Παιχνίδι μέχρι θανάτου – The Analyst
Χωρίς κατηγορία

Παιχνίδι μέχρι θανάτου

Αγορές,-επίθεση

Η ελίτ των χρηματαγορών, η οποία έχει μετατρέψει όλα τα κράτη της Δύσης σε δημοκρατίες χρέους, δεν πρόκειται να διστάσει να επιτεθεί στη Ρωσία – αφού διαφορετικά κινδυνεύει να χάσει την ηγεμονική της θέση, από την ανερχόμενη Κίνα

(To άρθρο αποτελείται από 2 Σελίδες)

.

“Ξανά πόλεμος στην Ευρώπη; Όχι στο όνομα μας. Κανένας δεν θέλει πόλεμο. Εν τούτοις, οι Η.Π.Α., η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ρωσία οδηγούνται αναπόφευκτα στον πόλεμο, εάν δεν σταματήσει επί τέλους ο καταστροφικός φαύλος κύκλος από απειλές και επιθετικές δηλώσεις, ένθεν κακείθεν” (μέρος επιστολής 50 διακεκριμένων Γερμανών στην καγκελάριο, σε ελεύθερη μετάφραση – πηγή).

.

Άρθρο

Ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθεί έντρομος τον W. Putin να παίζει δημόσια πόκερ με τους πολιτικούς της Δύσης, υπογράφοντας πρόσφατα ένα νέο «πολεμικό δόγμα», με το οποίο ορίζεται το ΝΑΤΟ ως εχθρός της ρωσικής ομοσπονδίας – ενώ ο ίδιος εξουσιοδοτείται επίσημα για τη χρήση πυρηνικών όπλων, εάν απαιτηθεί για την άμυνα της χώρας του.

Αρκετοί εύχονται να αντιλαμβάνεται ότι, οι Η.Π.Α. δεν παίζουν ψεύτικα παιχνίδια, όταν αποφασίζουν κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, «ενορχηστρώνοντας» παράλληλα έναν χρηματοπιστωτικό, ενεργειακό και οικονομικό πόλεμο τεραστίων διαστάσεων, με θύμα την ίδια, καθώς επίσης το Ιράν.

Ελπίζουν λοιπόν να κατανοεί πως πρόκειται για ένα οικονομικό και στρατιωτικό «παιχνίδι μέχρι θανάτου» – όπου τόσο οι Η.Π.Α., όσο και οι δυτικοί σύμμαχοι τους, τα πιόνια που έπεσαν σαν ανόητα στην παγίδα της υπερχρέωσης που τους έστησε το τραπεζικό καρτέλ, έχουν πολλές διαφορετικές σκοπιμότητες.

Μία από αυτές είναι αναμφίβολα η «αφαίρεση» των δύο παραπάνω κορυφαίων συμμάχων της ανερχόμενης παγκόσμιας ηγετικής δύναμης, της Κίνας, έτσι ώστε οι Η.Π.Α. να κερδίσουν χρόνο, προετοιμαζόμενες καλύτερα για την αντιμετώπιση του κίτρινου γίγαντα, το ΑΕΠ του οποίου αυξάνεται γεωμετρικά (γράφημα).

 .

Κίνα, οικονομία – η εξέλιξη του ΑΕΠ της χώρας, σε δις δολάρια Αμερικής.

 .

Εάν βέβαια η οικονομική σύγκρουση με τη Ρωσία εξελιχθεί σε στρατιωτική, δεν είναι καθόλου σίγουρη μία νίκη της δυτικής συμμαχίας – αφού ποτέ μέχρι στιγμής δεν έχει ηττηθεί η Ρωσία στο έδαφος. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα είναι αιματηρή και επικίνδυνη για την Ευρώπη – γεγονός που επεξηγεί την επιστολή των επιφανών Γερμανών στην καγκελάριο, μέρος της οποίας παραθέσαμε στην εισαγωγή του κειμένου.

Περαιτέρω, όταν αναφερόμαστε στις Η.Π.Α., εννοούμε πάντοτε την ελίτ των τραπεζών και της Wall Street, η οποία αυξάνει συνεχώς τον πλούτο, καθώς επίσης την ισχύ της, εις βάρος των αμερικανών Πολιτών – χωρίς να ξεχνάμε πως η διαδικασία αυτή συνεχίζεται κατά τη διάρκεια όλων των μεγάλων πολέμων και οικονομικών κρίσεων, οπότε η ελίτ δεν έχει απολύτως κανένα λόγο να αλλάξει τακτική.

Ειδικότερα, η ελίτ των Goldman Sachs, των Rothschild, των Soros κοκ., η οποία ελέγχει όλα τα δυτικά κράτη με τη βοήθεια της πίστωσης, έχοντας τα κυριολεκτικά μετατρέψει σε εντελώς ανίσχυρες «δημοκρατίες του χρέους», έτσι ώστε να υπηρετούν καλύτερα τα συμφέροντα της, δεν πρόκειται να διστάσει να προκαλέσει τη στρατιωτική αντιπαράθεση της Δύσης με τη Ρωσία – αφού διαφορετικά κινδυνεύει να χάσει την ηγεμονική της θέση στον πλανήτη από την ανερχόμενη Κίνα, η οποία παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή όλα όσα συμβαίνουν στη Ρωσία.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, δεν πρόκειται να υποχωρήσει έως ότου ανατραπεί ο Putin, έτσι ώστε η Ρωσία να μετατραπεί σε ένα «κράτος παρία», αποκομμένο από το εμπόριο, καθώς επίσης από τις δυτικές χρηματοπιστωτικές αγορές – ενώ επόμενη στη σειρά θα είναι η Κίνα, αφού προηγουμένως της αφαιρεθούν οι δύο βασικοί της σύμμαχοι: η Ρωσία και το Ιράν.

Παράλληλα φυσικά αποδυναμώνεται και η Γερμανία, η οποία θα ζημιωθεί όσο καμία άλλη χώρα από τυχόν οικονομική κατάρρευση της Ρωσίας – επειδή τόλμησε να αμφισβητήσει έμμεσα την παγκόσμια ηγεμονία των Η.Π.Α., με τη βοήθεια της Ευρωζώνης και της ΕΕ, ενώ ενδεχομένως η καγκελάριος διενεργεί μυστικές συνομιλίες με το Ρώσο πρόεδρο, με στόχο τη συμμαχία μαζί του.

.

Η Ρωσία    

Συνεχίζοντας, αναρωτιέται εύλογα κανείς εάν η Ρωσία μπορεί να κερδίσει τον οικονομικό και χρηματοπιστωτικό πόλεμο που διεξάγεται εναντίον της – γνωρίζοντας πως δεν πρόκειται να το πετύχει, εάν δεν αλλάξει τον τρόπο που διεξάγεται το παιχνίδι από τις αρχές του 20ου αιώνα, όπου βασίζεται κυρίως στην εξαπάτηση του αντιπάλου.

Για να τα καταφέρει λοιπόν θα πρέπει να εκμεταλλευθεί ήρεμα τις αδυναμίες της Δύσης, οι οποίες είναι κυρίως το δολάριο, τα χρέη και το χρηματοπιστωτικό σύστημα – με τη βοήθεια των οποίων η ελίτ έχει μετατρέψει όλους τους Πολίτες, καθώς επίσης μία σειρά μικρών κρατών, σε σκλάβους χρέους.  

Συνεχίστε στη 2η σελίδα (…)

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Don`t copy text!