαλυθεί, δεν είναι η Ελλάδα, αλλά η Γερμανία – λόγω της πολιτικής του μισθολογικού dumping που υιοθέτησε το 2000, έτσι ώστε να εκμεταλλευθεί τις αδυναμίες των «ανόητων εταίρων» της, της ελαττωματικής κατασκευής της Ευρωζώνης (άρθρο), του αποικιοκρατικού μερκαντιλισμού κοκ.

Τεκμηριώσαμε δε πόσο μεγάλα πλεονάσματα επιτυγχάνει, εις βάρος των άλλων (τα πλεονάσματα της μίας χώρας ισούνται με τα ελλείμματα των εμπορικών εταίρων της) – με αφετηρία το 2000, όπου ιδρύθηκε η Ευρωζώνη (γράφημα), σε πλήρη αντίθεση με τη Γαλλία. Τα στοιχεία μας δε προέρχονται από Γερμανούς συναδέλφους μας, οι οποίοι επικρίνουν πολύ περισσότερο την πολιτική της καγκελαρίου – ειδικά το πραξικόπημα εναντίον της αφελούς κυβέρνηση μας.

.

ΓΡΑΦΗΜΑ - Γερμανία, Γαλλία, ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, σύγκριση

.

Θεωρούμε λοιπόν πως είναι άδικο, εάν όχι ανάρμοστο, να επικρίνει ένας μορφωμένος Έλληνας τις τεκμηριωμένες αναφορές μας – πόσο μάλλον να χρησιμοποιεί τα έωλα επιχειρήματα χειραγωγημένων Γερμανών Πολιτών, ορισμένων δημαγωγικών ΜΜΕ της χώρας, καθώς επίσης της κυβέρνησης της, σύμφωνα με τα οποία οι Έλληνες είναι οκνηροί, σπάταλοι, ζουν εις βάρος της Γερμανίας κοκ.

Εύλογα δε τέτοιου είδους συμπεριφορές χαρακτηρίζονται ως «γενιτσαρισμός», με την ευρεία έννοια της λέξης – χωρίς να θέλω φυσικά να κατηγορήσω κανέναν, αφού είναι σωστό να ακούγονται όλες οι απόψεις, ακόμη και όταν είναι ακραίες.

Ολοκληρώνοντας, οφείλω να προσθέσω πως η αντιμετώπιση της Γερμανίας εναντίον μας έχει προκαλέσει την οργή των Η.Π.Α., οι οποίες προφανώς δεν θέλουν την αναβίωση του ναζισμού στην Ευρώπη – καθώς επίσης τις αντιδράσεις πολλών Ευρωπαίων, οι οποίοι μποϋκοτάρουν συστηματικά τα γερμανικά προϊόντα (άρθρο).

Λέγεται δε, χωρίς να μπορούμε να ισχυρισθούμε ότι δεν πρόκειται για μία θεωρία συνομωσίας ότι, η «αναβίωση» του κομμουνισμού στον ευρωπαϊκό Νότο είναι ένα «στημένο παιχνίδι» – στόχος του οποίου είναι η Γερμανία.

Συνεχίστε στη 2η σελίδα (…)

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Discover more from The Analyst

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading