Ο άξονας Μόσχας-Πεκίνου – The Analyst
ΓΕΩΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΚΡΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Ο άξονας Μόσχας-Πεκίνου

ΕΙΚΟΝΑ---Κίνα,-Ρωσία.

Οι σχεδόν ταυτόχρονες συσκέψεις των G7 και της λέσχης Bilderberg, σε δύο γειτονικές χώρες, επιβεβαιώνουν τον πανικό της παγκόσμιας ελίτ και των διεθνών τοκογλύφων – οι οποίοι έχουν μάλλον τρομοκρατηθεί από τις ενέργειες των BRICS 

(To άρθρο αποτελείται από 2 Σελίδες)

.

Λίγο πριν από την επίσημη έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών, πληθαίνουν οι συζητήσεις των ισχυρών στη Δύση – με τη σύσκεψη των G7 στη Βαυαρία, απούσας της Ρωσίας, καθώς επίσης με την ετήσια συγκέντρωση των μελών της «λέσχης του διαβόλου», της Bilderberg, στη γειτονική Αυστρία, αμέσως μετά.

Οφείλει να σημειωθεί εδώ πως, ύστερα από τη σύσκεψη της λέσχης στην Ελλάδα, ακολούθησε η σκόπιμη χρεοκοπία και η υπαγωγή της στο ΔΝΤ – ενώ η Αυστρία σήμερα ευρίσκεται σε μία πολύ άσχημη θέση από οικονομικής πλευράς (άρθρο), παρά το ότι διατηρείται κρυφό από τα ΜΜΕ, με τη Φιλανδία να είναι στο προσκήνιο, μετά την πρόσφατη αρνητική αναθεώρηση της πιστοληπτικής της ικανότητας (πηγή).

Επίσης ότι, στο άρθρο μας για τη λέσχη το 2011, είχαμε προβλέψει την ανατίμηση του ελβετικού φράγκου (ανάλυση) – η οποία θα συνεχίσει να προκαλεί μεγάλα προβλήματα στην Ελβετία, εκτός από τις ζημίες ύψους 41 δις φράγκων στην κεντρική της τράπεζα, έχοντας εισέλθει ήδη στην τρίτη φάση (με τη σημαντική μείωση των εξαγωγών της, σε σημαντικούς κλάδους της οικονομίας της).

Υπενθυμίζουμε επί πλέον πως αυτό που θέλει να επιβάλλει η λέσχη Bilderberg είναι η παγκόσμια διακυβέρνηση από μία μικρή ελίτ στο παρασκήνιο, χωρίς κανένα δημοκρατικό ή άλλου τύπου έλεγχο – με πρώτη προτεραιότητα τη δημιουργία μίας ομοσπονδίας, με την ονομασία «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης» (των Τραπεζών), υπό τη γερμανική ηγεμονία και στα πλαίσια ενός οικονομικού ΝΑΤΟ (άρθρο), η οποία θα ήταν ο ιδανικός χώρος για την επικράτηση των συμφερόντων των μελών της.

Είναι μάλλον καθαρό δε το ότι, σε πάρα πολλές χώρες δεν αντιπροσωπεύουν πλέον τα Κοινοβούλια τους Πολίτες αλλά, αντίθετα, τα συμφέροντα του χρηματοπιστωτικού καρτέλ – το οποίο, μαζί με την κεντρική τράπεζα της Ευρώπης, κατάφερε να μονοπωλήσει την παραγωγή χρήματος, έχοντας επιβάλλει στις κυβερνήσεις να χρησιμοποιούν τα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών τους, για τη διάσωση των τραπεζών.

Περαιτέρω, για την ασφάλεια των G7 έχουν τεθεί σε επιφυλακή 19.000 αστυνομικοί στη Γερμανία – ενώ για την αντίστοιχη της λέσχης 2.100 αστυνομικοί στην Αυστρία, από κάθε είδους υπηρεσία (ειδικές δυνάμεις, αντιτρομοκρατικές ομάδες, τροχαία κοκ.).

Ολοκληρώνοντας, το κόστος που υπολογίζεται για τους G7 ανέρχεται τουλάχιστον στα 130 εκ. €, ενώ για τη λέσχη στα 7 εκ. € – χρήματα που «θα έχουν την τιμή» να πληρώσουν οι φορολογούμενοι των δύο κρατών, οι οποίοι θα έχουν το «προνόμιο» να φιλοξενήσουν τους ισχυρούς της Δύσης.

.

Η Ρωσία και η ΕΕ

Επιμένουμε στη χρήση της φράσης «ισχυροί της Δύσης» και όχι του πλανήτη, επειδή ακριβώς δεν συμμετέχει η Ρωσία, η οποία είναι η κινητήρια δύναμη του αντίπαλου κόσμου – των χωρών της BRICS.

Αν και ευρίσκεται δε σε δύσκολη οικονομική θέση (ανάλυση), η οποία μετά από μία μικρή «αναλαμπή» συνέχισε να επιδεινώνεται, όπως τουλάχιστον συμπεραίνεται από τη μεγαλύτερη του προβλεπομένου μείωση του ΑΕΠ της (πηγή, γράφημα), δεν πρέπει κανένας να την υποτιμήσει – ενώ ο πρόεδρος της προσπαθεί να παρέμβει απ’ ευθείας προς τους Πολίτες της Ευρώπης, όπως έκανε στη Γερμανία και πρόσφατα στην Ιταλία (πηγή).

.

ΓΡΑΦΗΜΑ - Ρωσία, ΑΕΠ

.

Από την άλλη πλευρά, οι χώρες της ΕΕ δηλώνουν συνεχώς αυξανόμενες ζημίες, λόγω των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία – με τη Γερμανία να σημειώνει μείωση των εξαγωγών της στη Ρωσία, της τάξης του 18% το 2014, καθώς επίσης 34% τους δύο πρώτους μήνες του 2015, σε  ετήσια βάση.

Άλλες χώρες με ισχυρό ρωσικό εμπόριο, όπως η Φιλανδία και η Αυστρία, οι οποίες αντιμετωπίζουν επί πλέον οικονομικά προβλήματα στο εσωτερικό τους, υποφέρουν ακόμη περισσότερο – λόγω της μεγάλης μείωσης του ρυθμού ανάπτυξης τους, εξ αιτίας των κυρώσεων.

Με δεδομένο δε το ότι, οι σχέσεις εμπιστοσύνης της ΕΕ με τη Ρωσία έχουν διαρραγεί, οπότε θα χρειαζόταν πολύ χρόνος μετά το ενδεχόμενο σταμάτημα των κυρώσεων για να επανέλθουν στα προηγούμενα επίπεδα, οι ζημίες θα συνεχιστούν – επιδεινώνοντας τη θέση πολλών ευρωπαϊκών χωρών.

Περαιτέρω, η κυβέρνηση της Ουκρανίας φαίνεται να ενδιαφέρεται κυρίως για τη διατήρηση της σύγκρουσης της με τη Ρωσία – έτσι ώστε να έχει πρόσβαση σε πιστώσεις της ΕΕ, καθώς επίσης του ΔΝΤ. Αδιαφορεί δε για την εφαρμογή του «δόγματος του σοκ» στους Πολίτες της (άρθρο), οι οποίοι υποφέρουν τα πάνδεινα – εξυπηρετώντας αποκλειστικά και μόνο τόσο την εγχώρια, όσο και τη διεθνή ελίτ.

Το γεγονός αυτό δεν λειτουργεί θετικά για τις σχέσεις της ΕΕ με τη Ρωσία, ωφελώντας κυρίως τις Η.Π.Α. – οι οποίες θέλουν να εμποδίσουν κάθε προσπάθεια προσέγγισης των δύο πλευρών, μεταξύ άλλων για να κερδίσουν ως ενεργειακό πελάτη την Ευρώπη, προκαλώντας παράλληλα ακόμη μεγαλύτερες οικονομικές ζημίες στη Ρωσία.

Με δεδομένο δε το ότι, οι σημαντικότερες θέσεις στην κυβέρνηση της Ουκρανίας έχουν καταληφθεί από εξωτερικά άτομα, εξτρεμιστικά κοντά στις Η.Π.Α., καθώς επίσης στους διάφορους οργανισμούς τους, επιβεβαιώνεται ο γεωπολιτικός χαρακτήρας του εγχειρήματος – το οποίο δεν ωφελεί σε καμία περίπτωση ούτε την Ευρώπη, ούτε την Ουκρανία, ούτε την ειρήνη.

Συνεχίστε στη 2η σελίδα (…)

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.