Μισός αιώνας από τις απελάσεις – The Analyst
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Μισός αιώνας από τις απελάσεις

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ2

Μια ξεχωριστή εκδήλωση μνήμης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015, στις 6 το απόγευμα, στη μεγάλη αίθουσα τελετών του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» (Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση, στο κέντρο της Αθήνας) με ελεύθερη είσοδο.

.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η μηνιαία εφημερίδα των Κωνσταντινουπολιτών «Ο Πολίτης» που εκδίδεται ανελλιπώς από τον Ιούνιο του 1967 επί 48 συναπτά έτη και 13 πρωτοβάθμια Σωματεία και Σύλλογοι Κωνσταντινουπολιτών (Αδελφότητα Μεγάλου Ρεύματος Βοσπόρου «Ο Ταξιάρχης», Εστία Κωνσταντινουπόλεως, Μορφωτικός Σύνδεσμος Χάλκης «Ο Άγιος Νικόλαος», Νέος Κύκλος Κωνσταντινουπολιτών, Πολιτιστικός, Μορφωτικός, Φιλανθρωπικός και Φιλαθλητικός Σύνδεσμος «Γαλατά» Κωνσταντινουπόλεως, Σύλλογος Ζαππίδων, Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών, Σύνδεσμος Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου Κωνσταντινουπόλεως (Σ.Ε.Β.Α.Σ.Κ.), Σύνδεσμος Ιωακειμειάδων, Σύνδεσμος Κεντρικιάδων, Σύνδεσμος Μεγαλοσχολιτών, Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Ζωγραφειωτών και Σωματείο Ελλήνων Υπηκόων Απελαθέντων εκ Τουρκίας)  με στόχο να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι τα γεγονότα του βίαιου ξεριζωμού του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης με τις απελάσεις του 1964.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

  • 6.00 Καλωσόρισμα από την εκδότρια της εφημερίδας «Ο Πολίτης» Πηνελόπη Τσουκάτου.
  • 6:05 Χαιρετισμοί εκ μέρους των συνδιοργανωτών. Συντονίζει η Δρ. Ελίζα Φερεκύδου.
  • 6:10 «Ο αντίκτυπος των απελάσεων στην Ελληνορθόδοξη κοινότητα των Κωνσταντινουπολιτών» με ομιλητή τον Παντελή (Λάκη) Βίγκα, τ. εκπρόσωπο των μειονοτήτων στην τουρκική Γενική Διεύθυνση Βακουφίων.
  • 6:25 Η ηθοποιός Μαίρη Ραζή διαβάζει απόσπασμα από το βιβλίο του Χαράλαμπου Βάιου «Μνήμη της άλλης όχθης»
  • 6:35 Προβολή του ντοκιμαντέρ «50 χρόνια από τις απελάσεις». Παραγωγή: Σωματείο Απελαθέντων Ελλήνων Υπηκόων εκ Τουρκίας, Αφήγηση: Μάνια Ζούση, Σενάριο: Λεωνίδας Κουμάκης, Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιώργος Κουρμούζας.
  • 7:05 Τέλος εκδήλωσης μνήμης

Παρακολουθήστε τη συγκινητική αυτή εκδήλωση, με ελεύθερη είσοδο, για να θυμηθείτε ή να μάθετε με αυθεντικό τρόπο κρίσιμες και καθοριστικές σελίδες της πρόσφατης ιστορίας του πολίτικου Ελληνισμού.

.

pdf-icon.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Γίνε Μέλος
Αγοράζοντας μια συνδρομή, στηρίζεται τη προσπάθειά μας και γίνεστε ενεργό μέλος της ομάδας μας (κίνημα). Θα λάβετε και τα δύο παρακάτω πλεονεκτήματα:

1. Θα μπορείτε να μελετάτε τα άρθρα/αναλύσεις χωρίς να βλέπετε διαφημίσεις (χωρίς περισπασμούς δηλαδή).

2. Θα μπορείτε να τα εκτυπώνετε ή/και να τα αποθηκεύετε σε μορφή PDF (για να τα έχετε πάντα δικά σας).

Αντιαμβανόμαστε πως δεν μπορεί ο καθένας να γίνει συνδρομητής. Για το λόγο αυτό, όσοι από εσάς είσαστε σε θέση να υποστηρίξετε το όραμά μας, θα βοηθάτε και εκείνους που δεν μπορούν να συνδράμουν άμεσα.
×
Don`t copy text!