Οι δολοφονικοί Θεσμοί – The Analyst
ΑΠΟΨΕΙΣ & ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι δολοφονικοί Θεσμοί

Ελιτ και μεγάλες επιχειρήσεις

Γερμανικό ντοκιμαντέρ αποδεικνύει πως η Ελλάδα, μετά το 2010, κυβερνάται απολυταρχικά από μία ληστρική «θεσμική συμμορία», τις ενέργειες της οποίας γνωρίζει και εγκρίνει η Ευρώπη – αδιαφορώντας εντελώς για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί

(To άρθρο αποτελείται από 2 Σελίδες)

.

Δεν μας άφησαν ποτέ ελεύθερους. Απλώς έβγαλαν την αλυσίδα από το λαιμό μας και την έβαλαν στους αστραγάλους μας…. Οι μεγάλες επιχειρήσεις, μας δήλωσαν ουσιαστικά ότι θα κρατήσουν τα πάντα και εμείς θα κυβερνάμε μόνο κατ’ όνομα. Μπορούσαμε δηλαδή να έχουμε την πολιτική εξουσία μετά από πολλά χρόνια αγώνων, μπορούσαμε φαινομενικά να κυβερνάμε, αλλά η πραγματική διακυβέρνηση θα βρισκόταν στα χέρια των άλλων».

Περαιτέρω, αυτό που συνέβη στη συνέχεια των διαπραγματεύσεων ήταν το ότι η κυβέρνηση «παγιδεύτηκε», χωρίς δυστυχώς να το αντιληφθεί, σε ένα είδος ιστού της αράχνης – «υφασμένου» από μυστηριώδεις κανόνες και υπόγειες ρυθμίσεις, οι οποίες αποσκοπούσαν στο να «οριοθετήσουν», καθώς επίσης να περιορίσουν την εξουσία των δημοκρατικά εκλεγμένων ηγετών της χώρας. Όταν λοιπόν θέλησε η νέα κυβέρνηση να υλοποιήσει τα οράματα της, ανακάλυψε ότι η πραγματική εξουσία, η οικονομική, βρισκόταν στα χέρια άλλων.

Συνεχίζοντας, τόσο η δήθεν «ανεξάρτητη» κεντρική τράπεζα, όσο και το «υπό κηδεμονία» Υπουργείο Οικονομικών, επέβλεπαν άγρυπνα την πιστή τήρηση των εντολών – οπότε φυσικά επαναλήφθηκε η γνωστή ιστορία:

Η κυβέρνηση, «γονατισμένη» από το χρέος και υφιστάμενη διεθνείς πιέσεις, προκειμένου να ιδιωτικοποιήσει τις κοινωφελείς επιχειρήσεις, άρχισε σύντομα να αυξάνει τις τιμές, να μειώνει τους μισθούς, να διασύρει τους αντιρρησίες και να «ξεπουλάει» δημόσια περιουσία – με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, εκατομμύρια άνθρωποι να εξαθλιωθούν, μη έχοντας πλέον ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, επειδή δεν μπορούσαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς.

Μεταξύ των ετών 1997 και 2004 η κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής πούλησε δεκαοκτώ δημόσιες εταιρείες, συγκεντρώνοντας 4 δις $, τα οποία διατέθηκαν στην εξυπηρέτηση των δανείων των διεθνών τοκογλύφων.

Το «πικρό φάρμακο» λοιπόν του ΔΝΤ, το οποίο προβλέπει (με τη βοήθεια μίας εντελώς ανεξάρτητης κεντρικής τράπεζας και ενός σκιώδους Υπουργείου Οικονομικών) περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις, περικοπές στις κρατικές δαπάνες, ελαστικότητα στην εργασία, απελευθέρωση όλων των κλειστών επαγγελμάτων, ενίσχυση του ελευθέρου εμπορίου, περιορισμένους ελέγχους στη ροή των κεφαλαίων κλπ., αποδείχθηκε στην κυριολεξία θανατηφόρο για την συντριπτική πλειοψηφία των Πολιτών της Ν. Αφρικής – όπως και για όλες σχεδόν τις χώρες, στις οποίες «εισέβαλλαν» οι σύνδικοι του διαβόλου” (άρθρο).

.

Άρθρο

Έχοντας μελετήσει σε βάθος και για πολλά χρόνια τα εγκλήματα του ΔΝΤ σε όλες τις χώρες, στις οποίες δραστηριοποιήθηκε, προειδοποιούσα, πριν ακόμη ζητήσει τη συνδρομή του η σκόπιμα χρεοκοπημένη Ελλάδα, για τα τρομακτικά, επώδυνα αποτελέσματα που θα είχε η «εισβολή» του – διαπιστώνοντας αργότερα πως δυστυχώς τα περισσότερα ΜΜΕ της χώρας εγκωμίαζαν τα οφέλη του πρώτου μνημονίου, όταν αυτό επιβλήθηκε.

Εν τούτοις, με δεδομένη τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, οπότε την υποχρέωση του ΔΝΤ να δραστηριοποιηθεί ως ένα από τα τρία μέλη της Τρόικας, είχα την εντύπωση ότι θα ήταν λιγότερο επικίνδυνο – πως οι «Θεσμοί», όπως τους αποκαλεί σήμερα η κυβέρνηση, θεωρώντας ότι η μετονομασία μπορεί να «εξορκίσει το διάβολο», θα ήταν υποχρεωμένοι να τηρήσουν τους ευρωπαϊκούς νόμους, τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό.

Στη συνέχεια βέβαια διαπίστωσα πως επρόκειτο για μία τεράστια πλάνη, αφού τίποτα δεν άλλαξε στη συμπεριφορά τους – αντίθετα, ο τρόπος που η Τρόικα ασκούσε την εξουσία της στην Ελλάδα, υπό την ηγεσία βέβαια του ΔΝΤ, ήταν ακόμη χειρότερος, με αποτέλεσμα να μετατραπεί η χώρα σε αποικία χρέους των δανειστών της (άρθρο).

Το γεγονός αυτό τεκμηριώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από ένα πρόσφατο γερμανικό ντοκιμαντέρ (video), το οποίο ελπίζω κάποια στιγμή να κυκλοφορήσει με ελληνικούς υποτίτλους – έτσι ώστε να το δουν όλοι οι Έλληνες, κατανοώντας τι ακριβώς συμβαίνει στην πατρίδα τους (άρθρο).

Μεταξύ άλλων, όπως τη λεηλασία της Πορτογαλίας ή τη μείωση του πληθυσμού της Ιρλανδίας κατά 4.000.000 άτομα, το ντοκιμαντέρ περιγράφει τη ληστεία της Κύπρου από μία ελληνική τράπεζα (άρθρο), με τη βοήθεια των ευρωπαϊκών «Θεσμών» – από την οποία η τράπεζα ωφελήθηκε με 3,5 δις € περίπου (τα οποία πλήρωσαν οι δύστυχοι καταθέτες και μέτοχοι των κυπριακών τραπεζών), ενώ ο πρόεδρος της με 150 εκ. €, μέσω της απόσβεσης δανείου του (εάν το καταλάβαμε σωστά).

Σε κάθε περίπτωση, αποδεικνύει πως η Ελλάδα, μετά το 2010, κυβερνάται απολυταρχικά από μία συμμορία διεθνών δολοφόνων, τις ενέργειες των οποίων γνωρίζει πολύ καλά και εγκρίνει η Ευρώπη δια της ανοχής της – αδιαφορώντας εντελώς για τις μεθόδους που χρησιμοποιούν.

Στόχος τους είναι η κλοπή της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων, για την επίτευξη της οποίας χρειάζονται ουσιαστικά μόνο δύο άτομα στη χώρα, κατά το παράδειγμα της Ν. Αφρικής: τον υπουργό οικονομικών, καθώς επίσης το διοικητή της κεντρικής τράπεζας, οι οποίοι οφείλουν να ανήκουν στο «νεοφιλελεύθερο στρατόπεδο».

Ανεξάρτητα λοιπόν από το ποιός είναι ο πρωθυπουργός ή το κόμμα που νομίζει πως κυβερνάει τη χώρα, οι «Θεσμοί» έχουν τη δυνατότητα να επιβάλλουν τη θέληση τους, αρκεί να είναι δικά τους τα δύο παραπάνω άτομα – καθώς επίσης να συνεργάζονται με την εγχώρια ελίτ, όπως συνήθως συμβαίνει, όπου έχει δραστηριοποιηθεί το ΔΝΤ.

Στα πλαίσια αυτά, όταν ακούμε για συμφωνίες που χαρακτηρίζονται από μία «δημιουργική ασάφεια», πρέπει κυριολεκτικά να τρομάζουμε – γνωρίζοντας πως η σαφήνεια και οι νόμοι προστατεύουν τους αδύναμους από τους ισχυρούς, οι οποίοι προφανώς δεν χρειάζονται κανόνες για να επιβάλλουν τη θέληση τους.

Συνεχίστε στη 2η σελίδα (…)

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.
Don`t copy text!