Ο χρηματοπιστωτικός φασισμός – Σελίδα 2 – The Analyst
ΓΕΩΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΚΡΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Ο χρηματοπιστωτικός φασισμός

Συνεχίζοντας, σε μία σειρά πανεπιστημίων υπάρχουν «μυστικές αδελφότητες» – όπως η «Skull & Bones» του Yale. Στόχος τους είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των νεαρών παιδιών που προέρχονται από πολύ πλούσιες οικογένειες – οπότε δεν έχουν καμία πρακτική αξία.

Η πλέον ισχυρή ομάδα συμφερόντων, μετά την ιδιωτικοποίηση μεγάλου μέρους του στρατού το 1991, είναι αυτή, στην οποία συμμετέχουν το «στρατιωτικό σύμπλεγμα» με τις μυστικές υπηρεσίες – αφού χρηματοδοτούν με μεγάλα ποσά τις προεκλογικές εκστρατείες, αποτελούν ένα σημαντικό εργοδότη σε πολλές Πολιτείες, ενώ ελέγχουν τις δαπάνες (αγορές) του αμερικανικού Πενταγώνου.

Όσον αφορά τώρα το ΝΑΤΟ, δημιουργήθηκε από τις Η.Π.Α. με την αιτιολογία της ανάγκης προστασίας της Ευρώπης, από μία ενδεχόμενη σοβιετική εισβολή. Ο σκοπός αυτός δεν υπάρχει μετά το 1991, ενώ σήμερα χρησιμοποιείται μόνο ως «κάλυμμα» της αμερικανικής επιθετικότητας.

Η Βρετανία, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιαπωνία κλπ. δεν είναι συνεργάτες των Η.Π.Α. στο ΝΑΤΟ, αλλά υποτελείς χώρες τους – αφού πρόκειται για την αμερικανική αυτοκρατορία, η οποία ανήκει μόνο στην υπερδύναμη. Οι Η.Π.Α. θέλουν τη συνέχιση της ΕΕ και της Ευρωζώνης, επειδή μπορούν να την ελέγχουν ευκολότερα – για κανέναν άλλο λόγο.

Στο γράφημα που ακολουθεί φαίνονται οι μισθοί ορισμένων πολιτικών ηγετών το 2015, με πρώτο τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης (ο οποίος πέθανε πρόσφατα) και δεύτερο τον αμερικανό πρόεδρο.

.

ΓΡΑΦΗΜΑ - μισθοί ηγετών

.

Περαιτέρω, λέγεται πως οι Η.Π.Α. ελέγχουν το Ισραήλ – αν και οι περισσότεροι συμπεραίνουν πως το Ισραήλ ελέγχει τις Η.Π.Α., τεκμηριώνοντας το σε μεγάλο βαθμό. Το εβραϊκό λόμπι έχει τοποθετήσει μία σειρά από καθηγητές σε πολλά αμερικανικά πανεπιστήμια, καθώς επίσης σε καθολικές και κρατικές ανώτατες σχολές – ενώ μπορεί να μπλοκάρει ορισμένες προσωπικές αποφάσεις του προέδρου των Η.Π.Α., διαθέτοντας τεράστια επιρροή στα έντυπα και στα τηλεοπτικά ΜΜΕ.

Εκτός αυτού διαθέτει πάρα πολλά χρήματα για πολιτικές καμπάνιες, έχοντας κατορθώσει να εκλέξει δικά του άτομα ως μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και ως γερουσιαστές – ενώ, όπως έχει πει ο ναύαρχος Tom Moorer, «κανένας αμερικανός πρόεδρος δεν μπορεί να αντισταθεί στο Ισραήλ». Εάν κάποιος επικρίνει δε την πολιτική του Ισραήλ, τότε «στιγματίζεται» ως αντισημίτης – κάτι που μοιάζει με την καταδίκη του σε θάνατο.

Όσον αφορά τώρα τη σύγκρουση με τη Ρωσία, υπάρχουν δυστυχώς αρκετοί που θεωρούν ότι, οι Η.Π.Α. θα μπορούσαν να κερδίσουν έναν πυρηνικό πόλεμο εναντίον της – γεγονός στο οποίο οφείλεται η τοποθέτηση της ασπίδας πυραύλων. Σύμφωνα με τη θεωρία τους, η υπερδύναμη έχει τη δύναμη να χτυπήσει με τέτοιον τρόπο πρώτη τη Ρωσία, ώστε η Ρωσία να μην θελήσει να αντεπιτεθεί – φοβούμενη ένα επόμενο χτύπημα.

Για αυτούς που κυριαρχούν στις Η.Π.Α. η Ρωσία δεν είναι αποδεκτή, επειδή αρνείται να υποβιβασθεί στο επίπεδο της υποτελούς χώρας, όπως όλες οι υπόλοιπες – ενώ, εάν η Ρωσία και η Κίνα δεν φοβούνται μία πυρηνική επίθεση, τότε κάνουν μεγάλο λάθος. Αυτή τη στιγμή πάντως οι Η.Π.Α. προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν πολιτικά τόσο τη Ρωσία, όσο και την Κίνα – επεμβαίνοντας σε πολλά κράτη στα σύνορά τους, δημιουργώντας επαναστατικές εστίες στο εσωτερικό τους κοκ.

Περαιτέρω, η οικονομία των Η.Π.Α. ευρίσκεται σε άθλια κατάσταση, αφού για δεκαετίες τώρα δεν αυξάνονται καθόλου τα πραγματικά εισοδήματα της μεσαίας και χαμηλής τάξης. Για να καλυφθεί το κενό, ο πρώην διοικητής της Fed χρησιμοποίησε τα καταναλωτικά δάνεια – με αποτέλεσμα όχι μόνο το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2007 αλλά, επίσης, την υπερχρέωση μεγάλων μερίδων του πληθυσμού, η οποία συνεχίζεται ακόμη.

Νέο πεδίο χρεών αποτελούν τα φοιτητικά δάνεια, τα οποία έχουν εκτοξευθεί στα ύψη μέσα σε ελάχιστα έτη, πλησιάζοντας ήδη το 1 τρις $ – με στόχο την αύξηση της κατανάλωσης, έτσι ώστε να τονωθεί ο ρυθμός ανάπτυξης, ο οποίος δεν είναι καθόλου ικανοποιητικός.

.

ΓΡΑΦΗΜΑ - ΗΠΑ, φοιτητικά δάνεια

.

Εν τούτοις, οι απόφοιτοι των πανεπιστημίων δεν βρίσκουν εργασία, η οποία να τους επιτρέπει την ανεξάρτητη επιβίωση τους, καθώς επίσης την επιστροφή των δανείων τους – αφού το 60% περίπου των νέων θέσεων εργασίας δημιουργείται σε κλάδους με φθηνές αποδοχές (εστιατόρια κλπ.).

Επομένως, δημιουργούνται τεράστιες επισφάλειες στις τράπεζες οι οποίες, σε συνδυασμό με πολλές άλλες (αγορά αυτοκινήτων με δόσεις κλπ.), θα οδηγήσουν μία σειρά από αυτές στη χρεοκοπία – με εξαιρετικά οδυνηρά επακόλουθα για την οικονομία της υπερδύναμης, η οποία χαρακτηρίζεται από δίδυμα ελλείμματα, από τη μείωση των εξαγωγών λόγω της καταστροφικής ανατίμησης του δολαρίου, καθώς επίσης από μία σειρά άλλων προβλημάτων (πετροδολάριο, βιομηχανία σχιστόλιθου κλπ.).

Ολοκληρώνοντας, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά με το ότι, πλησιάζει με πολύ γρήγορο ρυθμό το τέλος των Η.Π.Α., όσον αφορά την ηγεμονία τους στον πλανήτη – ένα τέλος που ελπίζω να μην συνοδευτεί από την ακόμη μεγαλύτερη έξαρση της επιθετικότητας τους στο χρηματοπιστωτικό, καθώς επίσης στο στρατιωτικό επίπεδο, με καταστροφικά αποτελέσματα για ολόκληρο τον πλανήτη.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.