Οι δολοφονικοί Θεσμοί – Σελίδα 2 – The Analyst
ΑΠΟΨΕΙΣ & ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι δολοφονικοί Θεσμοί

Η μέθοδος του εκβιασμού

Από την άλλη πλευρά οι Θεσμοί, γνωρίζοντας την οικονομική κατάσταση μίας χώρας (την οποία αυτή τη στιγμή μπορούν να μάθουν μόνο μέσω του υπουργού οικονομικών, καθώς επίσης του κεντρικού τραπεζίτη, αφού η Τρόικα δεν επισκέπτεται πλέον την Ελλάδα), ειδικά την έλλειψη χρημάτων από τα ταμεία της, μπορούν να την εκβιάζουν με πολύ εύκολο τρόπο – οπότε η κυριαρχία τους είναι απόλυτη.

Με απλά λόγια, μέσω του χρηματοδοτικού στραγγαλισμού της, ο οποίος είναι κυριολεκτικά παιχνιδάκι για την Ελλάδα με βάση τις ληξιπρόθεσμες εξωτερικές οφειλές της (γράφημα), μπορούν να επιβάλλουν τα πάντα στην κυβέρνηση – ενώ φυσικά δεν θέλουν να την ανατρέψουν, όπως ανόητα λέγεται, αφού έχουν τοποθετήσει τα άτομα τους στις θέσεις κλειδιά, ενώ έχουν μπλοκάρει τους Έλληνες, επειδή δεν τους έχουν αφήσει καμία άλλη εναλλακτική δυνατότητα διακυβέρνησης.

 .

Ελλάδα και διαθέσιμα

Με απλά λόγια, η σημερινή αριστερή κυβέρνηση, στελεχωμένη με άπειρα, καλοκάγαθα άτομα, τα οποία είναι αδύνατον να ανταγωνιστούν τους εξαιρετικά έμπειρους και ικανούς «Θεσμούς», πόσο μάλλον όταν οι τελευταίοι δεν έχουν κανέναν ηθικό ενδοιασμό, αποτελεί μία ιδανικά στημένη παγίδα για τους Έλληνες – η εναλλακτική λύση των οποίων είναι πλέον μόνο το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή, οπότε καμία απολύτως.

Υπάρχουν φυσικά πολλοί άλλοι τρόποι για να υποχρεώσουν την κυβέρνηση να ηττηθεί κατά κράτος, συμβιβαζόμενη με ότι της ζητήσουν – όπως, για παράδειγμα, οι έντεχνες διαδόσεις έλλειψης μετρητών χρημάτων από τις τράπεζες, οι οποίες θα μπορούσαν εύκολα να προκαλέσουν τραπεζικό πανικό.

Ενδεχομένως να αποτελούσε κάτι τέτοιο η χθεσινή είδηση, σύμφωνα με την οποία άδειασαν τα ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς στο κέντρο της Αθήνας (πηγή) – η οποία διαψεύσθηκε αμέσως μετά και αποσύρθηκε από την αμερικανική Stratfor, η οποία την ανακοίνωσε. Ήταν άλλωστε περίεργη η σύμπτωση να χρησιμοποιηθεί η συγκεκριμένη τράπεζα η οποία, κατά το γερμανικό ντοκιμαντέρ, λήστεψε την Κύπρο, με τη βοήθεια της Τρόικας.

.

Επίλογος

Η κυβέρνηση έχει μπροστά της ένα τετράμηνο ναρκοπέδιο (ανάλυση ΒΒ), το οποίο πολύ δύσκολα θα μπορέσει να περάσει χωρίς να συμβιβαστεί – αφού θα απειλείται διπλά από το εσωτερικό της (από τα άτομα στις θέσεις κλειδιά, καθώς επίσης από την εσωκομματική αντιπολίτευση), από το εξωτερικό (Γερμανία, ΕΚΤ, ΔΝΤ), από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, από την εγχώρια ελίτ, καθώς επίσης από τους ίδιους τους Έλληνες Πολίτες – οι οποίοι δεν είναι δύσκολο να ξεσηκωθούν εναντίον της, εάν χειραγωγηθούν κατάλληλα από τους εχθρούς της χώρας τους.

Εάν δε «αφεθεί στην τύχη της» από όλους εμάς, με την έννοια πως θα περιμένουμε να αντισταθεί μόνη της στις πιέσεις, καθώς επίσης να μας εξασφαλίσει αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά, παρακολουθώντας την από τον καναπέ μας και επικρίνοντας την, η ICON Ελλάδα χρέοςαποτυχία της θα είναι δεδομένη – ο ολοκληρωτικός συμβιβασμός της δηλαδή στις απαιτήσεις των «Θεσμών», με την υπογραφή μνημονίων που θα αποκαλούνται συμφωνίες (εκβιαζόμενη με διάφορους τρόπους και χωρίς φυσικά να απαιτείται η ανατροπή της).

Μοναδική λύση της είναι να επιμείνει στο πρόγραμμα της και ειδικά στη διαγραφή χρέους, συνεχίζοντας να δημοσιοποιεί τις διαπραγματεύσεις εντός και εκτός της Ελλάδας – κάνοντας παράλληλα ότι μπορεί για να εξασφαλίσει την υποστήριξη τόσο των Ελλήνων, όσο και των Ευρωπαίων Πολιτών, οι οποίοι είναι το μοναδικό της όπλο.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.